در نشست شورای فرهنگ عمومی یزد مطرح شد؛
«مسجد پایگاه قرآنی» در بیش از 100 مسجد شهر یزد
به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های مساجد یزد، نشست شورای فرهنگ عمومی استان یزد با حضور آیت الله ناصری یزدی امام جمعه یزد، مهران فاطمی استاندار یزد، احسان عابدی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد و جمعی از مدیران فرهنگی استان برگزار شد.
محسن رستگاری مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد یزد در این مراسم با اشاره به فعالیت های ستاد هماهنگی کانون های مساجد در استان گفت: سه برنامه اصلی ما در اوقات فراغت شامل طرح مسجد پایگاه قرآن، طرح تربیتی طراوت و طرح مسجد کانون نشاط است.
وی افزود: طرح مسجد پایگاه قرآن به عنوان یکی از طرح هایی است که در راستای ترویج محافل قرآنی در استان برگزار می شود.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد یزد بیان کرد: در فاز نخست این طرح بیش از 100 مسجد محافل قرآنی را برگزار می کنند و سعی داریم همچون طرح تلاوت نور شاهد ترویج محافل قرآنی در مساجد باشیم.
مهران فاطمی استاندار یزد با اشاره به اینکه باید مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان یزد پیگیری و بهصورت دقیق و واضح، دلایل عدم اجرای برخی از مصوبات این شورا مشخص شود، بیان کرد: تدوین سند مهندسی فرهنگی استان یک کار ارزشمند و ماندگار است که باعث میشود مسیر بهصورت دقیق برای مسئولان استانی مشخص شود و از این به بعد نیز لازم است که طرحها و موضوعات شورای فرهنگ عمومی بهصورت کامل مطابقت با سند مهندسی فرهنگی استان داشته باشد.
وی افزود: برش سالیانه نقشه نیز بایستی مشخص شود و هر سازمانی برنامه های خود را مشخص کند و سازمان مدیریت باید برای برنامه سالیانه کارها را تنظیم کند و در سرجمع اعتبارات استان نیز این امر دیده شود و در ایم قالب کارها پیش بروند.
استاندار یزد بیان کرد: یکی از کارهای عظیم فرهنگی ما توجه خاص به مساله قرآن است و کار کانون مساجد با عنوان کرسی تلاوت قرآن و مسجد پایگاه قرآن طرح خوبی است که بایستی ادامه پیدا کند.
وی افزود: ابلاغیه به شهرداران می دهیم که به طور خاص از این طرح کرسی تلاوت به ویژه در ایام فراغت تابستان به آن پرداخته شود.
استاندار یزد همچنین با تأکید بر اینکه باید اعتبارات سالیانه جداگانهای برای اجرای سند مهندسی فرهنگی استان در نظر گرفته شود، تصریح کرد: مهمترین موضوع در زمینه اجرای موفق سند مهندسی فرهنگی استان، رصد میزان پیشرفت آن است و در ضمن اینکه باید دقت شود که اجرای این سند باعث ایجاد یک هماهنگی کامل میان تمام دستگاههای متولی فرهنگی و غیرفرهنگی استان شود و برنامههای فرهنگی که در سطح استان در حال اجرا است و نسبت به سند مهندسی فرهنگی دچار انحراف است اصلاح و یا متوقف شود.
وی در ادامه این نشست به در اولویت بودن مسائل قرآنی نیز پرداخت و گفت: در استان متأسفانه بهاندازهای که به مراسمهای مذهبی پرداخته میشود به قرآن پرداخته نمیشود که این یک آسیب است؛ ولی با طرح تربیت حافظان قرآن در استان یزد این ضعف در حال برطرفشدن است و در ضمن اینکه توجه به مسائل قرآنی باید یکی از موضوعات مهم استان باشد و در جلسات شورای فرهنگ عمومی نیز بهصورت ویژه به مسائل قرآنی پرداخته شود.
فاطمی به طرح تربیت 4 هزار حافظ قرآنی در استان یزد نیز اشاره و گفت: این طرح یک برنامه تحولی در استان یزد بود که مورد توجه مسئولان کشوری نیز قرار گرفته و در حال حاضر به صورت سراسری در کشور وارد مرحله اجرایی شده است.
آیت الله محمد رضا ناصری یزدی امام جمعه یزد نیز درا ین مراسم گفت: ما باید به کمک مردم اقدامات مختلف را دنبال کنیم و با قاطعیت در هر دولتی آنها را دنبال کنیم.
