اعتکاف از اسباب عمران مساجد است
اعتکاف از اسباب عمران مساجد است

اعتکاف از اسباب عمران مساجد است

سرپرست ستاد کانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد استان آذربايجان شرقي اعتکاف را از اسباب و عوامل عمران مساجد دانست .
شناسه خبر : 66364 تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۴۰۳ زمان انتشار : ۰۹:۱۸

به گزارش روابط عمومی ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان آذربایجان شرقی ، حجت الاسلام و المسلمین «احمد ذاکری» سرپرست ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان، صبح امروز در ‌جمع معتکفین مسجد امام خمینی (ره) شهرک یاغچیان تبریز، طی سخنانی با اشاره به آیه  ۱۸ سوره توبه درباره فضیلت اعتکاف اظهار داشت: بواسطه حضور در مراسم معنوی اعتکاف، انسان سه روز در خانه خدا مشغول عبادت و راز و نیاز می‌شود و این عبادت و انس با خدا موجب عمران معنوی مسجد می‌شود.

 حجت‌الاسلام ذاکری افزود: عمران و آبادانی مساجد تنها به توجه به ظاهر و بنای مساجد نیست، بلکه حضور در خانه‌های خدا بویژه در فرصت ایام اعتکاف و دیگر ایام مصداق عمران مساجد است.

وی در خصوص فضیلت برگزاری اعتکاف در مساجد با اشاره به حدیث نبوی «أَحَبُّ اَلْبِقاع إِلَى اَللَّهِ مَسَاجِدُهَا» اظهار داشت: مساجد محبوبترین مکان‌ها در نزد خدا هستند و باید قدر این مکان الهی را بدانیم.

وی همچنین با اشاره به برکات و فضایل ماه رجب گفت: ماه‌های پربرکت رجب و شعبان و اعمال معنوی این دو ماه مقدمه و پیش زمینه برای آمادگی انسان برای ورود به ماه رمضان است که در این فرصت بتواند با تطهیر و تزکیه نفس، خود را برای ماه مهمانی خدا آماده کند.

سرپرست ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان گفت: در روایات اسلامی رجب نام یکی از نهرهای بهشتی بوده و از بارزترین ویژگی‌های نهر شستن و پاک کردن است؛ همچنین رجب الاصب نام دیگر ماه رجب نیز دلالت بر این دارد که انسان‌ها از فرصت ماه رجب استفاده کرده و خود را گناهان پاک کنند.

وی افزود: اعتکاف در ماه رجب و انجام اعمال اعتکاف به منزله همان مرحله اول سیر و سلوک الهی است که انسان از خواب غفلت بیدار شده و در مسیر خودسازی و آگاهی حرکت می‌کند، توبه و استغفار به عنوان دومین قدم یکی از بهترین راه‌های پاکسازی نفس است و یکی از مهمترین اعمال توصیه شده در ماه رجب است.

حجت‌الاسلام ذاکری با اشاره به بعد اجتماعی اعتکاف اظهار داشت: بعد اجتماعی این مراسم معنوی عامل گسترش و ترویج  خصایص نیکو و پسندیده در بین مردم است که در کنار خلوت انسان با خدا شکل می‌گیرد.

وی با اشاره به قدرت تکلم و سخن گفتن به عنوان یکی از بزرگترین نعمت‌های خدا بر انسان خاطر نشان کرد: مهمترین وظیفه انسان‌ها در مقابل این نعمت بویژه در ایام ماه رجب و مراسم اعتکاف پرداختن به ذکر الهی هست تا جایی که درخور مقام آیه فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ شود چرا که به فرموده امام صادق (ع) هرکس خداوند را زیاد یاد کند محبت پروردگار شامل حال او خواهد شد.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان، اظهار داشت: روزه از دیگر اعمال سفارش شده در ماه رجب است و بنابر روایات موجود از معصومین (ع) هر کس یک روز در این ماه روزه بگیرد از ترس روز قیامت محفوظ خواهد بود و اگر سه روز روزه بگیرد آتش جهنم بر او حرام خواهد شد و به فرموده امام هشتم شیعیان کسی که تمام ماه رجب روزه باشد در حالی ماه رجب را به پایان می‌رساند که گویی نوزادی بیگناه از مادر زاده شده است.

وی افزود: بر اساس حدیث نبوی کسی که در ماه رجب توفیق روزه داری از او سلب شده می‌تواند ذکر «سُبْحَانَ الْإِلَهِ الْجَلِیلِ سُبْحَانَ مَنْ لَا ینْبَغِی التَّسْبِیحُ إِلَّا لَهُ سُبْحَانَ الْأَعَزِّ الْأَکْرَمِ سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَ هُوَ لَهُ أَهْلٌ» را روزانه ۱۰۰ بار تکرار کند.

حجت‌الاسلام ذاکری با اشاره به برخی تکالیف اجتماعی مشترک بین زنان و مردان گفت: در بهره‌مندی از برکات اعتکاف برای رشد و تعالی انسان هیچ فرقی بین زنان و مردان نبوده و هر دو می‌توانند از این فرصت  برای تکامل روحی و معنوی خود استفاده کنند.

وی خدمت به معتکفین، حفظ پاکیزگی خانه خدا، طلب خیر برای دیگران، طلب توفیق برای جهادگرانی که در رفع مشکلات جامعه تلاش می‌کنند، دعا برای رفع مشکلات جامعه، دعا برای پیروزی و نجات مسلمانان و نابودی اسرائیل، دعا برای سلامتی مقام معظم رهبری و دعا برای سلامتی و تعجیل در ظهور امام عصر «عج» را از دیگر تکالیف معتکفان رجبیه دانست.