بازگشت به مسجد با نگاهی نو، رمز عبور فرهنگی از بحران‌های عصر حاضر است
بازگشت به مسجد با نگاهي نو، رمز عبور فرهنگي از بحران‌هاي عصر حاضر است
رئیس ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور:

بازگشت به مسجد با نگاهی نو، رمز عبور فرهنگی از بحران‌های عصر حاضر است

مشاور وزير و رئيس ستاد هماهنگي کانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد کشور با تأکيد بر نقش محوري مسجد در مواجهه با تحولات سريع جهاني، گفت: در دوران هجوم رسانه‌اي و تکثر افکار، تنها با اتکا به باورهاي ديني، وحدت ملي و بازتعريف جايگاه مسجد مي‌توانيم در مسير تمدن‌سازي فرهنگي حرکت کنيم.
شناسه خبر : 68958 تاریخ انتشار : ۵ مرداد ۱۴۰۴ زمان انتشار : ۰۹:۰۱

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان همدان، حجت‌الاسلام والمسلمین «علی ملانوری» صبح امروز در نشست شورای اداری اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، با قدردانی از زحمات مسئولان فرهنگی استان، به بیان دیدگاه‌های راهبردی درباره جایگاه مساجد در منظومه فرهنگی و اجتماعی نظام جمهوری اسلامی ایران پرداخت.

 

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با ابراز قدردانی از مدیران استان همدان و همکاران خود در حوزه فرهنگ، تاکید کرد: امروز پس از گذشت نزدیک به ۳۰ سال فعالیت مستمر فرهنگی، شاهد آن هستیم که مساجد مهم‌ترین نهاد دینی و اجتماعی کشور، می‌توانند پایگاهی کلیدی برای مواجهه با تحولات گسترده جهانی باشند و این تحولات نه‌تنها سیاسی و اجتماعی بلکه فناورانه و رسانه‌ای نیز هستند.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تغییرات پرشتاب در حوزه انتقال دانش و فناوری اطلاعات گفت: زمانی سرعت انتشار دانش در جهان صد ساله بود، امروز این زمان به چند ساعت رسیده است و در چنین شرایطی، تنها با اتکا به باورهای اصیل دینی، انسجام فکری و فرهنگی و بازخوانی نقش نهادهایی چون مسجد، می‌توان در این فضای پرچالش اثربخش باقی ماند.

 

وی افزود: تکثر منابع فکری، هجمه رسانه‌ای و سیل اطلاعات ناسازگار از جمله چالش‌های امروز ما هستند و در این شرایط، هرچه پراکندگی فکری بیشتر شود، نیاز به وحدت و توحید نیز افزون‌تر می‌شود و ایمان، باور، انسجام و پایبندی به ارزش‌های وحیانی، تضمین‌کننده سلامت فرهنگی جامعه خواهند بود.

 

حجت الاسلام ملانوری با تاکید بر اینکه مسجد صرفاً یک بنا یا دیوار نیست، گفت: مساجد پناهگاه‌های حقیقی مردم هستند، در بزنگاه‌های تاریخی نظیر دوران دفاع مقدس یا بحران‌هایی چون کرونا، این مساجد و مردمی که با روحیه ایثار و فداکاری گرد آن‌ها جمع شدند، بودند که کشور را حفظ کردند.

 

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور بیان کرد: ما باید با حفظ ریشه‌ها و هویت اصیل فرهنگی و مذهبی‌مان، از قالب‌های نوین بهره‌مند شویم و مسجد باید با تکنولوژی، هنر، رسانه و ابزارهای نوین در هم تنیده شود و به پایگاهی برای تولید معنا، فرهنگ و آرامش در جامعه تبدیل شود.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دیدار اخیر دکتر مسعود پزشکیان،رئیس جمهور ایران اسلامی با مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیان کرد: در آن نشست، رئیس‌جمهور طی پنج الی شش دقیقه به‌صورت صریح و جدی بر محوریت مسجد در نظام فرهنگی، اجتماعی و دینی کشور تأکید کردند و این سخنان نشان از نگاه دقیق دولت نسبت به ریشه‌دار بودن فرهنگ مسجدی دارد.

