ضرورتِ برجسته‌سازی ویژند کانون‌های مساجد/ تعبیر «بچه‌های مسجد» را حفظ کنیم
ضرورتِ برجسته‌سازي ويژند کانون‌هاي مساجد/ تعبير «بچه‌هاي مسجد» را حفظ کنيم

ضرورتِ برجسته‌سازی ویژند کانون‌های مساجد/ تعبیر «بچه‌های مسجد» را حفظ کنیم

مشاور وزير و رئيس ستاد هماهنگي کانون هاي فرهنگي هنري مساجد کشور در جريان برگزاري نشست (برخط) با کارشناسان روابط عمومي ستاد هماهنگي کانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد کشور با بيان اينکه از پايه‌هاي اصلي تضمين سرمايه اجتماعي، روابط عمومي‌ها هستند، گفت: مسأله ديگر برند(ويژند) کانون‌هاي مساجد است که بايد مطالعه‌ي علمي روي آن صورت پذيرد؛ کانون‌هاي مساجد طبيعتا زيرپيوندهايي هم دارد و قطعا يکي از آنها (بچه‌هاي مسجد) است، اين واژه نبايد از دست برود و بايد روي کلمه بچه هاي مسجد کار شود.
شناسه خبر : 68279 تاریخ انتشار : ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ زمان انتشار : ۱۳:۴۰

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور،همزمان با ۲۷ اردیبهشت روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی، نشست (برخط) حجت‌الاسلام والمسلمین علی ملانوری، رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور با کارشناسان روابط عمومی این ستاد برگزار شد.

 

در این نشست همچنین «محمدرضا علیزاده احمدآبادی»، سرپرست معاونت پشتیبانی، توسعه منابع و امور حقوقی؛ «حمید نیلی احمدآبادی»، سرپرست معاونت فرهنگی هنری، «مرتضی کریمی»،  سرپرست اداره کل هماهنگی، روابط‌عمومی و بین‌الملل؛ «سید سعید میری»، سرپرست روابط عمومی و ارتباطات رسانه ای ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور نیز حضور داشتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ملانوری در این نشست طی سخنانی ضمن تبریک روز روابط عمومی، نسبت به پشتیبانی واحدهای روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد در مرکز و استان ها تاکید کرد و گفت: این رویکرد سبب می‌شود تا فعالیت‌های کانون‌های مساجد بیش از پیش در جامعه متبلور شود.

 

رییس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور ادامه داد: اکنون اصلی ترین مشکل جامعه ما کاهش سرمایه اجتماعی است، سرمایه اجتماعی حتی نسبت به مسائل اقتصادی تأثیرگذاری بیشتری دارد چون کسی که با امید و نشاط زندگی می کند می تواند کاستی‌ها را تحمل کند اما اگر شخصی متمول باشد و چنین روحیه‌ای نداشته باشد با مشکل مواجه خواهد شد.

 

وی افزود: افراد بسیاری هستند که از امکانات مادی برخوردار هستند اما امید و نشاط و اعتماد در محیط خانواده و اجتماع ندارند و در نتیجه این دارایی برایشان اثرگذار نیست؛ بارها شنیده ایم وقتی جنگ احزاب رخ داد مسلمین در اوج مشکلات مالی بودند و از فرط گرسنگی به شکم خود سنگ بسته بودند تا بهتر بتوانند خندق حفر کنند و گرسنگی آزارشان ندهد اما شاخصه بارز آنها ایمان به هدف بود لذا امید خود را از دست ندادند، نمونه دیگر ام المصائب حضرت زینب کبری(س) است که مجموعه‌ای از سختی ها را تحمل کردند و وقتی از ایشان سوال شد چه دیدید؟ فرمودند: «ما رأیتُ الّا جمیلاً»، یعنی جز زیبایی چیزی ندیدم.

حجت الاسلام ملانوری تأکید کرد: امروز نیز جانبازان و ایثارگران چنین هستند و با وجود همه سختی ها به امید و هدف جلو آمده و راه را ادامه دادند لذا مسأله امروز ما ایجاد نشاط و امید در جامعه است که روابط عمومی ها در این عرصه تاثیر بسزایی دارند.

