تأثیر زندگی‌نامه شهدای دوران دفاع مقدس بر شهدای مدافع حرم
تأثير زندگي‌نامه شهداي دوران دفاع مقدس بر شهداي مدافع حرم
پژوهشگر حوزه ایثار و شهادت عنوان کرد:

تأثیر زندگی‌نامه شهدای دوران دفاع مقدس بر شهدای مدافع حرم

خانم مهديه دانايي با اشاره به پژوهش هاي خود درباره سبک زندگي شهداي مدافع حرم گفت: وجود انس و ارتباط عميق اين شهداء با شهداي دوران دفاع مقدس مانند شهيد باکري، شهيد همت و ساير شهيدان جلب توجه مي کرد.
شناسه خبر : 64477 تاریخ انتشار : ۴ مهر ۱۴۰۳ زمان انتشار : ۱۲:۳۱

به‌گزارش روابط‌عمومی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، به‌مناسبت هفته دفاع‌مقدس در گفت‌وگو با خانم «مهدیه دانایی» یکی از اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و‌ نویسنده کتاب‌های «قرارگاه محمود» درباره زندگی‌نامه شهید محمود نریمانی، «تعزیه آخر» پیرامون زندگی و خاطرات شهید اصغر الیاسی و آثار دیگر در حوزه زندگی‌نامه شهدای دفاع مقدس و مدافعان حرم، به بررسی تأثیر دوران دفاع‌مقدس در زندگی و جامعه امروز پرداخته شده است.

خانم دانایی در ابتدای این مصاحبه  دوران دفاع مقدس  را دوران طلایی انقلاب اسلامی ایران در مبارزه و جهاد مردم برای دفاع از وطن دانست و تصریح کرد:هزاران صفحه‌ روشن از انسان‌های آزاده، شجاع و الگوهای وصف‌ناپذیر وجود دارد. شهداء به‌واقع شمع محفل بشریت‌اند که در دوران 8 سال مبارزه با دشمن، نمونه‌های همیشه زنده برای جهاد را به نمایش گذاشتند.

این فعال کانون های فرهنگی هنری مساجد با اشاره به اهمیت ارائه زندگی‌نامه شهداء به نسل جوان و به‌خصوص دانشجویان، گفت: دوران دفاع‌مقدس دربردارنده ابعاد گوناگونی از زندگی مؤمنانه، جهاد، ازخودگذشتگی، همدلی و همکاری است که به جای انتقال روشمند این مفاهیم مؤثر به دانشجویان، فقط یک درس 2 واحدی در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود و جایی برای پرداختن به راه و روش زندگی شهداء و رزمندگان وجود ندارد.

وی افزود: در جهان کنونی بایستی از ابزارهای نوین برای انتقال مفاهیم ارزشمند دوران دفاع‌مقدس به نسل‌های جدید استفاده کرد که در این زمینه نباید از تأثیر هوش مصنوعی غافل بود.

این نویسنده با توجه به تأثیر زندگی‌نامه شهدای دوران دفاع مقدس بر شهدای مدافع حرم، بیان کرد: وقتی برای نگارش کتاب به پژوهش درباره سبک زندگی شهدای مدافع حرم می‌پردازم، همه آن‌ها ارتباط مستقیم و عمیقی با شهدای دوران دفاع مقدس مانند شهید باکری، شهید همت و سایر این عزیران دارند.

وی اضافه کرد: برای نمونه تقریباً در منزل همه شهدای مدافع حرمی که تاکنون به پژوهش درباره آن‌ها پرداخته‌ام، یک نسخه از کتاب «خاک‌های نرم کوشک» درباره زندگی‌نامه و خاطرات شهید عبدالحسین برونسی، فرمانده تیپ 18 جوادالائمه در دوران دفاع‌مقدس وجود دارد که نشان می‌دهد همواره توسط شهدای مدافع حرم مطالعه و بازخوانی می‌شده است.

دانایی با تأکید بر تأثیر شگرف شهدای دوران دفاع‌مقدس بر زندگی شهدای مدافع حرم، خاطرنشان کرد: شهدای مدافع حرم هر کدام انس خاصی با برخی از شهدای دفاع‌مقدس داشتند، برای‌مثال شهید مهدی نوروزی ارتباط قلبی ویژه‌ای با شهید ابراهیم همت داشت.

این نویسنده با اشاره به تأثیر مسجد بر جهت‌دهی و آموزش شهدای مدافع حرم، عنوان کرد: همه شهدای مدافع حرم مسجدی بودند و در این مکان مقدس بوده که به خودسازی و پرورش اسلامی رسیده‌اند.

وی تأکید کرد: مسجد راه میانبری برای هدایت و خودسازی است که حضور در آن از دوران کودکی منجر به تقویت روحیه حق‌طلبی و حق‌پذیری فرزندان این سرزمین می‌شود. بنابراین نباید از نقش مساجد برای پرورش فکری و تعلیم فرهنگی هنری به نسل جوان با استفاده از ابزارها و فناوری‌های جدید غافل بود.

کلمات کلیدی: ستارگان مسجد