زندگی حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع) الگویی کامل برای زوج های جوان است
زندگي حضرت زهرا(س) و حضرت علي(ع) الگويي کامل براي زوج هاي جوان است

زندگی حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع) الگویی کامل برای زوج های جوان است

سرپرست ستاد هماهنگي کانون هاي فرهنگي هنري مساجد کرمانشاه، معنويت، ساده زيستي و پرهيز از تجمل گرايي را از بارزترين ويژگي هاي زندگي مشترک حضرت علي(ع) و حضرت فاطمه(س) برشمرد و گفت: روح و جان اعضاي اين خانواده با قرآن عجين گشته و تمام اخلاق و مرام اعضاي خانواده فاطمي، قرآني بود.
شناسه خبر : 68389 تاریخ انتشار : ۷ خرداد ۱۴۰۴ زمان انتشار : ۱۲:۳۳

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، حجت الاسلام والمسلمین «حجت الله سروری» سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، با تبریک حلول ماه مبارک ذالحجه و سالروز پیوند آسمانی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س)، گفت: دقت و تأمل در زندگی انسان های کامل و الهی، ما را به روش هایی کارآمد و الگوبرداری صحیح از آنان برای نیل به اهداف متعالی سوق می دهد.

 

وی اظهار کرد: قرآن کریم در آیه شریفه می فرماید” مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ یَلْتَقیانِ بَیْنَهُما بَرزَخٌ لایَبْغیانِ فَبِاَىّ آلاءِ رَبِّکُما تُکَذِّبانِ یَخْرُجُ مِنْهُما اللّؤْلُؤُ وَ الْمَرْجانُ، این بحرین یا دو دریا، وجود مقدس حضرت علی و حضرت فاطمه زهرا علیهما السلام هستند یعنی دو دریای عصمت کبری و امامت عظما که هر دو ولایت دارند و نقطه تلاقی این دو همان مقام ولایت و آنچه از این دو دریا حاصل شده لولو و مرجان وجود مقدس امام حسن و امام حسین علیهما السلام هستند.

 

سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه،  ابراز کرد: در این روز فرخنده لازم است به چند اصل مهم در زندگی مشترک حضرت امیر(ع) با بانوی اسلام فاطمه زهرا(ع) به اختصار اشاره شود که یقینا دقت و توجه به آنها در زندگی ما برای رسیدن  به مسیر سعادت و هدایت راهگشا است.

 

وی این اصول راهگشای برگرفته از زندگی مشترک امیرمؤمنان و حضرت فاطمه علیهما السلام را «خدامحوری و معنویت در خانواده»، «ساده زیستی  وپرهیز از تجمل گرایی در خانواده»، « پاک نگه داری محیط خانواده از گناه»، « تقویت روحیه ی جهادی در خانواده»، «دانش محوری در خانواده» و«مسجدمحوری خانواده»  برشمرد.

 

وی در خصوص اولین اصل این زندگی پرفضیلت به خدامحوری و معنویت در خانواده اشاره و اظهار داشت: در زندگانی مشترک امیرمؤمنان(ع) و حضرت فاطمه (س)، تمام اعضای خانواده عاشق و شیدایی حضرت حق بودند. در بیانات نورانی امام سجاد هست که می فرماید : اللّهُمَّ إنّي أسْألُكَ أنْ تَملَأَ قلبي حُبّا لكَ ،الهى! از تو مى خواهم كه دلم را از محبّت به خودت لبریز کنی..امیرمومنان وفاطمه زهرا دل را حرم خداست، جز خدا را در حرم قرار ندادند. ابن ابی الحدید، دانشمند بزرگ اهل سنت، درباره عبادت های امیرمؤمنان علی (ع) می نویسد: «علی (ع) عابدترین و پُرنمازترین مردمان بود. از همه بیشتر روزه می گرفت و نمازهای مستحبی بر پامی داشت و همواره ذکر می گفت... و چه گمان می بری درباره مردی که پیشانی اش از بسیاری سجده، همانند زانوی شتر شده بود».

