نویسنده و مولف کتاب:
بچه های مسجد، روایتگر حماسه های محور مقاومت باشند
نويسنده کتاب هاي «بدون مرز» و «سي و ۳» ، گفت: بچه هاي مسجد به طور جدي وارد عرصه نگارش و روايتگري رخدادها و جريانات اين روزهاي جبهه مقاومت شوند.
شناسه خبر : 65665 تاریخ انتشار : ۱ آذر ۱۴۰۳ زمان انتشار : ۲۳:۵۸
به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، به مناسبت هفته کتاب و در راستا پویش نصر مقاومت، امروز(پنج شنبه، یکم آذرماه) نشست نقد و بررسي با حضور «هاشم نصيري» نويسنده کتاب هاي «بدون مرز» و «سي و 3» و همچنین گفت و گو در خصوص موضوعاتی پیرامون جبهه مقاومت، حزب الله و حوادث اخیر لبنان در تالار شهید دایی پور برگزار شد.
هاشم نصیری، در جمع فعالان کانون های مساجد و اهالي کتاب کرمانشاه، گفت: کتاب «بدون مرز» اولین کتاب بنده و رمانی از زندگی شهید دکتر چمران است که نگارش آن طی دو سال به طول انجامید و در نهایت در سه فصل به چاپ رسید.
وی مباحث این کتاب را در سه بخش پیرامون زندگی دکتر چمران در آمریکا، مصر و لبنان عنوان و اظهار کرد: راوی این کتاب دانشجوی ایرانی است که پس از کسب بورسیه آمریکا با دکتر چمران آشنا شده و ایشان را همراهی می کند.
نصیری، ابراز کرد: در این کتاب سعی شده زندگی علمی و مبارزاتی شهید چمران علیه رژیم ستمشاهی پهلوی در آمریکا پوشش داده شود. ایجاد تشکل هایی از دانشجویان ایرانی، خبرنگاران و فعالان سیاسی و همراهی آنان در این مسیر روایت شده است.
وی گفت: نقطه اوج این بخش از کتاب در خصوص سفر شاه به آمریکا و راه اندازی راهپیمایی اعتراض آمیز با حضور دانشجویان و فعالین سیاسی معترض است که تبلور همه مبارزات شهید چمران با قرائت بیانیه ای در کنار هتل اقامت شاه را نشان می دهد.
نصیری، اضافه کرد: شهيد مصطفي چمران، پس از قيام خونين پانزدهم خرداد به همراه بعضي از دوستان مؤمن و هم فکر خود از ایران، مصر، لبنان، فلسطین و الجزایر که به دنبال سیستم مبارزاتی برای مقابله با حکومت های سکولار و پادشاهی بودند برای فراگيري فنون جنگ هاي نامنظم و چريکي رهسپار مصر شد، و به مدت دو سال سخت ترين دوره هاي چريکي و جنگ هاي نامنظم را پشت سر گذاشت و بعد از آن مسئوليت آموزش جنگ هاي چريکي به مبارزان ايراني را عهده دار شد.
وی با اشاره به حضور شهید چمران از قلب بيروت سوخته و خراب تا قله هاي بلند كوههاي جبل عامل و در مرزهاي فلسطين اشغال شده، اظهار کرد: در اواخر سال 1349 بنا به دعوت امام موسي صدر، رهبر شيعيان لبنان، دکتر مصطفي چمران به لبنان عزیمت کرد و از همکاران نزديک وي شد و همت خود را صرف آموزش به جوانان مدرسه صنعتي جبل عامل نمود که اکثر آنها يتيمان شيعه لبنان بودند.
نصیری، بیان نقش کلیدی دکتر چمران در تشکيل سازمان نظامي «اَمَل» و حضور ایشان تا سال 57 را از دیگر بخش های این کتاب برشمرد و گفت: اگر توفیق باشد ادامه این کتاب را پیرامون دیگر مراحل زندگی دکتر چمران از زمان بازگشت به وطن تا زمان شهادت ایشان را به نگارش درخواهم آورد.