 

رسالت اصلی روابط عمومی افزایش اعتماد و سرمایه اجتماعی است

 

رییس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور افزود: امروز روابط عمومی ها جایگاه رفیع ایجاد امید در جامعه را دارند، البته که ممکن است روابط عمومی ها مشکلات صنفی داشته باشند اما واقعیت آن است که رسالت اصلی روابط عمومی افزایش اعتماد و سرمایه اجتماعی است، البته در تحقق سرمایه اجتماعی مولفه‌های مختلفی اثرگذار است، امروز سرمایه اجتماعی کانون‌های مساجد شامل سرمایه ما در سطح ستادهای استانی، سرمایه اجتماعی درون کانون‌ها، سرمایه اجتماعی در ارتباط با ائمه جمعه استان‌ها و مهمتر از همه مردم است که به مسجد میروند، لذا باید ارتباط خود را با مردم مستحکم‌تر کنیم.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین ملانوری تصریح کرد: در روابط عمومی باید بر سرمایه اجتماعی متمرکز شویم، یکی از این اقدامات در راستای تحقق این مسأله اصلاح ذات البین است، بعضاً اگر مشکلی وجود دارد باید رفع شود و در محیط کار احساس بهجت شود، سرمایه اجتماعی از نقطه کانونی آغاز می‌شود.

 

وی با بیان اینکه از پایه های اصلی تضمین سرمایه اجتماعی، روابط عمومی ها هستند، ادامه داد: مسأله دیگر برند(ویژند) کانون‌های مساجد است که باید مطالعه‌ی علمی روی آن صورت پذیرد؛ کانون‌های مساجد طبیعتا زیرپیوندهایی هم دارد و قطعا یکی از آنها (بچه های مسجد) است، این واژه نباید از دست برود و باید روی کلمه بچه های مسجد کار شود.

 

تعامل روابط عمومی ستاد و خبرگزاری شبستان باید گسترش بیابد

 

رییس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور گفت: باید معدل سازمان رشد کند و طبیعتا این امر در گرو هماهنگی و همکاری میان بخش های مختلف است از جمله باید تعامل میان روابط عمومی و خبرگزاری شبستان بیش از پیش گسترش یابد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین ملانوری افزود: مسأله دیگر آن است که بتوانیم در فضای مجازی حضور گسترده‌تری داشته باشیم چراکه فضای مجازی آیینه‌ای از حضور ما در فضا و دنیای واقعی است. انتظار این است که بتوانیم نگاه‌مان در عرصه فضای مجازی را در قالب‌های مختلف گسترش دهیم، باید یک کل به هم پیوسته در فضای مجازی ذیل عنوان بچه‌های مسجد داشته باشیم.

 

همچنین «سید سعید میری»، سرپرست روابط عمومی و ارتباطات رسانه ای ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور ضمن تبریک روز روابط عمومی طی سخنانی اظهار کرد: تلاش ما برنامه‌ریزی برای ارتقای فعالیت‌ روابط‌عمومی های ستاد در سطوح مختلف در سراسر کشور است و امیدواریم که بتوانیم در عرصه اطلاع رسانی برنامه‌ها و اقدامات ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور به نحو موثری اقدام کنیم.

 

در بخش دیگری از این نشست محمدرضا علیزاده، طی سخنانی یاد شهدای خدمت و آیت‌الله رییسی را گرامی داشت و در ادامه روز روابط عمومی را به کارشناسان ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد در سراسر کشور تبریک گفت.

 

سرپرست معاونت پشتیبانی، توسعه منابع و امور حقوقی ادامه داد: روابط‌عمومی جایگاهی مهم و خطیر دارد و پیشانی و معرف هر سازمان و پل ارتباطی با جامعه است لذا این مسأله اهمیت روابط ها را دوچندان کرده است، اساسا روابط عمومی ها در سازمان ها می‌توانند با فعالیت‌ها و عملکرد خودشان و نگاه ویژه نسبت به عملکرد سازمان نسبت به ارتقای جایگاه سازمان تلاش کنند و بعضاً اگر این رویکرد محقق نشود سرمایه اجتماعی کاهش می یابد.

وی افزود: طی سه دهه فعالیت ستاد کانون های ماسجد شاهد فراز و نشیب های فراوان بوده اما امروز رئیس این ستاد بر عملیاتی تر شدن حوزه فعالیت‌های مسجد و کانون‌های مساجد تأکید ویژه دارند، لذا وظایف ما این است که بتوانیم ایده ها و دیدگاه های مورد نظر را اجرا کنیم و شخصا اعتقاد دارم که اگر وفاق و همدلی در سطح ستادهای کانون‌های مساجد نباشد نمی‌توانیم به نتیجه مطلوب برسیم.

 

علیزاده ادامه داد: انرژی محرکه ستاد و کانون‌های مساجد، نیروی انسانی است و ما متمرکز بر تعامل و تقویت و توانمندی‌های نیروی انسانی هستیم لذا همه تلاش ما این است که بتوانیم در این عرصه برنامه ریزی داشته باشیم و البته تجهیزات و امکانات را تقویت کنیم، مساله دیگر اینکه امروز نیازمند بازیابی هویت و کارکرد ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد و نیز تعامل و فعالیت هرچه بیشتر روابط عمومی ها هستیم به ویژه در گسترش سرمایه اجتماعی که امید داریم در این گستره شاهد تبلور ظرفیت‌ها باشیم.

