
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان؛
کانون های فرهنگی مرکز اصلی تربیت انسان هایی با هدف رونق بخشی و پویایی مساجد باشند
به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد از استان اصفهان، آیتالله سید یوسف طباطبایینژاد، نماینده ولیفقیه در استان اصفهان، در دیدار با حجتالاسلام والمسلمین ملانوری، مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با تأکید بر جایگاه بیبدیل مسجد در فرهنگ دینی گفت: پیامبر اسلام(ص) از نخستین روزهای بعثت، همه امور اجتماعی و فرهنگی را از مسجد سامان داد و تا قیامت، هیچ مکانی بالاتر از مسجد برای انجام امور فرهنگی نخواهد بود.
امام جمعه اصفهان، با اشاره به نقشآفرینی امام جماعت، هیئت امناء، بسیج و کانونهای فرهنگی هنری در رونقبخشی به مساجد، افزود: هدف اصلی ما باید تربیت انسانی باشد که دغدغه رونق مسجد را داشته باشد. وی در ادامه با استناد به روایت امام رضا(ع) که فرمودند: «رَحِمَ اللّهُ عَبْدا اَحْیا أمْرَنا، فَقُلْتُ لَهُ فَکَیْفَ یُحْیِی أمْرَکُمْ؟ قالَ یَتَعَلَّمُ عُلُومَنا و یُعَلِّمُها النّاسَ، فَإِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعُونا»، آموزش علوم اهل بیت و ترویج آن در جامعه را از وظایف اصلی کانونهای فرهنگی دانست و تصریح کرد: بهترین پایگاه برای این مهم، مساجد هستند.
آیتالله طباطبایینژاد حضور در مسجد را از منظر گستره ارتباطی، فراتر از حضور در نماز جمعه برشمرد و گفت: مسجد در سه وعده روزانه با مردم در ارتباط است و حضور در آن، موجب توجه به خداوند و کسب حسنات میشود.
وی با اشاره به آسیبهایی که دوران کرونا به رونق مساجد وارد کرد و نیز تلاش دشمنان برای کمرنگ کردن نقش مسجد در جامعه، افزود: هر گام به سوی مسجد، حرکتی به سمت خدا و قدمی علیه دشمن است. فرهنگ مسجدی باید در خانوادهها نهادینه شود و والدین در همراهی فرزندان به مسجد اهتمام ورزند.
نماینده ولیفقیه در استان اصفهان، جذب مخاطب را وظیفهای کلیدی برای فعالان مسجدی دانست و تأکید کرد: اگر نتوانیم دیگران را جذب اسلام و مسجد کنیم، فعالیتهای ما بیثمر خواهد بود. تصحیح نماز و آموزش احکام دینی از جمله راهکارهای جذب در مسجد است.
وی در ادامه با اشاره به روایت امام صادق(ع) درباره مسئولیت اجتماعی مساجد نسبت به خانوادههای اطراف، افزود: تنها اقامه نماز کافی نیست؛ روحانیون باید همانند پیامبر(ص) پیگیر امور معیشتی و اجتماعی مردم باشند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه رونق مساجد یک وظیفه دولتی صرف نیست، تصریح کرد: مساجد باید به جبهههای فرهنگی فعال بدل شوند و فعالیتهای اسمی و نمایشی کارساز نخواهد بود.
آیتالله طباطبایینژاد همچنین با اشاره به حدیثی از امیرمؤمنان علی(ع) که می فرمایند: رسول خدا(ص) به من فرمود: «لَأن یَهدِی الله بِكَ رَجُلاً واحِدًا خَیرٌ لَكَ مِمَّا طَلَعَت عَلَیهِ الشَّمس»، هدایت یک نفر به دست شما، برتر از تمام آن چیزی است که خورشید بر آن میتابد؛ از این رو، بالاترین فعالیت فرهنگی، رونقبخشی مساجد است.
در ابتدای این دیدار، حجتالاسلام والمسلمین ملانوری، مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، گزارشی از وضعیت کانونهای فرهنگی ارائه کرد. وی با بیان اینکه مجوز تأسیس کانونهای فرهنگی هنری از سال ۱۳۷۲ صادر شده است، هدف اصلی این کانونها را احیای کارکرد فرهنگی، تربیتی و دینی مساجد برشمرد.
حجتالاسلام ملانوری از ایجاد ۲۸ هزار کانون فرهنگی هنری در سراسر کشور خبر داد و به آسیبهای موجود اشاره کرد و افزود: بسیاری از کانونها دچار رکود شدهاند که یکی از دلایل آن، ظهور بازارهای رقیب همچون فضای مجازی است.
وی تأکید کرد: مقدمۀ تأسیس کانونهای فرهنگی، حضور فعال امام جماعت در مسجد است. تمرکز امروز بر جذب مخاطب، بهویژه نوجوانان است و برای این منظور، توجه به جذابیت مساجد، نوسازی برنامهها و بهرهگیری از بازی و سرگرمیهای متناسب با روحیه نوجوانان اهمیت ویژهای دارد.