
تعامل و همکاری بین دستگاه های فعال در حوزه مساجد نیاز امروز است
به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان، محمد امین حقیقت در نشست با مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان، با بیان اینکه در استان سمنان ۲۹۳ کانون فرهنگی هنری مساجد مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد، ۱۰۱ کانون در مناطق روستایی قرار داشته و این کانونها نقش مهمی در ارائه خدمات فرهنگی، هنری و آموزشی دارند اضافه کرد:همچنین، تعداد اعضای ثبتشده در این کانونها ۲۶ هزار و ۶۴۵ نفر است که نشاندهنده استقبال گسترده جوانان و نوجوانان از فعالیتهای مسجدی است.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان سمنان با اشاره به اینکه نگاه ما در کانونهای مساجد، مسجدمحوری، همگرایی و همدلی میان ارکان مسجد است اظهار داشت:پرهیز از جزیرهای عمل کردن در حوزه فرهنگ، یکی از اصول اساسی ما برای ارتقای مساجد و تقویت مباحث فرهنگی، اجتماعی و تربیتی در محلات است.
وی با تاکید بر ضرورت تقویت تعامل و همکاری بین دستگاه های فعال در حوزه مساجد، گفت: این تعامل می تواند بستری برای رونق مساجد و ارتقای فعالیت های مسجد محور باشد .
حقیقت با اشاره به رویکرد کانون های فرهنگی هنری مساجد، اظهار داشت: در کانون های فرهنگی هنری مساجد با بهره گیری از ظرفیت های فرهنگی و هنری برای جذب اقشار مختلف بویژه نسل جوان و نوجوان به مساجد، شناسایی و پرورش استعدادها، تقویت تربیت دینی، بصیرت افزایی و آگاهی بخشی در مقابله با توطئه های دشمنان تلاش می شود .
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان سمنان خاطرنشان کرد: سیاستگذاری و فعالیت های کانونهای فرهنگی هنری مساجد متناسب با گروه سنی مخاطبان و بر اساس علاقه و نیاز جامعه تعریف و اجرایی می شود.
وی توجیه ائمه جماعات برای همکاری و هماهنگی با مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد و برگزاری جلسات مشترک بین کانون های فرهنگی هنری مساجد با ائمه جماعات در طی سال را خواستار شد و گفت: استفاده از ظرفیت امامان جماعت در جهت رشد فکری و فرهنگی نوجوانان و جوانان کانون، همکاری کانون با امامان جماعت در مساجد، شناسایی و جذب نوجوانان وجوانان مستعد و فعال مسجدی برای تربیت هنرمند مسجدی؛ پرورش و حمایت از سوی کانون با هماهنگی امامان مساجد برای کادرسازی در مسجد، هماهنگی با امام جماعت در رابطه با تعیین مسئولین کانون های فرهنگی هنری مساجد مورد توجه باشد.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان با اشاره به اینکه مشارکت در برنامه های ملی و مذهبی مساجد اعم از روز جهانی مساجد، دهه کرامت، دهه ولایت، دهه فجر و...، همکاری در توسعه برنامه های فرهنگی و تبلیغی مشترک مساجد دراجرای برنامه ها مورد توجه قرار گیرد افزود: تقویت همدلی و همزبانی میان کانون مساجد و اداره کل تبلیغات اسلامی استان ضروری است.
وی تصریح کرد: در طول سال، کلاسهای متعددی در زمینههای فرهنگی، هنری و آموزشی برگزار شد که نقش مهمی در ارتقای سطح فکری و مهارتی جوانان و نوجوانان داشته است.
حقیقت آموزش و توانمندسازی خانوادهها را ماموریت کانونهای مساجد در حوزه جوانی جمعیت برشمرد و اظهار کرد: تمرکز بر آموزش و توانمندسازی خانوادهها و جوانی جمعیت از جمله ماموریت های این ستاد است.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان سمنان افزود: مخاطب شناسی، تمرکز بر نوجوانان، توسعه فناوری، نوآوری و تمرکز بر توانمندسازی مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد از مهمترین سیاست های این ستاد است.
وی تصریح کرد: در راستای آموزش و توانمندسازی خانواده ها برنامه "سفیران جوانی" و تربیت کردن افرادی برای جوانی جمعیت انجام میشود و نیز در حوزه جمعیت و جوانی جمعیت جشنواره ای با عنوان "منادیان امید" از سوی این نهاد به عنوان برنامه های اصلی در حوزه جمعیت در دستور کار قرار دارد.
حجتالاسلام علیرضا قنبری، مديرکل تبليغات اسلامي استان سمنان نیز دراین نشست با تأکید بر هم افزایی و همدلی تبلیغات اسلامی با کانون فرهنگی هنری مساجد در تحقق اهداف عالیه نظام بهویژه در موضوعات فرهنگی و دینی ادامه داد: کانون های مساجد و تبلیغات اسلامی میتوانند برای تحقق منویات رهبر انقلاب در ابعاد فرهنگی و دینی مانند دو بال عمل کرده و منویات رهبر انقلاب را تحقق بخشند و باید این دو نهاد با تعامل و همکاری در این راستا مستحکم قدم بردارند.
حجتالاسلام قنبری کانون های فرهنگی و هنری را بازویی برای مساجد عنوان وبیان کرد: تنوع فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد به گونه ای است که به همه سلایق در جامعه توجه دارد و باید این کانون ها محور محله شوند.
در این جلسه، ظرفیتهای همکاری دوجانبه در مدیریت مساجد و با هدف ساماندهی و ارتقاء سطح فعالیت های فرهنگی؛ تبلیغی؛ آموزشی؛ پژوهشی و هنری مساجد بررسی و بر اهمیت گسترش فعالیتهای مشترک تأکید شد.