بجنورد؛ شکوه علوی در شور کلماتی شاعرانه نشست
به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان شمالی؛ دومین دوره رویداد بزرگ مشاعره علوی به همت جوانان مسجد امام حسن عسکری (ع) بجنورد و انجمن ادبی رهان این مسجد، میزبان ادب دوستان شدند و عرصه رقابتی زیبا و به یاد ماندنی را رقم زدند.
به همین سادگی هم نبود اما زیبایی و شعر داستان را کمی ساده می کرد:
دقایق جمع شده، ساعت های سالروز میلاد دخت امیرالمومنین (ع)، حضرت زینب کبری(س) بود و ساعت 18 و سی دقیقه شامگاه پنج شنبه 17 آبان ماه، ورودی سینما گلشن، محل آمدهای همیشگی اهالی هنر شده، پیشخوان های ورودی پر بود از بلیط های اسامی و صندلی های در نظر گرفته شده و برای سهیم شدن در اتفاق شاعرانه ای که چند دقیقه بعد را به خوداختصاص میداد.
تا چشم کار می کرد جوان و نوجوان بود و هر یک نقشی؛ کارت های شناسایی و اسامی نقش ها، کتاب و بلیط ها و شماره صندلی ...
یک رنگ توی سالن ورودی در قاب تماشا می نشست که عطر شعر داشت، از غرفه فروش کتاب های گدار و پریدخت و مشاعره آسان تا بلیط ها و تصاویر و جوان های راهنما ....
سالن دو طبقه سینما گلشن برای یک رقابت به یاد ماندنی آماده بود و آغاز دومین مشاعره علوی، دوربین های تصویر برداری که برنامه را زنده پخش میکرد و دوربین هایی دیگری که قابی از آینده را داشت برای ایام میلاد مولای متقیان ذخیره می کرد و عکاسان دوربین بدست و خبرنگارانی که با خانواده آمده بودند پی اطلاع رسانی ...
سن مسجدی مسابقه که حکایت انتظار داشت، با شکوه محترمانه ای به استقبال مهمانان، داوران و شرکت کنندگان آماده بود و ضرب های مرشدی که یاعلی یاعلی از دهانش نمی افتاد.
«حامد عسگری»، از شاعران جوان و برجسته کشور و از چهره های تلویزیونی مجری برنامه جاذبه و نقل و نقل و.. وارد سالن شد و همراه با دکتر «مجتبی مجرد» از اساتید برجسته ادبیات برای داوری اصلی همراه شرک کنندگان و مسئولان حاضر شد.
پس از خوش و بش های «احمد قدوسی»، مجری برنامه ، نوای ملکوتی قرآن در صوت و صدای «عادل صمدی» سالن را به شروعی بزرگ فراخواند و پس از آن جمعیت ایستاد و در برابر نغمه ملی دست بر سینه گذاشتند و به یاد شهدا سر تعظیم و ارادت فرود آوردند.
«اباصلت رضوانی»، از اساتید و شاعران استان روی سن رفت ویکی از سروده های خود و ابیاتی شاعرانه در مدح مولای متقیان برای حاضران قرائت کرد.
مشاعره دو داور دیگر هم داشت؛ «سید باقر سیدی زاده» یکی ناظر آیین نامه مسابقه و «مرتضی داوری» که خود را کاتب این رقابت ها معرفی کرد، کنار سن پای پله و کنار در ورودی ویژه سالن نشسته بودند و با تعدادی فرم و البته آیین نامه مسابقه حواسشان بود حقی نا حق نشود.
«سید باقر سیدی زاده» از جوانان شاعر و طراح این مشاعره در توضیحاتی ابتدایی گفت: شرکت کنندگان و علاقمندان این مشاعره 80 نفر از 7 ساله تا 66 ساله از شهرستان های خراسان شمالی هستند که در مرحله ابتدایی رقابت کردند و برخی به مرحله نیمه نهایی راه یافتند.
وی در ادامه و تکمیل نکته های اولیه، نحوه برگزاری و آیتم های مسابقه را هم برای حاضران توضیح داد.
مسابقه با قرعه کشی برای رقابت گروه اول شکل جدی تری گرفت و با حضور گروه "غدیر خم" و بیتی از اشعار حامد عسکری که خود قرائت کرد آغاز شد.
در این میان سید یوسف حسینی، از هنرمندان تئاتر به روی صحنه رفت و با اجرای پانتومیم شعری در مدح مولا علی علیه السلام، تماشاگران را به جنب و جوش پاسخگویی سوق داد.
زیبایی رقابت ها با گروه دو نفره "آب و آیینه" و حضور زوج شیروانی در این گروه به اوج خود رسید و پس از آن دانشجویان در گروه "امیر بیان" پشت میز مشاعره و و رقابت نشستند و بعد "دُر نجف" و خردسالان در گروه "مولود کعبه" همه در بخش های بیتابیت و کلیدواژه ها به رقابت پرداختند.
مشاعره میهمانان ویژه ای دیگری هم داشت از جمله حجت الاسلام و المسلمین «رضا نوری» نماینده ولی فقیه و امام جمعه بجنورد که از میانه مشاعره به ادب دوستان پیوست و گوش جان به اشعار علوی سپرد.
و البته مکث های زیبایی که مشاعره را دلنشین تر میکرد هم بود مثلا وقتی کتاب پریدخت را برای عسکری، نویسنده آن آوردندو خواستند بخشی از جملات آن را برای گوش های مشتاق بخواند و یا جوانانی که با اشتیاق از مهمان ها با دمنوش به لیمو پذیرایی میکردند، کتاب معرفی میکردند و اسامی کسانی که کتاب را می خریدند یادداشت می کدند.
مراسم با رقابت در مرحله نهایی ادامه یافت و برندگان به روی سن رفتند و معرفی شدند و عکس یادگاری گرفتند.
مهمانان با جشن امضای دو کتاب "گدار" و "پریدخت" و «حامد عسکری»، نویسنده این دوکتاب و امضایی به یادماندنی، بدرقه شدند و دفتر دومین مشاعره علوی به مدد دختر نمونه و بی نظیر امیرالمومنین(ع) پایان یافت.
پایان/