توسعه و رشد کانون‌های فرهنگی مساجد از طریق تعامل با استارتاپ ها و نخبگان

توسعه و رشد کانون‌های فرهنگی مساجد از طریق تعامل با استارتاپ ها و نخبگان

مدير ستاد هماهنگي کانون‌هاي مساجد استان خراسان رضوي؛ با تأکيد بر اينکه ما به دنبال فعاليت‌هايي هستيم که اهل مسجد، جوانان، رسانه‌ها و مردم در متن آن حضور داشته باشند؛ گفت: در اين راستا توسعه و رشد کانون‌هاي فرهنگي مساجد از طريق تعامل با استارتاپ ها و نخبگان در دستور کار است.
شناسه خبر : 70132 تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۴۰۴ زمان انتشار : ۱۶:۴۱

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور به نقل از خبرگزاری شبستان از مشهد مقدس: حجت‌الاسلام و المسلمین «محمدتقی کاظمی‌نسب» با اشاره به اینکه بیانات مقام معظم رهبری برای ما حجت است و باید این بیانات نقشه راه برنامه‌های فرهنگی مساجد استان باشد، اظهار کرد:  خوشبختانه در استان خراسان رضوی نگاه ویژه‌ای نسبت به ظرفیت‌های کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد ایجاد شده است.

وی با اشاره به برنامه‌های پیش رو خود در کسوت مدیر جدید ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد استان خراسان رضوی افزود: در نظر دارم در کوتاه‌ترین زمان ممکن سفرهای درون استانی انجام داده و شهرستان‌های مختلف را از نزدیک مورد بررسی قرار دهم تا در مسیر رشد و تحول فرهنگی، برنامه‌ها مبتنی بر واقعیت‌های میدانی طراحی شود.

مدیر جدید ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد خراسان رضوی ابراز کرد: در هر شهرستان جلساتی با امامان جمعه برگزار خواهد شد و تعامل مستمر با بیش از پنجاه امام جمعه استان خواهیم داشت تا نظرات و دغدغه‌های ایشان در اجرای برنامه‌ها لحاظ شود.

وی همچنین از همکاری و ارتباط با معاونت‌های ادارات شهرستان و سازمان‌های فرهنگی استان خبر داد و گفت: ظرفیت‌های اداری و مردمی در کنار هم می‌توانند جریان‌ساز باشند؛ جریان‌هایی که محور اصلی آن مردم و مسجد است.

حجت الاسلام کاظمی‌نسب افزود: ما به دنبال فعالیت‌هایی هستیم که اهل مسجد، جوانان، رسانه‌ها و مردم در متن آن حضور داشته باشند زیرا اثربخشی واقعی در جایی شکل می‌گیرد که مردم پای کار باشند؛ بر همین اساس تشکیل شورای هماهنگی با حضور نخبگان، استارتاپ ها، مدیران کانون‌ها و چهره‌های شاخص فرهنگی در دستور کار خواهد بود تا مسیر کانون‌ها به سمت تخصصی شدن و اثرگذاری اجتماعی هدایت شود.

وی با اشاره به وضعیت فرهنگی و اجتماعی جامعه گفت: امروز جامعه ما دچار تحولات سریع اجتماعی است و طبیعی است که فعالیت‌ها باید متناسب با این تحولات و نیازهای روز جوانان و نوجوانان شکل گیرد. نسل جدید ویژگی‌های خاص خود را دارد و لازم است با شناخت دقیق این ویژگی‌ها بتوانیم برنامه‌هایی ارائه کنیم که جذاب، اثرگذار و هدایتگر باشند.

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی تصریح کرد: با حضور نخبگان دانشگاهی، اساتید حوزوی، فعالان فرهنگی و مدیران کانون‌ها به دنبال تدوین ده طرح برتر با محور ایده‌های نو و مبتنی بر نیاز واقعی جامعه هستیم تا نشان دهیم مسجد همچنان کانون اصلی تربیت، فرهنگ و بصیرت انقلابی در عرصه جهاد فرهنگی است.

