مسجد نماد اجتماعی دین است
مسجد نماد اجتماعي دين است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد؛

مسجد نماد اجتماعی دین است

اسماعيلي گفت: ويژگي مهم اسلام به عنوان آخرين نسخه الهي براي سعادت بشر، آن است که دين در حوزه اجتماع ورود داشته باشد، مسجد نماد اجتماعي دين است، نماز را در خانه و محل کار هم مي توان خواند اما اين همه دعوت به حضور در مسجد براي حضور اجتماعي دين است .
شناسه خبر : 60876 تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ زمان انتشار : ۱۵:۱۴

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور دکتر اسماعیلی در نشست صمیمی با مدیران، معاونان و کارکنان ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور شرکت کرد.

وی با اشاره به خطبه پیامبر(ص) در آخرین جمعه از ماه شعبان المعظم، اظهار کرد: روز ۱۸ اسفند به عنوان سالروز تأسیس ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد روز مبارکی است و به لطف خدا این شجره طیبه از نهال به درختی تنومند تبدیل شده است، به همه آنها که بانی ایجاد این نهاد گرانسنگ هستند درود می فرستم که کاری مهم را آغاز کردند که امروز به سی و یک سالگی خود رسیده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت مسجد در فرهنگ اسلام، بیان کرد: پیامبر(ص) در آغاز تأسیس جامعه نبوی در مدینه النبی(ص) مسجد را با مشارکت همه مسلمین  بنا نهادند و آن را مکان حاکمیت قرار دادند.

وی در ادامه ابراز کرد: ویژگی مهم اسلام به عنوان آخرین نسخه الهی برای سعادت بشر، آن است که دین در حوزه اجتماع ورود داشته باشد، مسجد نماد اجتماعی دین است، نماز را در خانه و محل کار هم می توان خواند اما این همه دعوت به حضور در مسجد برای حضور اجتماعی دین است چنان که مستحب است روزانه حتی در مساجد متنوع نماز را بخوانیم.

دکتر اسماعیلی تأکید کرد: اینکه دولت اسلامی را تشکیل دادیم و نهضت امام به آرزوی ۱۴۰۰ ساله مسلمانان رنگ واقعیت بخشید از مسجد و با قرآن شروع شد؛ قرآن و عترت در نهضت امام با هم بودند و مسجد سنگر پیروزی ما بود، روزهای انقلاب، مسجد محل اجتماع مردم بود بعد از انقلاب هم این مساجد بودند که امنیت محلات را تأمین می کردند. بعد هم در دوران جنگ تحمیلی مساجد محل اعزام رزمندگان به جبهه ها و نیز پشتیبانی بانوان از جبهه ها بودند و مسجد از کمک محلی به پایگاه اصلی دولت اسلامی تبدیل شد و همه اتفاقات خوب از مسجد شکل گرفت.

وی در ادامه بیان کرد: طبیعی است وقتی دولتی با شعار بازگشت به آرمان های انقلاب و مردمی سازی حرکت می کند باید روی مزیت های مطلق سرمایه گذاری کند برای همین در دولت سیزدهم نهضت بازگشت به مسجد نه به عنوان شعار بلکه راهبرد مطرح شده و دنبال می شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به فعالیت های متنوع و متکثر کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، تصریح کرد: برگزاری مسابقات قرآنی مدهامتان، برگزای جشنوراه ملی تئاتر شبستان، برگزاری کرسی های تلاوت و ... نشان می دهد بار مهمی از کار نهضت بازگشت به مسجد روی دوش ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد است. ما توقع بالایی از این ستاد و کانون ها داریم.

وی با ابراز خرسندی از راه اندازی و فعالیت چهار هزار پایگاه قرآنی در لبیک به مطالبه رهبری، ابراز کرد: ما عقب ماندگی های بسیار در حوزه مسجد داریم که باید جبران شود. ما مخالف کار تزئینی و شعاری هستیم وقتی از بازگشت به مسجد سخن می گوییم یعنی یک شهروند عادی و یک استاد و یک جوان و ... با ورود به مسجد حس کند رشد مسجد نسبت به دو سال قبل معدل بهتری دارد وگرنه کار ما دامنه نفوذ و اثر خاصی ندارد.

دکتر اسماعیلی با تأکید بر نشان دادن تاثیر کارها در میدان عمل، بیان کرد: زمانی در محله ما روحانی جوانی مستقر شد و بتدریج با بچه ها ارتباط گرفت و طی سه چهار ماه این فرزند من بود که من را به مسجد می بُرد! چون مسجد جذابیت سازی کرده بود.

وی تأکید کرد: حوزه فرهنگ و هنر را باید مردمی سازی کرد و این باید در مسجد رخ دهد به جز یکی دو شاخه هنری، باقی هنرها باید از بستر مسجد، مردمی سازی شود چنان که در گذشته سرود و نمایش و قرآن را در مسجد یاد می گرفتیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: هر کانون باید محور فعالیت های فرهنگی هنری محلات شود و به بچه ها انگیزه فعالیت و حضور دهد؛ در مساجد خبرنگار تربیت کنید مسجد حصن خدا است و خبرنگاری که در مسجد تربیت شده باشد، راوی حقیقت می شود.

وی با بیان اینکه رفت و آمد به خانه های خدا دل را نورانی می کند، گفت: تربیت روزنامه نگار، خبرنگار، عکاس و ... همه باید در مسجد انجام شود؛ بچه های مسجد را در بسیج مردمی از طریق شبکه های اجتماعی همراه کنید، و پای اهداف بیاورید.