وی در ادامه گفت: اگر در مسیر تحولات امروز، ما بخواهیم همچنان اثرگذار و الهام‌بخش باشیم، چاره‌ای جز بازگشت به مسجد، با نگاهی نو، نداریم و نهاد مسجد باید نقش خود را در تولید امید، نشاط، همبستگی اجتماعی و تبیین مسائل ایفا کند.

 

حجت الاسلام ملانوری با تاکید بر ضرورت تقویت روحیه ایثار، همبستگی و وفاق، اظهار کرد: در شرایطی که دشمنان تلاش می‌کنند جامعه را پراکنده و ناامید کنند، ما باید با همدلی، دیگرخواهی، و کنار گذاشتن منافع شخصی برای تحقق اهداف جمعی تلاش کنیم و رمز عبور ما از بحران‌ها، اتحاد و ایمان به مسیر حق است.

 

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: مدیریت فعلی استان همدان و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور برادر ارجمند آقای جوادی، مسئولیت سنگینی بر عهده گرفته است و با توجه به سابقه ارزشمند ایشان، امیدواریم که دوران جدید، دوره‌ای پربار در حوزه فرهنگ و هنر استان باشد.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به پیوند میان هنر، رسانه و مسجد پرداخت و گفت: باید میان حوزه سینما، هنرهای نمایشی، مهارت‌های فرهنگی و محتوای دینی پیوند واقعی ایجاد کنیم و این تعامل در دل وزارت ارشاد نیز باید بازتعریف شود تا جبهه‌ای فرهنگی، متعادل و امیدبخش در سطح ملی شکل گیرد.

 

وی با اشاره به لزوم مردمی بودن مساجد، تاکید کرد: مسجد باید محل مراجعه عموم مردم باشد؛ از فرد مذهبی تا کسی که تنها در ایامی مانند عاشورا یا مجلس ختم به مسجد می‌آید و ما باید جاذبه ایجاد کنیم، نه مانع.

 

حجت الاسلام ملانوری در پایان ضمن آرزوی توفیق برای مدیران استان همدان و مسئولان فرهنگی کشور، اظهار امیدواری کرد که با هم‌افزایی نهادهای فرهنگی، استفاده هوشمندانه از ظرفیت‌های هنری و بهره‌مندی از ابزارهای نوین ارتباطی، شاهد شکوفایی هرچه بیشتر نهاد مسجد و ارتقای فرهنگ عمومی در کشور باشیم.

 

 

همچنین در آغاز این نشست، حجت‌الاسلام علی عزیزی، مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان همدان، ضمن خوش‌آمدگویی به میهمان ویژه جلسه، حضور حجت الاسلام ملانوری را فرصت مغتنمی برای استان دانست و از توجه ویژه به فعالیت‌های فرهنگی مساجد قدردانی کرد.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز ضمن خیرمقدم به مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار داشت: همدان، دیار ستارگان پرفروغ فرهنگ و هنر و سرزمین دارالمؤمنین و دارالمجاهدین است که در عرصه فرهنگ جایگاه والایی را دارا می باشد.

 

محمدرضا جوادی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های مؤثر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان، افزود: مدیریت ستاد استان با رویکردی جهادی، موجب پویایی این مجموعه شده‌اند و در موارد متعددی نیز اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان را را یاری رسانده‌اند که جای قدردانی دارد.

 

وی  خاطرنشان کرد: برگزاری برنامه‌های فرهنگی، هنری و ادبی در استان، با تلاش و همت مدیران اداره کل و همراهی با سیاست‌های کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت می‌گیرد و همچنین، همراهی و حمایت استاندار همدان نقش مؤثری در تحقق اهداف فرهنگی استان داشته است.