ایمان استوار، روحیه ایثار و غیرت ملی داشتن خرمشهر را آزاد کرد
ايمان استوار، روحيه ايثار و غيرت ملي داشتن خرمشهر را آزاد کرد
حجت الاسلام سروری:

ایمان استوار، روحیه ایثار و غیرت ملی داشتن خرمشهر را آزاد کرد

سرپرست ستاد هماهنگي کانون هاي مساجد استان کرمانشاه، گفت: فتح خرمشهر را در واقع ، بايد نمادي از پيروزي، اراده و مقاومت ملت ايران در برابر دشمنان انقلاب دانست.
شناسه خبر : 68348 تاریخ انتشار : ۳ خرداد ۱۴۰۴ زمان انتشار : ۲۲:۲۴

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، حجت الاسلام والمسلمین حجت الله سروری سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، با تبریک سوم خردادماه سالروز خرمشهر در دوران دفاع مقدس، گفت: ایمان استوار ، روحیه ایثار وغیرت ملی داشتن خرمشهر را آزاد کرد.

 

وی افزود: فتح خرمشهر را در واقع، باید نمادی از پیروزی، اراده و مقاومت ملت ایران در برابر دشمنان انقلاب دانست ودر واقع عملیات بیت المقدس را فتح ارزشهاست و او باید فراتر از یک پیروزی نظامی دانست به همین جهت مرحوم امام ره فرمودند خرمشهر را خدا آزاد کرد.

 

سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، اظهار کرد: امام خمینی (ره) در تاریخ 3 خرداد 1361، پس از عملیات بیت المقدس و آزادی خرمشهر، ضمن پیام تبریک به مردم ایران،  این پیروزی را بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی و نمادی از مقاومت ملت ایران در برابر دشمنان دانست .

 

وی گفت: به دست آوردن شهر خرمشهر برای ایران بسیار مهم بود و از روز اشغال این شهر به دست بعثی‌ها در آبان 1359 مسؤولان نظامی ما در فکر بازپس‌گیری این شهر مهم و استراتژیک بودند. روزنامه فاینشنال تایمز در مورد اهمیت فتح خرمشهر نوشت: «خرمشهر، به منزله کلید پیروزی جنگ است.» لوس آنجلس تایمز در آن زمان نوشت: «هرگونه تحولی در منطقه، منافع آمریکا را به خطر می اندازد. پیروزی ایران، آرامش دوستان آمریکا را در منطقه به هم خواهد زد».

 

این محقق و پژوهشگر برجسته حوزوی، ابراز کرد: بی تردید، فتح خرمشهر، از جهات مختلف حایز اهمیت فراوان بود و سبب تحول سریع و شگرف در نگرش محافل سیاسی داخل و خارج شد؛ زیرا همان گونه که وزیر دفاع و رئیس ستاد ارتش مصر توصیف کرده، خرمشهر را عراقی ها پس از اشغال، به دژی غیرقابل نفوذ تبدیل کرده بودند.» طوری که به دستور فرمانده عراقی با سی تُن مواد منفجره از نوع تی ان تی، کاملاً تخریب شد و سپس، برای پدافند آن، جهت ممانعت از نفوذ رزمندگان، از طرح اسرائیل در کانال سوئز استفاده گردید. ازاین رو، صدام با اطمینان می گفت: «اگر ایران بتواند خرمشهر را پس بگیرد، من کلید بصره را به آنها می دهم».

 

وی در مروری از وقایع از زمان اشغال تا آزادسازی این منطقه، بیان کرد: مردم بی دفاع خرمشهر و دیگر هم وطنان با شروع جنگ تحمیلی با دستانی خالی، ٣٥ روز زیر شدیدترین حمله ها و تهاجم رژیم بعث ایستادگی کردند؛ اما با وجود تمام پایمردی های آنان، این شهر در چهارم آبان 1359 به اشغال نیروهای متجاوز درآمد؛ اما آنان همانند سایر فرزندان غیور اسلام برای بازپس گیری خرمشهر، هرگز آرامش نداشتند؛ تا آنکه فرمان قاطع امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه «خرمشهر باید آزاد شود»، روح تازه ای را در کالبد همه رزمندگان دمید و آنها با عزمی راسخ تر از گذشته، تمام همت خود را برای به انجام رساندن فرمان مقتدای خویش به کار بستند و سرانجام، با رشادت رزمندگان اسلام، عملیات بیت‌المقدس که با هدف آزادسازی خرمشهر طی ۴ مرحله به مدت 25 روز انجام گرفت.

 

حجت الاسلام سروری، با بیان اینکه این عملیات بسیار گسترده و کم‌نظیر در مناطق غرب کارون، جنوب غربی اهواز و شمال خرمشهر انجام شد، اضافه کرد: سرانجام پس از مجاهدت‌های خالصانه وتوکل به حضرت حق وتوسل رزمندگان اسلام به اهل بیت علیهم السلام، خرمشهر مظلوم در تاریخ سوم خرداد سال 1361 از لوث وجود بعثی‌ها پاک شد. فتح خرمشهر در سایه همت، تلاش، همدلی و همکاری تمام ارگان‌های نظامی و غیرنظامی کشور اتفاق افتاد. هم در طراحی عملیات و هم در اجرا برادران ارتش، سپاه، جهاد سازندگی، ژاندارمری و... دوش به دوش هم تلاش کردند تا این اتفاق خجسته به وقوع بپیوندد.

 

وی تصریح کرد: به نوعی می‌شود گفت همه آنهایی ‌که در این ماراتن عظیم حضور داشتند، نقش‌شان کلیدی و تأثیرگذار بود. چه آنهایی ‌که با نفوذ به قلب مواضع دشمن در شلمچه راه فرار اشغالگران را بستند، چه آنانی‌که از دروازه‌های ورودی شهر وارد خرمشهر شدند. چه آنهایی ‌که با زدن خاکریز، جان‌پناه برای رزمندگان درست کردند، چه آنهایی ‌که با تانکرهای آب یخ از رزمندگان رفع تشنگی کردند و چه مردمانی که در سراسر ایران اسلامی بساط شادمانی راه انداخته بودند. اینها همگی نقش کلیدی در فتح خرمشهر داشتند. از همین‌رو بود که امام عزیزمان فرمودند: «خرمشهر را خدا آزاد کرد».

 

حجت الاسلام سروری، ادامه داد: بی تردید فتح خرمشهر، یک مسئله عادی نبود؛ بلکه معجزه الهی و امداد غیبی بود که به دست توانای رزمندگان اسلام رقم خورد و با برتری «قلّت» بر «کثرت»، آیه شریفه «کمْ مِنْ فِئَةٍ قَلیلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً کثیرَةً بِإِذْنِ اللَّه» متجلی گشت. بدین جهت، وقتی خبر فتح خرمشهر در رسانه ها و مطبوعات پخش شد، دشمنان اسلام را بهت زده ساخت.