اجرای طرح «پیوند مسجد، مدرسه و منزل» در استان مرکزی
اجراي طرح «پيوند مسجد، مدرسه و منزل» در استان مرکزي

اجرای طرح «پیوند مسجد، مدرسه و منزل» در استان مرکزی

مدير ستاد کانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد استان مرکزي گفت: طرح پيوند مسجد، مدرسه و منزل به عنوان يکي از برنامه هاي راهبردي آموزش و پرورش در اين استان اجرا مي شود.
شناسه خبر : 65029 تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۴۰۳ زمان انتشار : ۰۷:۵۸

به گزارش روابط عمومي ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد از استان مرکزي، مرتضي انقاني در نشست هم انديشي پيوند مسجد و مدرسه اظهار کرد: اين طرح با هدف تقويت بنيه اعتقادي و ديني دانش آموزان بر اساس سه منشور قرآن، عترت و نماز در سال تحصيلي و در فصل تابستان با بهره گيري از ظرفيت پايگاه‌هاي اوقات فراغت اجرا مي‌شود.

وي افزود: در اين طرح از ظرفيت ائمه جمعه به ويژه امام جماعت مساجد در محلات بهره گيري مي‌شود.

مدير ستاد کانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد استان مرکزي با اشاره به اجراي طرح پيوند مسجد، مدرسه و منزل در استان مرکزي گفت: اکنون براي جذب اقشار مختلف به ويژه نسل جوان به مساجد بايد از تمام ظرفيت‌ها بهره گيري کرد.

انقاني با بيان اينکه نقش مدرسه در پرورش ديني و تقويت روحيه اقامه نماز در دانش آموزان بر کسي پوشيده نيست، افزود: لازم است نسبت به آموزش نماز به کودکان و نوجوانان در مدرسه توجه ويژه اي شود.

وي با بيان اينکه پيوند منزل، مسجد و مدرسه محتوايي ارزشمند است، اظهار کرد: با ورود دانش آموزان به مدرسه و تقارن حساس‌ترين زمان رشد و شکل گيري باورهاي ديني با زمان تحصيل، طرح ريزي برنامه‌هاي آموزشي هدفمند بايد مدنظر قرار گيرد.

تلاش براي حضور دانش آموزان در نماز جمعه محلات

رئيس قرآن و عترت اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزي نيز گفت: برگزاري جلسات مشترک با حضور مسئولان مدرسه، نماينده انجمن اوليا و مربيان، امام جماعت و نماينده هيئت امناي مسجد محل و اعضاي هيئت علمي دانش آموزي مدرسه جهت برنامه‌ريزي و اجراي فعاليت‌هاي مشترک، عضويت کارکنان علاقمند مدرسه در هيئت امناي مسجد و عضويت امام جماعت مسجد محل در شوراي مدرسه، تلاش براي حضور دانش آموزان در نماز جماعت مسجد محله و حضور امام جماعت مسجد در مدرسه، دعوت از امام جماعت مسجد محل به مدرسه جهت اقامه نماز جماعت آموزش احکام آموزش عملي نماز و برگزاري جلسات گفتمان ديني از فرايند و راهنماي عمل در اجراي طرح است.

سعيد اسکندري افزود: جلب مشارکت فعال و مؤثر خانواده‌ها و انجمن اوليا و مربيان در توسعه فرهنگ اقامه نماز دانش آموزان با تاکيد بر برگزاري کلاس‌هاي آموزش خانواده، ايجاد بستر مناسب جهت معرفي ظرفيت‌هاي مسجد محل و استفاده از روش چهره به چهره به منظور ارتقاي بينش فرهنگي، سياسي و اجتماعي دانش آموزان در راستاي تحقق تربيت تمام ساحتي از ديگر اثرات مثبت اين طرح است.

اسکندري با بيان اينکه استفاده از ظرفيت دانش آموزان به عنوان مکبر، مؤذن، قاري، مداح، خطيب، خادم و کفشدار افتخاري در مسجد محل به منظور افزايش روحيه معنوي و اخلاقي دانش آموزان در ايجاد حس مسئوليت اجتماعي آنان کمک مي‌کند، اظهار کرد: برنامه‌ريزي جهت شرکت دانش آموزان فرهنگيان و خانواده‌ها در نماز جمعه و بهره‌مندي از ظرفيت هيئت دانش آموزي جهت مشارکت در فعاليت‌هاي فرهنگي مسجد از راه‌هايي است که در اثر گذاري طرح مؤثر است.

تعامل مسجد، مدرسه و منزل موجب کاهش آسيب‌هاي اجتماعي مي‌شود

کارشناس قرآن و عترت اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزي هم گفت: سه ميم (مسجد، مدرسه و منزل) يک فرآيند تربيتي است که به واسطه هم افزايي مسئولان مدرسه، خانواده‌ها و اعضاي هيئت امناي مسجد محله زمينه ارتباط دانش آموزان و اولياي آنها را با مسجد محله فراهم مي‌کند.

محسن رضايي افزود: حضور فعال مديران، معلمان، دانش آموزان و خانواده‌ها در برنامه‌هاي مرتبط و نهادينه سازي و تقويت همکاري مدرسه با مسجد محله، حفظ وحدت، همبستگي، تحقق آموزه‌هاي ديني و تقويت مهارت‌هاي فردي و اجتماعي دانش آموزان، حضور نظام مند و اثربخش روحانيون توانمند و مبلغان مذهبي با تجربه در مدرسه، زمينه سازي براي حضور پرشور و با نشاط دانش آموزان در فعاليت‌هاي مساجد اهداف طرح سه ميم است.

رضايي تصريح کرد: تعامل مستمر و مؤثر کانون‌هاي تربيتي مسجد مدرسه و منزل در پرورش کودکان نوجوانان و جوانان نمازخوان و موحد، دستاوردهاي ارزشمندي را به بار مي‌آورد و بر استحکام و مقاومت جامعه در برابر تهاجم فرهنگي افزوده و موجب کاهش آسيب‌هاي اجتماعي مي‌شود.

کارشناس قرآن و عترت اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزي افزود: ضرورت برقراري تعامل پويا و سازنده ميان مدارس مساجد جامعه محلي و خانواده با تاکيد بر پيوند مسجد مدرسه و منزل و همچنين نمازهاي جمعه ايجاب مي‌کند که برنامه‌ريزي و ايجاد هماهنگي بهينه براي استفاده از ظرفيت اين سه عنصر مؤثر، گامي در جهت نهادينه سازي امر اقامه نماز در جامعه است.