ترسیم نرم افزار مدیریتی مناسب برای مساجد
ترسيم نرم افزار مديريتي مناسب براي مساجد
حجت الاسلام والمسلمین خداداده تاکید کرد:

ترسیم نرم افزار مدیریتی مناسب برای مساجد

رئيس ستاد کانون هاي فرهنگي هنري مساجد کشور در نشست هم انديشي ائمه جماعات و مديران و فعالان فرهنگي کانون هاي فرهنگي هنري شهرري, ترسيم نرم افزار مديريتي مناسب براي رساندن مساجد به قله را ضروري دانست.
شناسه خبر : 62235 تاریخ انتشار : ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ زمان انتشار : ۱۹:۰۵

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، نشست هم اندیشی ائمه جماعات و مدیران و فعالان فرهنگی کانون های فرهنگی هنری شهرری با حضور حجت الاسلام والمسلمین کمال الدین خداداده، رئیس ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور عصر امروز ۲۵ اردیبهشت در مسجد علی بن ابی طالب علیه السلام و کانون فرهنگی هنری فدک برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین خداداده با بیان اینکه ما تمام زندگی کاری و تبلیغی خود را از سال ۸۸ بر محور مسجد گذاشتیم،‌ گفت: در این راستا طرح های مختلفی برای اینکه اول بتوان از علمای بلاد و جایگاه آنها بهره مند شد ارائه دادیم و دبیرخانه بزرگداشت و تجلیل از علمای بلاد را برگزار کردیم با این هدف که نشان بدهیم علمای بلاد افرادی موثر هستند و کنار آن طلبه ها را تشویق کنیم به این که سنگر مسجد و محراب کمتر از جایگاه های اساتید حوزه و کمتر از مجاهدت هایی که در عرصه مرجعیت اتفاق می افتد، نیست.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مقداری گفتمان مسجد مانند جایگاه امامت امام، مدیریت مسجد و تخصص کارگزاران مسجد تقویت شده است، تصریح کرد: در گذشته تنها ادبیات در احیای مسجد روش های جذب مخاطب و مبلغانی که با کار فرهنگی جوانان را جذب کنند، بود، اما بخشی از حوزه علمیه و مراکز دیگر تمام توان خود را برای احیای این امر گذاشتند که باید جایگاه مسجد را نه به عنوان جایی که نماز خانه است بلکه به عنوان جایگاهی که تاثیر گذار است تبدیل کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین خداداده یا بیان اینکه مسجد لوازم و ابزاری دارد که با آنها می توان کار را پیش برد، اظهار داشت: مهمترین رکنی که در مسجد وجود دارد مردم است، امتی است که بر مبنا و محور محراب و امام شکل می گیرد این شکل گیری امت فرایندی را طی می کند که این نسل باید در مسجد تربیت شود.

رئیس ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه اگر مسجد را برای قشر امروز جذاب نکنیم اینها در مسجد حضور نخواهند یافت،‌ خاطرنشان کرد:  ما اگر میلیاردها میلیارد پول هم خرج کنیم مشکل مسجد حل نمی شود و تا به نرم افزار مدیریتی مناسب در این زمینه نرسیم نمی توانیم مساجد را در قله ببینیم.

وی ادامه داد: مسجدی برقرار است که در آن به عمران و آبادانی مسجد دقت لازم بشود یعنی صبح تا ظهر کلاس آموزش و اردو و غیره برگزار شود، خیریه و‌ صندوق قرض الحسنه فعال باشد،‌ محلی برای برطرف کردن نیازهای مردم باشد و اگر این اتفاق در مسجد بیفتد مسجد برقرار است.  

حجت الاسلام خداداده گفت: نرم افزار مدیریت مسجد را باید مررو کرد که چه تحولی در مسجد باید اتفاق بیفتد تا نوجوان جذب شود، هیات ها در مساجد یک قدم از ما جلوتر هستند، آنها توانستند به یک مدلی برای جذب بیشتر برسند و مساجد هنوز به این مفاهمه با مخاطب نرسیده است.

رئیس ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم مسجد را برقرار کنیم نیازمند گفتمان و الگویی هستیم که با توجه به تجربه زیستی مسجد اتفاق می افتد، باید با توجه به زیست بوم و توانمندی محل و با توجه به جذابیت های کار تربیتی بتوانیم عده ای را جذب مسجد کنیم.

وی با اشاره به مساجد موفق در این زمینه تصریح کرد: اگر یک کار تشکیلاتی ویژه برای مساجد کنیم می شود مسجد را بهتر از این پیش برد،‌ در حال حاضر ستاد کانون های مساجد تمام توان خود را در تقویت دانش مسجدی گذاشته است در این راستا کارگزاران مسجد نیاز به مربی دارند تا آموزش ببینند، کار تشکیلاتی یاد بگیرند و میز پیشخوان خدمت داشته باشند.

حجت الاسلام خداداده ادامه داد: سعی ما بر این بود که در سامانه بچه های مساجد اولا غیر از دادن هویت مستقل به کانون ها، در فعالیت های فرهنگی و هنری در مسجد مانند سینما مسجد، اردوها، آموزش مدیران کانون ها، عضویت در صندوق هنر و غیره تسهیل گر و پشتیبان باشیم.

پایان پیام/  

کلمات کلیدی: مسجد طراز اسلامي