رئیس ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور در گفتگو با شبستان عنوان کرد:
برکات کانونهای مساجد به درستی تبیین شود/استمرار گفتمان انقلاب اسلامی به محوریت مساجد است
به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، حجت الاسلام و المسلمین علی ملانوری در حاشیه سفر به قم در گفتگو با خبرگزاری شبستان با بیان اینکه مساجد خاستگاه انقلاب اسلامی بوده و همچنان نقش محوری در پیشبرد تحولات کشور و نظام دارد، اظهار داشت: جرقه انقلاب اسلامی به عنوان معجزه قرن از مساجد شروع شد و هر چند برخی گروه ها و تشکیلات و احزاب با گرایش های مختلف در پیروزی انقلاب دخیل بودند اما کسی منکر اهمیت و تأثیرگذاری مسجد و اهالی مسجد در این امر نبوده و نیست، کما این که امروز نیز استمرار گفتمان انقلاب اسلامی و تداوم حرکت عظیم ملت ایران با محوریت مساجد است.
وی افزود: حرکت در جهت احیای نقش مساجد در سال های اخیر یک حرکت بسیار خوب و ارزشمندی بوده که به طور خاص از اوایل دهه ۷۰ این روند مبارک شروع شده و البته در دوره های مختلف تحولات مهمی آن هم متناسب با شرایط زمان و مکان داشته است و بسیار خرسندیم که این شبکه عظیم فرهنگی با هدایت و نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با محوریت مساجد شکل گرفته و آثار و برکات خوبی نیز در سال های اخیر به همراه داشته است.
حجت الاسلام و المسلمین ملانوری همچنین گفت: به لطف الهی نقش کانون های مساجد در امر برنامه ریزی در ساختار نظام فرهنگی یک نقش ممتاز بوده و نه تنها در شهرها بلکه در روستاها نیز به مساله تقویت زیرساخت های کانون مساجد اهتمام ویژه ای وجود داشته است.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور ادامه داد: چه در زمینه استعدادیابی و شناسایی افراد مستعد در عرصه مختلف و چه در رابطه با رشد و ارتقای افراد و آماده کردن آن ها برای قبول مسئولیت ها، کانون های مساجد همواره مؤثر و پیشگام بوده و در ابعاد مختلف فرهنگی و هنری، بحث کتابخانه ها و تشکیل و توسعه گروه های هنری از قبیل تئاتر و سرود و ...، کانون های مساجد دستاوردهای بزرگی داشته است که باید بیش از پیش این ها تبیین شود.
حجت الاسلام و المسلمین ملانوری افزود: البته مسلم است که فعالیت ثمربخش این شبکه عظیم، مرهون تلاش های مدیران کانون های مساجد و نیز همراهی و همکاری ائمه جماعات مساجد بوده و ما از این بابت قدردان زحمات و تلاش های این عزیزان هستیم.
وی گفت: نکته حائز اهمیت دیگر این که به هر حال حمایت ها و پشتیبانی های مادی و معنوی نظام جمهوری اسلامی، لازمه تقویت و توسعه برنامه ها و فعالیت های کانون های مساجد است که در این مسیر باید به دنبال تعامل و همدلی با سایر نهادها و ارگان ها باشیم و به لطف الهی اعضای محترم شورای سیاست گذاری کانون های مساجد اشرافیت خوبی نسبت به قضایا دارند و به ما در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها کمک شایان توجهی می کنند.
وی بیان داشت: این شورا که متشکل از تعداد قابل توجهی از مدیران ارشد دولتی و حاکمیتی و افراد شناخته شده است به ما کمک می کند که در پیشبرد برنامه ها با قوت بیشتری کار کنیم و بهتر بتوانیم استعدادهای نسل جدید را در خدمت اهداف متعالی با محوریت مسجد شکوفا نماییم.
حجت الاسلام و المسلمین ملانوری یادآور شد: در برنامه های وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز که به مجلس ارائه شد به خصوص بر محور توسعه عدالت در دسترسی به امکانات فرهنگی و هنری در سراسر کشور تأکید شد و این که در این خصوص به شاخصه های هویت بخش فرهنگ ایرانی و اسلامی اهمیت بیش از پیشی داده شود و در این خصوص نیز باید از ظرفیت فراوان کانون های مساجد نیز نهایت استفاده را کرد.
وی گفت: به دنبال آن هستیم که به حول و قوه الهی و در سایه تعامل و همفکری و البته بهره گیری از توان بچه های مسجد، برنامه های مختلف در عرصه های فکری، فرهنگی و هنری و همچنین فضای مجازی را اجرایی کنیم و از سوی دیگر توجه خاصی به برنامه های اوقات فراغت و برگزاری اردوهای فرهنگی و ورزشی و علمی خواهیم داشت.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: مسلماً در این راستا به دنبال کیفی تر کردن فعالیت ها به موازات رشد کمی هستیم تا شاهد اثربخشی بهتر و بیشتر برنامه ها در مسیر شکوفایی استعدادهای بچه های مسجدی باشیم.
وی با بیان این که در مسیر رشد بچه ها با اهداف تربیتی به دنبال تولید و ارایه محتوای دقیق و قوی هم هستیم، گفت: اگر از ظرفیت غنی مساجد به درستی استفاده کنیم و از سویی به ظرفیت ها و خاستگاه جغرافیایی توجه کنیم، قطعاً دستاوردها در این زمینه بیشتر و مشهودتر خواهد بود.
حجت الاسلام و المسلمین ملانوری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که خبرگزاری شبستان از بدو تاسیس قدم به قدم رشد کرده است، گفت: اما باور ما این است که ظرفیت های شبستان بسیار بیشتر از این است و ما برای شبستان در حوزه مسجد و فرهنگ، در بین رسانه ها نقش مرجعیت قائلیم.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور تصریح کرد: درواقع رایحه خوش مسجد، فضای دینی و فضای فرهنگی طیبه را از شبستان استشمام می کنیم.
وی با بیان اینکه در حوزه مسجد و رویکرد فعالیت های فرهنگی و دینی باید کاری کنیم که روز به روز شبستان در مسیر رشد و توسعه قرار گیرد تصریح کرد: البته در این خصوص باید به مزیت نسبی این خبرگزاری که مرتبط با کانون های فرهنگی و هنری مساجد است توجه ویژه ای داشت تا به یاری خدای متعال این خبرگزاری در این عرصه نقش مرجعیت رسانه ای لازم را پیدا کند.
حجت الاسلام و المسلمین ملانوری در پایان تصریح کرد: با پاسداشت همه زحمات، تلاش ها و ایثارگری هایی که توسط خبرنگاران و مدیران در طول سال های گذشته در مراکز استان و شهرستان ها انجام شده قطعا باید ظرفیت های تازه این حوزه را شناسایی کنیم و به سمت توسعه این خبرگزاری حرکت کنیم.