کانون‌های مساجد، محور تحول در جامعه امروز با زبان فرهنگ و هنر هستند
کانون‌هاي مساجد، محور تحول در جامعه امروز با زبان فرهنگ و هنر هستند
در گردهمایی کانون‌های مساجد شهرضا عنوان شد؛

کانون‌های مساجد، محور تحول در جامعه امروز با زبان فرهنگ و هنر هستند

سرپرست ستاد هماهنگي کانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد استان اصفهان در گردهمايي فعالان فرهنگي شهرضا، با تأکيد بر نقش تاريخي و جريان‌ساز مساجد در جوامع اسلامي، گفت: فعاليت‌هاي فرهنگي هنري با وجود تمام چالش‌ها هيچ‌گاه متوقف نمي‌شود و کانون‌هاي فرهنگي هنري، مسئوليت پاسخ‌گويي هنرمندانه به نيازهاي روز جامعه را بر عهده دارند.
شناسه خبر : 68071 تاریخ انتشار : ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ زمان انتشار : ۲۳:۰۱

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد از استان اصفهان، در همایش گردهمایی فعالان و مدیران کانون‌های فرهنگی هنری مساجد شهرستان شهرضا، که با حضور جمعی از مسئولان و فعالان این عرصه برگزار شد، بر اهمیت و جایگاه محوری مساجد در فرهنگ‌سازی و ارتباط مؤثر با اقشار مختلف جامعه تأکید شد.

امیرحسین پرورش، سرپرست ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان، در این مراسم با اشاره به نقش تاریخی و مؤثر مساجد در جوامع اسلامی گفت: فعالیت‌های فرهنگی هنری با وجود همه فراز و فرودها هیچ‌گاه متوقف نشده‌اند. مساجد از آغاز اسلام تاکنون محور فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی بوده‌اند و حتی در شرایط دشواری همچون ایام کرونا، بسیاری از مساجد به پایگاه مقابله با بحران‌ها تبدیل شدند و پس از آن با بازخوانی اهداف، بار دیگر به فعالیت‌های خود تداوم بخشیدند.

پرورش خاطرنشان کرد: برای فعالیت مؤثر در عرصه فرهنگ و هنر، نخست باید خود با این حوزه مانوس باشیم تا بتوانیم با زبان فرهنگ و هنر در زمینه‌های مختلف از جمله اعتقادی، اجتماعی و اقتصادی ایفای نقش کنیم. کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، پل ارتباطی میان نیازهای روز جامعه و پاسخ‌های فرهنگی مبتنی بر هنر هستند.

وی افزود: زبان فرهنگ و هنر می‌تواند زمینه‌ساز جذب عموم مردم، به‌ویژه نسل جوان به مساجد باشد و ارتباط بین نسل‌ها را تقویت کند. از این‌رو، هر فرد در هر جایگاهی باید برای تقویت شبکه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد تلاش کرده و با هم‌افزایی در جهت تحقق مسجد طراز انقلاب اسلامی گام بردارد.

 

در ادامه این مراسم، مرتضی نادری، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شهرضا، با تأکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: مسجد می‌تواند مرکز همه فعالیت‌های نیک باشد؛ از خودسازی و انسان‌سازی تا بصیرت‌افزایی و زمینه‌سازی برای تمدن نوین اسلامی. این تعریف، افق روشنی برای فعالیت کانون‌های فرهنگی هنری ترسیم می‌کند.

نادری اظهار داشت: در شهرستان شهرضا بیش از ۶۰ کانون فرهنگی هنری فعالیت دارند که با وجود محدودیت‌ها، نقش مؤثری در ارتقای فرهنگ و هنر ایفا کرده‌اند. البته لازم است برخی از این کانون‌ها با حمایت بیشتر نهادهای اجرایی و مردمی تقویت شوند.

وی همچنین از برگزاری موفق مرحله شهرستانی رویداد قرآنی «مهمانی آیه‌ها» خبر داد و گفت: به لطف خدا و تلاش کانون‌های فرهنگی هنری، این رویداد در سطح شهرستان به‌خوبی برگزار شد و امروز از فعالان آن تجلیل خواهد شد.

 

در بخش پایانی مراسم، سید ابوذر میرنیام، عضو شورای اسلامی شهر شهرضا و مدیر کانون فرهنگی هنری ریحانه‌النبی(ص)، با تأکید بر لزوم توجه به نیازهای بومی در فعالیت‌های فرهنگی اظهار کرد: هر مسجد و کانون فرهنگی هنری باید متناسب با ظرفیت‌ها و نیازهای خاص محله خود برنامه‌ریزی کند. کانون‌های مساجد باید کانون نشاط و آرامش محله‌ها باشند و لازم است با رفع چالش‌ها، مسیر پویایی این نهادها هموار شود.

 

این همایش با تقدیر از فعالان کانون های مساجد، رونمایی از کتاب «فن بیان برای کودکان و نوجوان» تالیف عضو کانون فرهنگی هنری و اکران ویژه فیلم «موسی کریم الله» پایان یافت.