وی افزود: مساله قرآنی و اکتفا به ظاهر قرآن کافی نیست بلکه بچه ها باید در قرآن تدبر و متفکر باشند زیرا خداوند در قرآن بیش از 30 بار بر تفکر تاکید کرده اند.
امام جعه یزد گفت: تفکر، تعقل و تدبر به عنوان سه تاکید خداوند در قرآن کریم است و ما باید قرآن را با کارهای خوب ترویج کنیم.
وی افزود: ما در زمینه دانش آموزان به معلمان و اساتید توجه ویژه ای داشته باشیم و در این راستا نیز با آماده سازی جوانان و نوجوانان بسیاری از رمینه ها را برای آنها جواب داده باشیم.
آیت الله ناصری یزدی با اشاره به مساله محرم و عاشورا گفت: ما نمیتوانیم دست به ترکیب تشکیلات بزنیم اما میتوانیم ساماندهی کرده و نواقص را رفع کرده و بدعت ها را زدایش کنیم.
احسان عابدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد نیز با اشاره به برگزاری 13 جلسه شورای فرهنگ عمومی یزد در دولت سیزدهم اظهار داشت: استان یزد از لحاظ برگزاری تعداد جلسات شورای فرهنگ عمومی در سطح کشور رتبه اول را در دولت سیزدهم به خود اختصاص داده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد در این نشست با اشاره به تکلیف استانها برای تدوین برش استانی نقشه مهندسی کشور از سال 99 گفت: یکی از کارهای مهم بر زمین مانده در حوزه فرهنگ، تدوین نقشه مهندسی فرهنگی استان بود که از ابتدای مسئولیت بنده موضوع پیگیری و وارد حوزه اجرا شد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان افزود: ما در استان یزد برای اولین بار در سطح کشور تهیه و تدوین این نقشه را در قالب یک طرح پژوهشی تعریف کردیم تا از نگاه های سلیقه ای و بدون پشتوانه کارشناسی خودداری کنیم و جوانب عالمانه و کارشناسی شده طرح را رعایت کنیم.
وی بااشاره به رونمایی از نقشه مهندسی فرهنگی استان یزد گفت: تهیه این نقشه از مطالبات رهبری بود که سالها طول کشید تا مصوبات مربوط به آن در سطح دولت اخذ شود و در نهایت اواخر سال 1399 وظیفه تهیه برش استانی به استان ها ابلاغ شد که موظف شدند در این زمینه اقدام کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه در دولت سیزدهم تدوین این برنامه در دستور کار جدی استان یزد قرار گرفت و با استفاده از تجربیات استانهای دیگر طرحهای پژوهشی این سند بهصورت جدی پیگیر شد گفت: پس از انجام پژوهشهای مربوطه، 24 جلسه کارشناسی برگزار شد و فهرست اولیه مسائل استان احصا و در جلسه شورای فرهنگ عمومی نیز بحث و نظرات اعضا در جلسات متعددی بررسی و جمع بندی شد و نهایتا در شورای انقلاب فرهنگ عمومی کشور تصویب شد.
عابدی با تأکید بر اینکه در این سند به 5 مسئله کلان استان پرداخته شده است تصریح کرد: در زمینه حوزه «فرهنگ، هنر، رسانه» پشتیبانی نامناسب نظام مدیریت و توسعه از فرهنگ و نابسامنی فرهنگی به عنوان مهمترین مشکل تشخیص داده شد.
وی ادامه داد: در امور «دینی»، «تعلیموتربیت»، «اجتماعی، زنان و خانواده»، «اقتصاد و فرهنگ» نیز موضوعات موردبحث و دلایل و مشکلات اصلی این حوزهها شناسایی شده است.
وی ادامه داد: در این سند دستگاههای مختلف فرهنگی و غیرفرهنگی بهصورت دقیق وظایف آنها مشخص شده است و پس از رونمایی وظایف به آنها ابلاغ خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با بیان اینکه در سال جدید اعتباراتی برای اجرای سند مهندسی فرهنگی استان یزد در نظر گرفته شده است تصریح کرد: این سند حاصل خرد جمعی و نخبگان و کارشناسان است و با یک نگاه بلندمدت تهیه شده است و یک چراغ راهی است برای طیکردن مسیر فرهنگی استان که امیدواریم نتایج خوبی برای استان یزد داشته باشد.
در پایان این مراسم از نقشه مهندسی فرهنگی استان یزد رونمایی شد.