 

حجت الاسلام سروری، افزود: درباره عبادت محوری حضرت فاطمه علیه السلام حسن بصری اشاره می کند: «در تمام دنیا عابدتر از فاطمه (س) یافت نمی شد. او به حدی برای نماز و عبادت بر پامی ایستاد که پاهایش ورم می کرد».

 

وی بیان کرد: حضرت زهرا(س) حتی در شیرین ترین و خاطره انگیزترین لحظه های زندگی نیز دل در گرو عشق خدا نهاد و در شب ازدواج خطاب به یگانه کفو و همتایش علی(ع) فرمود: «انتقال از خانه پدرم به خانه خودم، مرا به یاد انتقال به خانه قبرم انداخت. تو را به خدا سوگند می دهم تا در این ساعات به نماز برخیزی تا امشب را با هم به عبادت پروردگارمان بگذرانیم».

 

این استاد حوزه ودانشگاه، افزود: پیامبر اعظم (ص) فردای آن شب از علی علیه السلام پرسید: همسرت را چگونه یافتی؟! و حضرت علی علیه السلام بی درنگ فرمود: «نِعمَ العَونُ عَلی طاعَه اللهِ؛ بهترین یار برای اطاعت و بندگی پروردگار».

 

وی تصریح کرد: روح و جان اعضای این خانواده با قرآن عجین گشته و تمام اخلاق و مرام اعضای خانواده فاطمی، قرآنی بود. تلاوت قرآن پدر خانواده، چنان در اوج بود که درباره او گفته اند: «به خدا سوگند! هیچ فردی بیش از امام علی علیه السلام قرآن نمی خواند».

 

حجت الاسلام سروری، گفت: حضرت زهرا (س)  شبانه روز با قرآن کریم انس داشت و به تلاوت آن عشق می ورزید. آن حضرت بر تلاوت سوره های واقعه، الرّحمن و حدید تأکید می کرد و می فرمود: «قرائت کننده این سه سوره در آسمان ها ساکن فردوس خوانده می شود».

 

وی  ساده زیستی  وپرهیز از تجمل گرایی در خانواده را یکی دیگر از اصول اساسی این زندگی برشمرد و ادامه داد: زندگانی دختر گرامی رسول خدا (ص) در عین سادگی، لبریز از صفا، نشاط و زیبایی های معنوی بود.

 

این نویسنده و پژوهشگر حوزوی، گفت: ساده زیستی فاطمه علیها السلام نه از روی فقر و ناداری، که برخاسته از اوج معرفت و غنای روحی آن حضرت بود. ساده زیستی فاطمه علیها السلام نه پی آمد جبر و تحمیل روزگار، بلکه رهاورد وارستگی او از دنیا و انتخاب عارفانه وی بود.حضرت زهرا باغ بزرگ فدک که درآمد فراوانی هر ساله داشت در اختیارش بود ولی هیچگاه به سمت تجملی گرایی نرفت ودنیا زده نشد.

 

وی اذعان داشت: حضرت زهرا(س) وارستگی از دنیا را از پدری آموخته بود که در مقام تهذیب و تزکیه دخترش می فرمود: «دخترم، پدر و شوهر تو فقیر نیستند. خداوند، گنجینه های طلا و نقره زمین را به من عرضه کرد، ولی من آنچه را نزد پروردگارم باقی می ماند، برگزیدم.

 

حجت الاسلام سروری، اصل سوم این زندگی موفق را پاک نگه داری محیط خانواده از گناه دانست و ابراز کرد: بالاترین هنر بانوی خانه، حفظ اعضای خانواده از حرام الهی است تا همیشه ارتباط خانواده و اعضای آن با عالم ملکوت برقرار باشد. این هنری است که حضرت فاطمه علیها السلام آن را به اوج رساند. آن حضرت در آخرین وصیت های خویش به امیرمؤمنان علی علیه السلام بر این معنا تأکید ورزیده است: «پسر عمو جان، تا در خانه تو بودم، دروغی نگفتم، خیانتی نکردم و ازدستورات الهی تو هیچگاه گامی فراتر ننهادم».