 

در بخش دیگری از این نشست (حمید نیلی احمد آبادی) طی سخنانی با اشاره به اینکه همه بخش های سازمان به ویژه روابط عمومی از جایگاه مهمی برخوردار است و باید کار دقیقی را ارایه کند، افزود: با توجه به اینکه تمامی فعالیت‌ها و مجوز مولفه‌های مربوط به آن به هماهنگی با روابط عمومی بازمیگردد باید تعامل حداکثری اتفاق بیفتد به ویژه که تعدد جشنواره و رویداد در ستاد داریم.

 

باید به سمت تولیدات جریان‌ساز برویم

 

سرپرست معاونت فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور گفت: باید به سمت تولیدات جریان ساز برویم، در این عرصه روابط عمومی ها نقش بسیار پررنگی دارند و می‌توانند کمک کنند، ما این رفاقت و قرابت با روابط‌عمومی را به فال نیک میگیریم و امید است که در صف و ستاد هماهنگی‌های لازم صورت پذیرد تا فعالیتها به بهترین شکل نمایان و انجام شود تا ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد در بخش های مختلف از جمله در معاونت فرهنگی هنری و البته روابط عمومی، بتواند به اهداف خود برسد.

وی تصریح کرد: مسجد در سال ۱۴۰۴ با مسجد سال ۱۳۷۰ و حتی مسجد سال۱۴۰۰ تفاوت دارد، باید کاری کنیم مسجد به فراخور تکنولوژی های که ایجاد میشود جذب گفتمانی داشته باشد.

 

در ادامه مرتضی کریمی، سرپرست اداره کل هماهنگی، روابط‌عمومی و بین‌الملل، طی سخنانی ضمن تبریک روز روابط عمومی اظهار کرد: انعکاس و نمود فعالیت‌های ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور ذیل تلاش‌های روابط‌عمومی ها میسر خواهد شد و طبیعتا علاقه به فعالیت در عرصه روابط عمومی منجر به حصول نتیجه در فعالیت‌ها خواهد شد.

در ادامه تنی چند از کارشناسان روابط عمومی استان ها به ارائه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند؛ از جمله این مباحث می توان به این موارد اشاره کرد:

 

تاکید نسبت بر این مسأله که فعالیت در مسجد بسیار ویژه است از جمله محور مباحث مطرح شده بود چراکه مسجد خودش رسانه و منبر آگاهی رسانی است و کمک میکند جامعه به اتفاق مشترک رسیده و وحدت جمعی ایجاد شود و از آنجایی که این حرکت منجر به اتفاقات مختلفی بر مدار مسجد می شود لذا باید به گستره روابط عمومی به عنوان پیوند دهنده و آگاهی رسانی این فعالیت‌ها توجه شود چراکه ذیل این مسأله است که روابط‌عمومی های ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد می‌توانند وظیفه خود را در این گستره بر مبنای مسجد و کانون‌های فرهنگی هنری متبلور کنند.

 

همچنین به این مسأله اشاره و تاکید شد که باید کانون‌های مساجد در پلتفرم‌های مختلف فعالیت داشته باشند و از سوی دیگر به سبب معرفی ساختار ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور فضایی فراهم شود تا مدیران ستادهای استانی ذیل فعالیت‌های روابط‌عمومی حضور پررنگ تری در شوراهای اداری استانی داشته باشند.

 

این گزارش می‌افزاید: در این جلسه کارشناسان روابط عمومی استان ها بر این مسأله اتفاق نظر داشتند که جایگاه آموزش‌های بروز در روابط‌عمومی ها، محور قرار دادن فعالیت‌های روابط‌عمومی ستاد در عرصه فرا اداری به منظور جریان‌سازی و معرفی فعالیت‌های کانون‌های مساجد پر رنگ شود.

از دیگر محورهای مطرح شده تاکید بر این مسأله بود که ارتباط گسترده با رسانه‌های مختلف از جمله صدا و سیمای استانی بیش از پیش بین ستادهای کانون‌های مساجد استان‌ها و رسانه ملی در سطح استانی در قاب امضای تفاهم‌نامه برقرار شود به ویژه که بسیاری از کانون‌های مساجد در مقام کارآفرینی حتی در سطح یک شهرستان فعالیت دارند و تبلور این اقدامات در سطح رسانه‌ ملی می‌تواند منجر به معرفی هرچه بیشتر توانمندی بچه‌های مسجد شود.