طی مصاحبه ای عنوان شد؛
اردوگاه فکری فرهنگی تا ظهور با محوریت پیوند مدرسه و مسجد/ فضای فرهنگ را جذاب کنیم
به گزارش روابط عمومی ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد البرز، از زمان شکل گیری کانون های فرهنگی هنری مساجد تا کنون شاهد تحولات جدی در سطح مساجد استان البرز هستیم. تحولاتی که به جرأت می توان گفت در راستای احیاء مسجد تراز اسلامی با مدیریت امام مسجد است.
فعالیت پرشور نیروهای جوان و نوجوان نخبه و کارآفرین یکی از ظرفیت های بی نظیری است که در فضای کانون فرهنگی هنری مساجد به مدد انقلاب اسلامی می توان شاهد بود.
نمونه شاخصی از این فعالیت ها را می توان در مسجد قائمیه حیدرآباد کرج جستجو کرد، منطقه ای که به قول امام جماعت مسجد آن محل ۴ هزار دانش آموز دختر و پسر را در مقاطع مختلف تحصیل می کنند.
ضرورت توجه به امر پرورش و حمایت از ظرفیت نیروی انسانی بالقوه منطقه حیدرآباد، همچنین روند فعالیت گروه « دختران آسمانی» باب گفت و گو با « حجت الاسلام مهدی میانجی» امام مسجد منطقه حیدرآباد کرج را برایمان باز کرد.
ضمن معرفی خودتان بفرمایید روند فعالیت شما به عنوان امام مسجد در منطقه حیدرآباد چگونه است؟
بنده مهدی میانجی هستم. امام و مدیر کانون فرهنگی هنری مسجد قائمه حیدرآباد کرج که قریب چندسالی است در قالب برپایی اردوگاه فکری فرهنگی تا ظهور با محوریت پیوند مدرسه و مسجد فعالیت دارم.
یکی از عمده ترین دلایل اهمیت منطقه حیدرآباد و برپایی کار فرهنگی در این منطقه وجود ۴ هزار دانش آموز در مقاطع تحصیلی مختلف اعم از دختران و پسران است.
به همین منظور با هماهنگی به عمل آمده با اداره آموزش و پرورش منطقه، همچنین مدیران مدارس شرایط و بستری از برنامه های آموزشی و پرورشی هدفمند را در نظر گرفته ایم.
طرح سه شنبه های مهدوی از طرح های شاخصی است که با محوریت کانون فرهنگی هنری مسجد قائمه حیدرآباد کرج طی سال های اخیر همچنان در حال اجرا است. براساس این طرح هر سه شنبه عصر با هدف معرفت افزایی و بصیرت بخشی به نوجوانان و کودکان برنامه متنوع فرهنگی در فضای پارک برگزار می شود.
در جریان طرح سه شنبه های مهدوی با اهداء یک بادکنک و یا کیک کوچک به عنوان هدیه به کودکان برای نقاشی های مهدوی همچنین برپایی گعده های هم اندیشی دانش آموزی با هدف توجه به مهدویت برگزار می شود.
مبنای فعالیت شما به عنوان مدیرکانون فرهنگی هنری مسجد چیست؟
توجه به دانش آموزان به عنوان یکی از محوری ترین دغدغه های شخصی بنده است. به همین منظور تمامی برنامه های فرهنگی و هنری مسجد را با سمت و سوی دانش آموزان طراحی کرده ایم. سعی مان بر این است که خانواده های آنان را بشناسیم. با مدرسه و معلمان آنان در ارتباط باشیم. همچین خوراک موثر فرهنگی، هنری و تربیتی به آنان بدهیم.
موسسات فرهنگی و هیئتی در منطقه حیدرآباد فعالیت دارند و مبنای فعالیت بنده این است که با آنان موازی کاری انجام ندهم.
یکی از جایگاه هایی که خیلی نسبت به آن تأکید دارم که پرداخته شود، همین فضای مجازی است. معتقدم در مرحله اول فضای مجازی و گروه های خوب و اثرگذار را معرفی کنیم، در مرحله دوم فضای مناسب و محتواسازی لازم را احیاء و ایجاد کنیم و سوم اینکه با مخرب ها و مسائل تنش زای ممکن در فضای مجازی مبارزه کنیم.
اگر برنامه مطلوب و کانال پاک و سالم داشته باشیم، دانش آموزان فرصت و فراغت حضور در فضاهای مخرب را نخواهند داشت. آنچنان که بنده تمامی فضای مجازی را پر از کانال دختران آسمانی را قرار داده ام.
ذوق و شوق و فضای شاد موجود در یک گروه جمعی هدفمند مسجدی در فضای مجازی زمینه حفظ سلامت روحی دانش آموز را فراهم می کند.
و فرجام سخن؛
دانش آموزان مهمترین و شایسته ترین ظرفیتی هستند که با هدایت و حمایت از آنان می توانیم شاهد پویایی و رشد جامعه باشیم. امروزه برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با در نظر گرفتن این ظرفیت بی نظیر می توان انتظار جامعه پویا و سلامت را داشت.
همچنین پیوند مدرسه و مسجد یکی از مهم ترین مولفه های اثرگذار در جریان تربیتی دانش آموزان است، فراهم آوردن محیط مسجد برای حضور دانش آموزان با هدف محتواسازی فرهنگی با محوریت کانون فرهنگی هنری مسجد محقق می شود.