 

وی یکی دیگر از ویژگی های بارز این زندگی مشترک را تقویت روحیه ی جهادی در خانواده معرفی و اظهار کرد: حضرت فاطمه (س) به همراهی همسرش علی (ع)، تمام وجود و زندگانی خویش را وقف خداوند و رضایت او واسلام ناب محمدی کردند .یگانه خانواده ای که تمام اعضای آن فداییان راه خدا  ودین خدا بودند و در این راه تمام آبرو، دارایی و جان خویش را تقدیم

 

سرپرست ستاد هماهنگی کانون های مساجد کرمانشاه، این زندگی را متکی بر دانش محوری در خانواده خواند و افزود: حضرت زهرا (س) محیط خانه را به دانشگاهی بی نظیر در عرصه آموزش معارف اسلامی بدل ساخته بود؛ از تعلیم فرزندان گرفته تا تعلیم مردمان و تشکیل کلاس های دینی ـ علمی در خانه. او همچون پدرش، مربی اخلاق بود و معلم قرآن؛ مقامی که تنها از آنِ پیامبر و اهلبیت پاک نهاد اوست. او عمری را با تلاشی بی امان، در نهایت مهربانی و دلسوزی به تعلیم و تبلیغ معارف دین و تربیت دین باوران پرداخت.

 

وی گفت: این روایت تاریخی که گزارش گر آن مولای متقیان علی(ع) است، نمایانگر جلوه ای از رحمت بی کران و تلاش خستگی ناپذیر فاطمه علیها السلام در مقام تعلیم و تربیت است: «روزی یکی از زنان مدینه خدمت حضرت زهرا علیها السلام رسید و گفت: مادر پیری دارم که در مسایل نماز، پرسشهای فراوانی دارد و مرا فرستاده است تا آن مسایل شرعی را از شما بپرسم. حضرت زهرا علیها السلام فرمود: بپرس!

آن زن، مسایل بسیاری طرح کرد و برای هر یک از آنها، پاسخ شنید.

در ادامه گفت و شنود، زن از فراوانی پرسش ها خجالت کشید و گفت: ای دختر رسول خدا، از اینکه فراوان خدمت می رسم و با پرسشهای فراوان شما را به زحمت می اندازم، معذرت می خواهم.

فاطمه علیها السلام فرمود: باز هم بیا و هر آنچه سؤال برایت پیش می آید، بپرس! آیا اگر کسی اجیر شود که بار سنگینی را به بالای بام ببرد و به پاداش آن، صد هزار دینار طلا مزد بگیرد، چنین کاری برای او دشوار خواهد بود؟

گفت: خیر.

حضرت ادامه داد: من در برابر هر مسئله ای که پاسخ می دهم، بیش از فاصله بین زمین و عرش، جواهر و لؤلؤ پاداش می گیرم؛ پس سزاوار است که این کار بر من سنگین نیاید.»

 

حجت الاسلام سروری، یادآور شد: حضرت زهرا شاگردان زیادی تربیت کرد از جمله ام فروه  ، نسيبه، سوده و فضه ، که مرحوم علامه ى اصفهانى (كمپانى) در يكى از اشعار خود در مدح حضرت زهرا (س) مى گويد: «مفتقرا متاب روى از در او به هيچ كس /  زانكه مس وجود را، فضه ى او طلا كند ».

 

 وی اضافه کرد: در زیارتنامه حضرت فاطمه (س) می خوانیم: «السَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا الْمُحَدَّثَةُ الْعَلِیمَةُ؛ سلام بر تو ای محدّثه دانا».خطبه  ی فدکیه که بسیار غرّا و بلیغ  علمی ومستدل که نمونه دیگر از علم ودانش وسیع حضرت زهرا سلام الله علیهاست.

 

این استاد حوزه و دانشگاه، در پایان اصل ششم در زندگی حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع) را برقراری ارتباط خانواده با مسجد عنوان کرد و گفت: هم جواری خانه حضرت زهرا علیها السلام با مسجد و انس تمام اعضای خانواده با مسجد و محراب و نمازگزاری آنها در مسجد، جملگی بر اصل «مسجدمحوری خانواده» تأکید میورزد.