خطبه فدکیه، ماهیت شیعه و خط‌ مقدم دفاع از ولایت است
خطبه فدکيه، ماهيت شيعه و خط‌ مقدم دفاع از ولايت است
سرپرست ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان کرمانشاه:

خطبه فدکیه، ماهیت شیعه و خط‌ مقدم دفاع از ولایت است

حجت الاسلام سروري، از برگزاري مسابقه کتابخواني فاطمي برگرفته از کتاب «خطبه فدکيه، ذوالفقار فاطمه(س)» ويژه اعضاي کانون هاي مساجد خبر داد و گفت: خطبه فدکيه، ماهيت شيعه و خط‌ مقدم دفاع از ولايت است.
شناسه خبر : 65695 تاریخ انتشار : ۵ آذر ۱۴۰۳ زمان انتشار : ۱۴:۲۰

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان کرمانشاه، حجت الاسلام والمسلمین «حجت الله سروری» سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، با تسلیت شهادت حضرت زهرا(س) و ایام فاطمیه، گفت: حضرت صدیقه کبری سلام‌الله‌علیها  با ندای خود درخطبه فدکیه توانست، در طول قرن ها اسلام ناب محمدی را همواره زنده و پرشور نگه دارد. 

 

وی افزود: خطبه فدکیه توانست خط اساسی فرهنگ و اندیشه اهل بیت(ع) را در مقابل فرهنگ  منحط و تاریک سقیفه ای، در تاریخ اسلام روشن نگه دارد. 

          
                                       
سروری، بیان کرد: خاصیت خطبه فدکیه به این است که  تاریخ انقضاء ندارد و برای همه‌ی زمان‌ها است. هر انسان آزاد اندیشی در هر کجای این عالم خاکی باشد می تواند آن را چراغ فروزان مسیر زندگی خویش قرار داد.

 

وی با اشاره به حدیث ثقلین که قرآن و عترت را به عنوان یادگار پیامبر اکرم(ص) و هدایت کننده شیعیان معرفی می کند، اظهار کرد: همه‌ اهل بیت (ع) سعی نموده اند این حقیقت مهم را  برسانند، همان‌طور که امام حسن عسگری (علیه السّلام) فرمود: «نحْنُ حُجَجُ اللَّهِ عَلی خَلْقِهِ وَ جَدَّتُنا فاطِمَةُ حُجَّةُ اللَّهِ عَلَیْنا»  ما حجّت‌های خدا بر مردم هستیم و مادر ما فاطمه حجّت خدا بر ما است.  

 

این استاد حوزه ودانشگاه، تصریح کرد: حجّت بودن ائمّه‌ (علیهم السّلام) بر ما به عنوان امام و رهبر روشن است . کلمات و اعمال آن‌ها هر کدام جنبه‌ی الگویی و لزوم طاعت و تسلیم در برابر آن‌ها را دارد. امّا زهرای مرضیه(س) بر حسب ظاهر مقام امامت را نداشتند، امّا مقام ولایت را دارا بودند.  

 

وی گفت: این حجّت بودن حضرت زهرا (سلام الله علیها) برای اهل بیت (علیهم السّلام) به لحاظ آن مقام ولایت است که مقام ولایت ایشان متّصل به ولایت الهی است.

حجت الاسلام سروری، بیان کرد: صفحات تاریخ به این حقیقت اعتراف می کند، در آن روزها كه علي علیه السلام بنا به مصلحتِ پا بر جایی  نهال نوپای اسلام؛  نمي‌توانست دست به شمشير ببرد، این فاطمه سلام الله علیها بود که با کنار هم گذاشتن کلمات، شمشيري چون ذوالفقار ساخت.

 

وی گفت: حضرت زهرا(س) با ذوالفقاری که برگرفته ازآتش‌ بيان و حق‌نشان بود تک نفری به قيام الهي دست زد كه در این قیام ولایی در عین اینکه خوني ريخته نشد، حقيقت تا ابد بر لوح تمام زمان ها و پيكره ی عالم بشریت ثبت شد.

 

سرپرست ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان کرمانشاه، با تأکید بر معرفی ابعاد مختلف شخصیتی حضرت فاطمه زهرا(س) از برگزاری مسابقه کتابخوانی فاطمی برگرفته از کتاب «خطبه فدکیه، ذوالفقار فاطمه(س)» ویژه اعضای کانون های مساجد خبر داد و گفت: خطبه فدکیه خاکریز اعتقادی  و ماهیت شیعه است، این خطبه غنی با مضامین بلند باید در حوزه و دانشگاه تدریس شود.

 

وی با بیان اینکه خطبه فدکیه فاطمه(س) برای ما خط‌ مقدم دفاع از ولایت است، اذعان داشت: خطبه فدکیه ندای هل من ناصر بوده است؛ این یعنی تمییز دادن فرهنگ ارزشی فاطمه با فرهنگ ضدارزشی سقیفه. از این رو خطبه فدکیه بهترین تابلوی اعتقادی و منشور دقیقی برای شیعیان در سبک زندگی است که مباحثی مربوط به توحید، نبوت، امامت، احکام، اخلاق و سیاست در آن قید شده است.