وی در پایان گفت: هرچه شور مردمی، ایمان و روح مسجدی در فعالیت‌ها بیشتر باشد، به همان اندازه تأثیر آن عمیق‌تر خواهد بود و برکاتش در جامعه محسوس‌تر می‌شود، چراکه مسجد خانه مردم و مرکز تمدن اسلامی است و ما در این مسیر با همت مضاعف و برنامه‌ریزی جهادی حرکت خواهیم کرد.

این گزارش می افزاید: در ادامه «علی قربانی» مدیر کانون فرهنگی هنری «منتظرالقائم» و نماینده کانون‌های مسجد در مراسم تکریم و معارفه مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری، با اشاره به ضرورت بازخوانی نقش مسجد در میدان تربیت نوجوانان گفت: در طول سال‌های مدیریت گذشته، حضور و دیده‌شدن نوجوانان در فعالیت‌های مسجدی پررنگ‌تر شد و این مسیر باید تقویت شود.

وی افزود: به نظر می‌رسد در جنگ نرم جاری که جریان‌های رسانه‌ای و مجازی روی ذهن نسل جوان اثر می‌گذارند، امروز مسجد می‌تواند مجدداً نقطه امنی برای بازگشت نوجوان به فضای ایمان و هم‌دلی اجتماعی باشد.

مدیر کانون فرهنگی هنری منتظرالقائم تأکید کرد: در این دوره، هنوز بخش‌های فرهنگی و بانوانِ فعال مسجدی به‌طور کامل در مسیر اثرگذاری قرار نگرفته‌اند و لازم است نگاه حمایتی و سازمانی نسبت به آنان بیشتر شود تا بتوانند موتور محرک کار فرهنگی در مساجد باشند.

وی با اشاره به سفارش‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره اهمیت فرهنگ مسجدی گفت: همان‌گونه که معظم‌له فرمودند، کانون‌های مسجدی باید نقش حمایت‌کننده و تصویرگر گفتمان انقلاب اسلامی را ایفا کنند و امروز همه خادمان مسجد باید در این مسیر متحد باشند.

قربانی در ادامه ورود مدیر جدید ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان خراسان رضوی را به این مجموعه تبریک گفت و افزود: ایشان با کارنامه‌ای روشن وارد عرصه خدمت شده‌اند، هرچند بنده شناخت مستقیمی ندارم، اما حضور روحانی دلسوز و آشنا به میدان کار فرهنگی موجب دلگرمی فعالان مسجدی خواهد بود.

وی همچنین از تلاش‌های صادقانه‌ی مدیر پیشین ستاد در طول سه سال و نیم خدمت قدردانی کرد و ابراز امیدواری نمود رویکرد نو و دلنشین مدیریتی در دوره‌ی جدید موجب استمرار مسیر صحیح فرهنگی و ارتباط عمیق‌تری میان فعالان و مدیران ستاد شود.

مدیر کانون فرهنگی هنری منتظرالقائم در بخش پایانی سخنانش با حفظ حال و هوای مسجدی گفت: از همه دوستان و مدیران فرهنگی که در این مسیر مجاهدت کرده‌اند سپاسگزارم؛ این جلسه یادآور روزهای پیش از انقلاب است، آن روزها که ما طلبه‌های نوجوان برای اجرای نمایش‌های دینی و برنامه‌های آموزشی به مسجد می‌آمدیم و از آن فضا نور می‌گرفتیم. همان روح اثرگذار مسجد باید دوباره در جان نوجوان امروز زنده شود، چراکه هیچ نهاد دیگری نمی‌تواند چنین تأثیری بر تربیت نسل آینده داشته باشد.

گفتنی است: آیین معارفه حجت‌الاسلام کاظمی نسب، مدیر جدید ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد خراسان رضوی امروز یکشنبه ۱۱ آبان ماه در مشهد برگزار شد.