
حجت الاسلام سروری
حضرت معصومه(س)؛ الگوی ممتاز یک دختر متدین، ولایی و اجتماعی است
سرپرست ستاد هماهنگي کانون هاي فرهنگي هنري مساجد استان کرمانشاه، گفت: ضرت معصومه سلام الله عليها مظهر و الگوي ممتاز يک دختر ولايي و اجتماعي به معناي ديني و اسلامي هستند.
شناسه خبر : 68067 تاریخ انتشار : ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ زمان انتشار : ۱۳:۵۸
به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، حجت الاسلام والمسلمین «حجت الله سروری» سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، روز(سه شنبه، ۹ اردیبهشت) در همایش دختران آفتاب با تبریک میلاد حضرت معصومه(س) و روز دختر، گفت: پیامبر اکرم(ص) فرمودند :«هر کس یک دختر دارد براى او بهتر از هزار حجّ و هزار جهاد و هزار شتر هدیه به مکّه کند و هزار مهمانى دادن است».
وی در منزلت خانه ای که دختر دارد، اظهار کرد: رسول خدا (صلّى اللَّه علیه و آله) در این خصوص فرمود: «خانه اى نیست که در آن دختران باشند مگر اینکه هر روز بر آن خانه دوازده برکت و رحمت از آسمان نازل مى شود و زیارت فرشتگان از این خانه قطع نمى گردد و فرشته ها براى پدرشان هر روز و شب عبادت یک سال را مى نویسند».
حجت الاسلام سروری، ابراز کرد: حضرت معصومه(س) مظهر یک دختر اجتماعی به معنای دینی و اسلامی هستند.
وی گفت: حرکت حضرت معصومه(س) از مدینه به قم نشان دهنده نقش اجتماعی ایشان است که با وجود اینکه در نهایت عفاف و حجاب بودند ولی در اجتماع هم نقش آفرین بودند و با این حرکت خود تاریخ سازی کردند و دختران و زنان ما باید از ایشان درس بگیرند.
این استاد حوزه و دانشگاه، در بیان ویژگی های بانوی کرامت حضرت معصومه (س)، گفت: ویژگی های بارز حضرت کریمه اهل بیت را می توان در ولایت پذیری، مقام شفاعت ایشان، عالمه غیر معلمه بودن و هجرت برشمرد.
وی دلیل سفر حضرت معصومه(س)، را مقام ولایت پذیری ایشان نسبت به امام رضا (ع) دانست، زیرا که این حضرت در مدینه برادران دیگری هم داشت.
حجت الاسلام سروری، درخصوص دومین ویژگی حضرت معصومه(س) یعنی مقام شفاعت ایشان، اظهار کرد: در زیارت نامه آن حضرت می خوانیم «یا فاطمه اشفعی لی فی الجنه»، ایشان مقام شفاعت دارند و شفیعه اهلجنت هستند.
وی دربیان ویژگی عالمه غیر معلمه بودن خواهر گرانقدر امام رضا(ع)، ابراز کرد: آيت الله سيد نصرالله مستنبط از كتاب «كشف اللئالى» نقل فرموده كه روزى عده اى از شيعيان وارد مدينه شدند و پرسشهایی داشتند كه می خواستند از محضر امام كاظم(ع) بپرسند. امام(ع) در سفر بودند، پرسشهای خود را نوشته به دودمان امامت تقديم نمودند، چون عزم سفر كردند براى پاسخ پرسشهای خود به منزل امام(ع) شرفياب شدند، امام كاظم(ع) مراجعت نفرموده بود و آنها امكان توقف نداشتند، از اين رو حضرت معصومه (س) پاسخ آن پرسشها را نوشتند و به آنها تسليم نمودند و آنها با مسرت فراوان از مدینه منوره خارج شدند.
این نویسنده و محقق حوزوی، با اشاره به مصادف شدن این افراد با امام کاظم(ع) در بیرون از مدینه و شرح داستان خود برای آن حضرت، افزود: هنگامى كه امام (ع) پرسشهای آنان و پاسخهای حضرت معصومه (س) را ملاحظه كردند، سه بار فرمودند: «فداها ابوها» «پدرش به قربانش باد.» با توجه به اين كه حضرت معصومه(س) به هنگام دستگيرى پدر بزرگوارش خردسال بود، اين داستان از مقام بسيار والا و دانش بسيار گسترده آن حضرت حكايت می كند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: چهارمین ویژگی حضرت معصومه (س) هجرت است. در قرآن هجرت بر جهاد مقدم است.