وی روایی و داستانی بودن کتاب بدون مرز را به سبب درگیر کردن ذهن مخاطب با صحنه ها و موقعیت ها و رخدادهای مهم از زندگی این شهید والامقام بسیار اثرگذار تر از روایت تاریخی برشمرد و اذعان داشت: مخاطب در این کتاب همزمان با شخصیت راوی خود را در قلب جریانات و اتفاقات می بیند و با شهید چمران همراه می شود.
این نویسنده جوان و توانمند کشورمان، در ادامه به معرفی کتاب «سی و 3 » پیرامون جنگ 33 روزه لبنان پرداخت و گفت: اولویت من در نگارش این کتاب در درجه اول پرداختن به خود جنگ و این صف آرایی در مقابل رژیم صهیونیستی بود که در نوع خود اتفاق بسیار مهمی است و از سوی دیگر برای اولین بار مقاومت اسلامی قدرت همه جانبه خود را با شکست اسرائیل و از بین بردن توهم شکست ناپذیر بودن صهیونیست ها به جهانیان نشان داد.
وی معرفی این جریان شکوهمند و خود اتکا که توسط فرماندهان و سرداران مقاومت از جمله سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، عماد مغنیه و شهید سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان اداره می شود را محور اصلی این کتاب برشمرد و گفت: در کتاب «سی و 3» روایتی از یک دانشمند مهندسی برق کشورمان را داریم که با همراهی سردار سلیمانی، جنگ های الکترونیک در سپاه قدس را تقویت کرده و در جنگ 33 روزه لبنان حضور و نقشی فعال دارد.
نصیری، برگزاری نشست های نقد و بررسی کتاب را در جهاد تبیین و بصیرت افزایی نسبت به جریانات اخیر، حساسیت های حاکم بر منطقه، نقش محور مقاومت و ضرورت حمایت و همراهی با رزمندگان مقاومت و مردم مظلوم لبنان و فلسطین بسیار حیاتی عنوان کرد و گفت: با هر توانی که در عرصه نویسندگی، مستندسازی و رسانه داریم بایستی برای روایت شدن این نبرد بزرگ اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه هر جنگ و مبارزه ای نیاز به روایت شدن دارد، تصریح کرد: اگر ما و مردم لبنان و فلسطین این مبارزه و مقاومت را روایت نکرده و آن را جدی نگیرند دشمن با زاویه دید خود آن را روایت خواهد کرد.
نویسنده کتاب «بدون مرز»، یکی از دلایل نگارش رمان «سی و 3» را موجود نبودن هیچ رمانی در این زمینه عنوان کرد و گفت: در حال حاضر هیچ روایت و داستان محکمی از عملیات «طوفان الاقصی» نداریم. الان نیاز داریم به نصر مقاومت و رویدادهای که پی در پی و خیلی سریع در محور مقاومت در جریان است بپردازیم.
وی با اشاره به شدت یافتن بی سابقه و دیوانه وار عملیات های ترور که منجر به شهادت تعداد زیادی از فرماندهان مقاومت در طی ماه های اخیر شده است، اظهار داشت: روایت زندگی این شهدای گرانقدر نیاز به همت و تلاش صاحبان قلم و نویسندگان جوان نو قلمی است که قصد ورود به این عرصه را دارند.
نصیری، با بیان اینکه بچه های مسجد به ویژه اعضای کانون های مساجد و پایگاه های مقاومت بسیج می توانند نقش مهم و اثر گذاری را در این حوزه ایفا کنند، خواستار ورود جدی افراد توانمند مسجدی در این حوزه و ثبت و روایات جریانات جبهه مقاومت شد.
وی در پایان از برگزاری جشنواره «محمود حکیمی» با محوریت شناسایی و حمایت از نویسندگان نوقلم برای چاپ آثار برتر آنان در حوزه مقاومت خبر داد و گفت: بسیار خوشحال می شویم که بچه های مسجد به طور جدی وارد عرصه نگارش و روایتگری رخدادها و جریانات این روزهای جبهه مقاومت شوند.