تقویت شبکه جهانی مسلمانان/ نقش کانون های مساجد
تقويت شبکه جهاني مسلمانان/ نقش کانون هاي مساجد
در یادداشتی به مناسبت هفته وحدت آمده است:

تقویت شبکه جهانی مسلمانان/ نقش کانون های مساجد

به مناسبت آغاز هفته وحدت در يادداشتي به بررسي تأثير تقويت شبکه جهاني مسلمانان در ايجاد تمدن نوين اسلامي و نقش کانون هاي فرهنگي هنري مساجد در اين زمينه پرداخته شده است.
شناسه خبر : 64329 تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۴۰۳ زمان انتشار : ۱۲:۴۱

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور ، به مناسبت هفته وحدت حجت الاسلام علیرضا فیض آبادی فراهانی مدیر دفتر شبکه سازی ستاد به بررسی تأثیر تقویت شبکه جهانی مسلمانان در ایجاد تمدن نوین اسلامی و نقش کانون های فرهنگی هنری مساجد در این زمینه پرداخت.

در این یادداشت آمده است:

مولفه های قدرت در جهان شامل جمعیت ، منابع طبیعی سرشار در گستره وسیع جغرافیایی و کیفیت رهبری می باشند. متاسفانه در سده های اخیر به دلیل نفوذ استعمار و استکبار در کشور های اسلامی و عدم رهبری هوشمند و مدبرانه در اکثر کشورهای اسلامی شاهد افول قدرت اسلام در معادلات بین المللی، غارت منابع و استفاده منابع انسانی در جهت منافع کشورهای استعماری بوده ایم. با تحقق انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی رحمه الله زمینه تحقق به قدرت رسیدن آرمان اسلام فراهم شد.

به استناد منابع اسلامی به ویژه قرآن کریم حضور تمامی عناصر جامعه به ویژه جامعه نخبگانی در شبکه روابط مومنین و اتّحاد مسلمانان و وحدت رویه در مواجهه های گوناگون سیاسی، اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی یک فریضه‌ و واجب قطعی است؛  در قرآن کریم آمده است: وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللهِ جَمیعًا وَلا تَفَرَّقوا؛(سوره‌ی آل‌عمران، آیه ی ۱۰۳؛ ) یعنی حتّی در اعتصام به حبل‌الله هم با اجتماع و به صورت یک شبکه ای منسجم و هوشمند باید این کار صورت پذیرد و در مقابل تفرقه و قطع شبکه روابط مسلمین نهی شده است: «وَ لا تَنازَعوا فَتَفشَلوا وَ تَذهَبَ ریحُکُم»(سوره‌ی انفال، آیه‌ی ۴۶؛) چرا که نتیجه آن چیزی جز سست شدن ارکان جامعه اسلامی نیست.

 پس وحدت و اتّحاد مسلمان ها و تقویت روابط و ایجاد شبکه جهانی مسلمانان یک امر تاکتیکی مقطعی که به خاطر شرایط خاصّی مثلا قضیه فلسطین با همدیگر متّحد باشیم؛ نیست ، وحدت یک امر اصولی است؛ تشکیل و تقویت شبکه جهانی مسلمانان حول محور توحید و هم‌افزایی آن ها لازم و ضروری است؛ ثمره متّحد شدن، هم‌افزایی در شبکه جهانی مسلمانان ، تولید قدرت در جهان اسلام و قوی شدن همه کشورهای اسلامی در مقابل جبهه شیطانی غرب وصهیونیزم بین الملل است؛ وقتی که این هم‌افزایی وجود داشته باشد، تعامل جهان اسلام با غیر مسلمان ها با دست برتر صورت می گیرد.

دلیل تاکید و بزرگداشت هرساله هفته وحدت از سوی جمهوری اسلامی این است که ما با تحقق شبکه هوشمند جهانی مسلمانان فاصله داریم. دشمن هم با تفرقه افکنی بین فرق مختلف در حقیقت تلاش می کند که این روابط بین مسلمانان شکل نگیرد. در صورت تحقق این آرمان حضرت امام خمینی رحمه الله، جبهه شیطانی صهیونیزم وقتی مثلا با تحریم کالاهای خود از سوی مسلمانان مواجه می شد جرات نمی کرد مردم فلسطین و زنان و کودکان مظلوم آن را بی پناه ببیند و این همه سبوعیت از خود نشان دهد.

کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور نیز به نوبه خود با توجه به پایگاه مسجدی خود باید محور بحث مهمّ اتّحاد باشند و با برنامه‌ریزی و تقسیم کار به تبیین و تحریض مخاطبین خود در جهت عضویت در شبکه قوی مومنین بپردازند و بدانند که در سایه ایجاد چنین شبکه وحدت آفرینی است که یکی از هدف های نظام جمهوری اسلامی یعنی ایجاد تمدّن نوین اسلامی با اتّحاد شیعه و سنّی امکان‌پذیر خواهد بود.

کار ویژه کانون های فرهنگی هنری مساجد در هفته وحدت که شاخص عمده‌ برای اتّحاد مسلمین محسوب می شود، مسئله‌ی فلسطین است. تبیین این موضوع که اگر اتّحاد مسلمانان تحقّق پیدا کند، قضیّه‌ی فلسطین قطعاً به بهترین وجه حل خواهد شد. بیان این مطلب که هر چه ما در قضیّه‌ی فلسطین جدّیّت بیشتری برای احیای حقوق ملّت فلسطین به خرج بدهیم، به اتّحاد مسلمانان نزدیک‌تر می شویم.

کانون‌های فرهنگی هنری مساجد می توانند به عنوان نهادی مردمی و فرهنگی در ترویج وحدت و همبستگی میان اقوام و مذاهب مختلف نقش مهمی ایفا ‌کنند و هفته وحدت را به فرصتی مناسب برای همبستگی و حمایت از مسلمانان فلسطینی تبدیل کنند و از طرق فعالیت‌های مختلف به ترویج این وحدت بپردازند. در زیر به برخی از این نقش‌ها اشاره می‌شود:

  1.  آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی: در قالب برگزاری جلسات و همایش‌ها با استفاده از سخنرانان و اساتید، پخش مستندها و توزیع مطالب آموزشی
  2. فراخوان مقاله و راه اندازی پویش:از طریق پیام‌های کتبی، بیانیه‌ها و رسانه‌های اجتماعی
  3.  برگزاری مراسم دعا و نیایش: برگزاری مراسم دعا و نیایش برای پیروزی مسلمانان جبهه مقاومت در سطح محلی ، شهری و استانی
  4. حمایت از فعالیت‌های بشردوستانه: تشویق به کمک‌های مالی از مردم فلسطین، به ویژه در زمینه‌های بهداشتی، آموزشی و معیشتی.
  5. انجام برنامه های فرهنگی و هنری: شامل برگزاری نمایشگاه‌های هنری، اجراهای سرود و تئاترهایی با مضامین مرتبط با فلسطین باشد.
  6. گفتگو و تبادل نظر: ایجاد فضایی برای گفت‌وگو میان مسلمانان از مذاهب مختلف درباره اهمیت وحدت در مواجهه باچالش‌های مشترک
  7. فعالیت های رسانه ای: استفاده از رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی برای نشر پیام‌های وحدت و همبستگی جهان اسلام

با توجه به شرایط حساس کنونی، هفته وحدت می‌تواند به عنوان فرصتی برای تقویت همبستگی مسلمانان و حمایت از حقوق مردم فلسطین مورد استفاده قرار گیرد و به ایجاد یک صدای واحد در برابر ظلم و ستم کمک کند.

کلمات کلیدی: هفته وحدت