
تربیت انسان هایی با هدف رونق بخشی مساجد، وظیفه اصلی کانون های فرهنگی باشد
به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد در دیدار با رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به اهمیت و جایگاه مسجد اظهار داشت: پیامبر اسلام از ابتدا با بنا نهادن مسجد همه امور را انجام داد و تا قیامت هیچ مکانی بالاتر از مسجد برای انجام امور فرهنگی نیست.
امام جمعه اصفهان با بیان لزوم رونق مساجد و تاثیر امام جماعت، هئیت امنا، بسیج و کانون فرهنگی هنری در رونق بخشی آن گفت: باید قصد ما ساخت انسانی باشد که هدف آن رونق مسجد است.
وی افزود: در روایتی امام رضا(ع) فرمودند: " رَحِمَ اللّهُ عَبْدا اَحْیا أمْرَنا، فَقُلْتُ لَهُ فَکَیْفَ یُحْیِی أمْرَکُمْ؟ قالَ یَتَعَلَّمُ عُلُومَنا و یُعَلِّمُها النّاسَ، فَإِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعُونا " بنابراین کار ما آموزش امر اهل بیت(ع) است و بهترین مکان برای این مسئله مساجد هستند.
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان حضور مردم در مسجد را با نماز جمعه بسیار متفاوت دانست و عنوان کرد: مسجد مخاطب بیشتری دارد و در سه وعده با مردم در ارتباط است و فعل رفتن به مسجد، توجه و یاد خدا، تقرب به وجود آورده و سبب حسنه است.
آیت الله طباطبایی نژاد با تاکید بر صدمه دوران کرونا به مساجد و هم چنین نقشه دشمن در کمرنگ شدن تاثیر این مکان مقدس تصریح کرد: رفتن به مسجد یعنی یک قدم برای خدا برداشتن و یک قدم علیه دشمن حرکت کردن و باید فرهنگ مردم، فرهنگ مسجدی شود و والدین به همراه کردن فرزندان و آوردن آنها به مسجد اهتمام داشته باشند.
وی اضافه کرد: کار اصلی جذب کردن است و اعتقاد ما این است که اگر دیگران را جذب اسلام و مسجد نکنیم کار ما فایده ندارد، باید راه این کار را یاد بگیریم و یکی از راه های جذب، تصحیح نماز و آموزش احکام آن در مسجد است.
وی خاطر نشان کرد: در روایتی از امام صادق(ع) است که می فرماید: "تا 40 خانه اطراف مسجد، همسایه مسجد محسوب می شوند"، بنابراین این تعداد خانواده را باید با مسجد حفظ کرد، به عنوان نمونه فقرای آنها را شناسایی کرد و یا امر ازدواج آنها را فراهم نمود و تنها اقامه نماز کافی نیست و باید روحانی مسجد همانند پیامبر امور مردم را پیگیری کند.
عضو خبرگان رهبری عنوان کرد: این کار تنها یک کار دولتی نیست و اصل مطلب این است که باید مساجد رونق داشته باشند و این یک جبهه جنگ است و ما مسجد و یا کانون اسمی نمی خواهیم.
وی افزود: امیرمومنان(ع) می فرماید: رسول خدا(ص) به من فرمود: " لَأن یَهدِی الله بِكَ رَجُلاً واحِدًا خَیرٌ لَكَ مِمَّا طَلَعَت عَلَیهِ الشَّمس" لذا کاری بالاتر از رونق بخشی مساجد نیست و اگر ارشاد همه وقت خود را صرف مسجد کند همان ارشاد اسلامی خواهد بود.
در ابتدای این دیدار حجت الاسلام والمسلمین علی ملانوری رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گزارشی از وضعیت موجود کانون های فرهنگی مساجد بیان کرد و اظهار داشت: مجوز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد از سال 72 گرفته شد و هدف اصلی تاسیس کانون ها نیز احیای مساجد در ابعاد فرهنگی، تربیتی و دینی بود.
وی عنوان کرد: تاکنون 28 هزار کانون فرهنگی هنری مساجد ایجاد شده است و البته اکنون با آسیب های جدی رو به رو هستیم از جمله این که بسیاری از کانون ها راکد شده و ایجاد بازارهای رقیبی مانند فضای مجازی یکی از دلایل این رکود بوده است.
وی اضافه کرد: مقدمه تاسیس کانون فرهنگی هنری وجود امام جماعت در مسجد است و آنچه که اکنون روی آن متمرکز شده ایم در بحث مخاطب بوده و شورایی در این باره شکل گرفته و مباحث آموزشی و فرهنگی از کانون ها مورد انتظار است.
وی تاکید کرد: بیشترین تمرکز روی مخاطب نوجوان است و مباحثی هم چون نوگرایی و توجه به بازی به عنوان علاقه ویژه نوجوانان باید برای جذب این مخاطب مدنظر باشد و یکی از عوامل جذب مخاطب نیز بالا بردن جاذبه مسجد است.