
حجت الاسلام سروری:
شهید مطهری، نقش مؤثری در بیداری جوانان انقلابی داشت
سرپرست ستاد هماهنگي کانون هاي مساجد کرمانشاه، گفت: استاد شهيد مرتضي مطهري، مبارزي حق طلب، متفکري نو انديش،آگاه به مقتضيات زمان، انسان ساز، جوان گرا و نويسنده اي خلاق، متفکر بود.
شناسه خبر : 68090 تاریخ انتشار : ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ زمان انتشار : ۲۲:۴۱
به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، حجت الاسلام والمسلمین «حجت الله سروری» سرپرست ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان کرمانشاه، با پاسداشت مقام معلم، گفت: دوازده اردیبهشت، سال روز شهادت شخصیت ارزشمند ونظریه پردازی نو اندیش و اندیشمندی سترگ واسلام شناسی متبحر، یعنی علامه شهید آیت الله مرتضی مطهری است.
وی افزود: صفحات زندگی ما در گذر زمان، بستر یاد و خاطر بزرگانی است که همیشه در فکر ما زنده و جاویدند؛ افرادی که شاید هرگز تکرار نشوند، ولی آثارشان و کلام وفکرشان، همیشه در گوش انسان های حقیقت طلب زمزمه می شود.
سرپرست ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان کرمانشاه، با اشاره به تألیفات بیشمار و ابعاد شخصیتی شهید مطهری، اظهار کرد: انسان هایی که کتاب روزگار به خود می بالید اگر بیشتر می زیستند تا چتر آثار وجودی خویش را بیشتر بستارند واز سایه علم ودانش آن فرزانگان دوران بیشتر بهره ببرند. ودر این میان واژه همیشه آشنای نسل ما «شهیدمطهری»است؛ واژه ای که خود یادآور واژه هایی چون اسلام راستین، مبارزی حق طلب، تعلیم و تربیت، انسان سازی و جوان گرا، نواندیش آگاه و متفکر، نویسنده ای خلاق است.
وی ابراز کرد: به تعبیر مقام معظم رهبری که در یک جمله کوتاه می فرماید : حقاً و انصافاً مرحوم شهید مطهری یک انسان بزرگ و برجسته بود.
حجت الاسلام سروری، اضافه کرد: علامه مطهری، متفکر نو اندیش بود که با ارائه آثار ارزشمند خویش، نقش مؤثری در بیداری جوانان انقلابی داشت؛ آثاری که به فرموده امام ره« انسان سازنده» از این فیلسوف بزرگ به بیش از ۷۰ عنوان کتاب با موضوعات گوناگون که برخی از آثار او در زمان حیاتش و دیگر آثار نیز پس از شهادتش توسط انتشارات صدرا منتشر شد. که همواره توانسته بیابان وجود جوانان طالب حق وحقیت این مرز و بوم را سیراب و بارور می کند.
وی گفت: علامه شهید، با درکی درست به مصداق العالم بزمانه از نیازهای نسل جوان، به ویژه قشر دانشجو، با شیواترین و مناسب ترین زبان و با برهان های عقلانی و منطقی پاسخگو بود.
وی بیان کرد: استاد مطهری می گوید: «اگر من به دانشگاه نیامده بودم، خیلی از این آثار را نداشتم.» او جوان را مظهر خامی و بی تجربگی نمی دید، بلکه زمین بارور و مستعد می دید که بالقوه، انسانی است کامل؛ «انسانی که قهرمان همه ارزش های اسلامی است و در همه میدان های انسانیت قهرمان است.»
سرپرست ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان کرمانشاه، عنوان کرد: شاخصه ی اصلی شهید مطهری، فهمیدن زبان نسل جوان و مقتضیات زمان بود و با همان زبان و بر اساس همان مقتضیات با آنها سخن می گفت؛ سخنانی که حق بود و البته رسا و دل نشین او با نگرشی نو که ذهن نسل جوان را در مواجه با مباحث مختلف اجتماعی سیاسی تاریخی معرفتی تربیتی اخلاقی و... به چالش می کشید، او معتقد بود نسل جوان تحصیل کرده، دارای طرز تفکر مخصوص است.و بر اساس نیاز روز او باید سخن گفت وقلم زد.به همین خاطر از دل حوزه علمیه برخاسته و مشعل هدایت و روشنگری اش را تا پایان عمر شریفش وقف دانشگاه و نسل جوان کرد.
وی گفت: او به خوبی مطهری جوان ونیاز اورا درک کرده بود، به همین دلیل تا آخرین لحظه حیات در کنار این نسل و با این نسل ماند و با درک والایش، نیازهای فکری و کشمکش های آنها را شناخت و با تمام وجود، در صدد رفع آنها بر آمد.
حجت الاسلام سروری، گفت: شاخصه دیگر شهید مطهری، جهادِ فکریِ کمنظیرِ ایشان در بحبوحهی تهاجم اندیشههای وارداتی و بیگانه مثل مارکسیسم بود. ایشان در آن زمان کمر به مقابلهی با آن بسته بود که کتابهای ایشان غالباً مواجههی با شبهات مطرح آن روزگار است.
وی بیان کرد: شهید مطهری توانست یک پایگاه فکری مستحکم با آرایش تهاجمی به وجود بیاورد؛ یعنی جوانانی که با افکار ایشان آشنا می شدند، موضعشان در مقابل مارکسیسم و در مقابل افکار گوناگون موضع تدافعی نبود، موضع تهاجمی بود.به عبارت دیگر فکر ساز بود.
وی گفت: جمله زیبای مرحوم امام در مورد شاگرد خویش چه زیبا فرمودند:«مرحوم آقای مطهری یک فرد بود، جنبه های مختلف در او جمع شده بود، و خدمتی که به نسل جوان و دیگران کرده است، کم کسی کرده است. آثاری که از او هست، بی استثنا همه آثارش خوب است و من کس دیگری را سراغ ندارم که بتوانم بگویم بی استثنا آثارش خوب است. ایشان بی استثنا آثارش خوب است. انسان ساز است. برای کشور خدمت کرده، در آن حال خفقان خدمت های بزرگ کرده است، این مرد عالی قدر. خداوند به حق رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلم او را با رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلم محشور بفرماید.
وی خاطرنشان کرد: لازم است این نکته هم در پایان عرض کنم ،خود استاد شهید مطهری در زمان حیاتش می گوید من در امام ره، چهار ایمان ، مشاهده کردم: یکی ایمان به هدف و راهی که داشت؛ هدف یعنی اسلام و رهایی مردم از طاغوت؛ یکی ایمان به راه؛ راه امام راه مبارزه ومقاومت وایستادگی بود؛ یکی ایمان به مردم، به مؤمنین؛ یعنی همان چیزی که خداوند متعال دربارهی پیغمبر میفرماید: یُؤمِنُ بِاللهِ وَ یُؤمِنُ لِلمُؤمِنین... امام با جان ودل مردم را باور داشت و چهارم، از همه بالاتر، ایمان قلبی و اعتماد واقعی به خداوند. وامروز با بیش از هر زمان دیگر جامعه ی ما به این چهار ایمان نیاز داریم.