از حضور در مسجد تا شهادت در راه دفاع از حرم اهل‌بیت (ع)
از حضور در مسجد تا شهادت در راه دفاع از حرم اهل‌بيت (ع)
ستارگان مسجد؛

از حضور در مسجد تا شهادت در راه دفاع از حرم اهل‌بیت (ع)

شهيد سيد مجتبي ابوالقاسمي يکي از شهداي مدافع حرم شهرستان دزفول است که در راه دفاع از حرم حضرت زينب (س) جان خويش را فداي اهل‌بيت عصمت و طهارت (ع) کرد.
شناسه خبر : 66032 تاریخ انتشار : ۹ دی ۱۴۰۳ زمان انتشار : ۱۲:۵۸

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خوزستان، شهید «سید مجتبی ابوالقاسمی» عضو کانون فرهنگی هنری عترت دزفول، یکی از شهدای مدافع حرم این شهرستان است که در راه دفاع از حرم حضرت زینب (س) جان خویش را فدای اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) کرد.

سید مجتبی متولد 15 مرداد 1360 در موشک‌باران رژیم بعث عراق در دوران دفاع مقدس در خانواده‌ای متدین در شهرستان دزفول دیده به جهان گشود. وی در پرتو محبت اهل‌بیت (ع) و سایه‌سار خانواده‌ای مؤمن، رشد و بالندگی یافت و به برکت همجواری با مسجد امام حسن عسکری (ع)، شوق و شور و علاقه‌اش به قرآن و اهل‌بیت (ع) و فعالیت‌های فرهنگی مذهبی مسجد بیشتر شد، به طوری که مسجد را خانه‌ دوم خود می‌دانست.

در دوران جوانی بار مسئولیتش بیشتر شد و خود در کسوت مسئول جلسه‌ قرائت قرآن، کمر همت برای ادای تکلیف بست. صفا و سادگی، ارتباط صمیمی با نوجوانان، اخلاص و بی‌ریایی و بی‌ادعایی و تلاش و خستگی‌ناپذیری وی از جمله رموزی بود که او را به‌عنوان یک نیروی مفید و کارآمد و پرانرژی مطرح کرد.

سید مجتبی همزمان با انواع فعالیت‌های فرهنگی مذهبی در مسجد و جلسات قرائت قرآن، فعالیت خود را در بسیج آغاز و نقشی پررنگ ایفا کرد و با وجود تمامی فعالیت‌هایش، ورزش‌هایی مثل کشتی، جودو، کوهپیمایی و ورزش باستانی را هم دنبال کرد و گاه در برخی از این رشته‌ها صاحب مقام در شهرستان و استان هم شد.

تلفیق طبع شعری که از پدربزرگ به ارث برده بود و طنین صدایی دل‌نشین در قرائت دعا و قرآن و گاه روضه‌خوانی، از سید مجتبی جوانی هنرمند ساخت. وی هم اهل شعر و شاعری بود و هم اهل روضه و مداحی؛ بی‌قراری‌ها و دلتنگی‌هایش در فراق مولای موعود رادر کتاب «سفیرعشق» به چاپ رساند.

سید مجتبی مدح و مرثیه‌ اهل البیت (ع) را در قالب شعر و نوحه درآورد و در اختیار مداحان شهر قرار می‌داد اما نمی‌گذاشت که نام و نشانی از او وجود داشته باشد. کمتر کسی خبر دارد که برخی از نوحه‌های حاج‌ «صادق آهنگران» و برخی از مداحان استان و شهرستان به قلم شهید «سید مجتبی ابوالقاسمی» رقم خورده است.

وی تحصیلات خود را در رشته کاردانی حرفه‌ای امور فرهنگی ادامه داد و در سال 1391 به استخدام دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور درآمد و در آنجا نیز به‌عنوان نیرویی مؤثر و کارآمد و ولایی خدمت کرد.

سید حضور مداومی در بسیج و در حوزه «حمزه سیدالشهدا» داشت و تجربه و تخصص و گذراندن انواع دوره‌های تخصصی و پیشرفته نظامی و تخریب، از او نیرویی ورزیده و کارآمد ساخت به طوری که در سال 1394 به‌عنوان فرمانده گردان بیت‌المقدس انتخاب شد.

با ایجاد تحولات در منطقه و حضور نیروهای تکفیری، برای حضور در بین نیروهای مدافع حرم اقدام کرد و پس از پیگیری‌های متعدد و با توجه به ورزیدگی و تخصص و تجارب ارزشمندش، برای اعزام به سوریه انتخاب شد و در کمال رضایت پدر که تمام هستی‌اش را وقف اسلام و انقلاب کرده است، عازم سوریه و دفاع از حریم اهل‌بیت (س) شد.

سرانجام در سحرگاه دوشنبه (16 آذر 1394) به آرزوی دیرینه‌اش می‌رسد و در راه دفاع از حرم حضرت زینب (س) در عملیات آزادسازی جنوب شهر حَلب سوریه دعوت حق را لبیک گفت و به مقام شامخ شهادت نائل آمد و پیکر مطهرش در گلزار شهیدآباد دزفول آرام گرفت.

به گفته یکی از همرزمان شهیدابوالقاسمی؛ وی کوهی از تجربیات نظامی از جمله فرمانده گردان، مربی نظامی، تخریپچی بود و انواع دوره‌های نظامی را گذرانده بود و از هر انگشتش یک هنر می‌بارید اما در ماموریت سوریه جز اطاعت و فرمانبرداری از فرمانده‌هان چیزی از او ندیدم.

یکی از دوستان شهید نیز می‌گوید: مراسم تشییع سیدمجتبی مراسم بی‌نظیری بود و از مسجدی‌ها و هیئتی‌ها تا کسانی که حتی به موضوع دفاع از حرم و این مسائل اعتقادی نداشته و ندارند در این مراسم شرکت کرده بودند؛ از همان دوران نوجوانی‌اش به دنبال امر به معروف و نهی از منکر و پیروی از ولایت فقیه بود و خود را در مقابل چنین افرادی مسئول می‌دانست.

کلمات کلیدی: ستارگان مسجد