آغاز دهه چهارم از عمر کانون‌های مساجد با رویکرد تحولی/ خانه‌های سرود و نمایش مسجدی در همه استان‌ها افتتاح می‌شود
آغاز دهه چهارم از عمر کانون‌های مساجد با رویکرد تحولی/ خانه‌های سرود و نمایش مسجدی در همه استان‌ها افتتاح می‌شود

آغاز دهه چهارم از عمر کانون‌های مساجد با رویکرد تحولی/ خانه‌های سرود و نمایش مسجدی در همه استان‌ها افتتاح می‌شود

حجت‌الاسلام‌والمسلمین خداداده با بیان اینکه دهه چهارم از عمر کانون‌های مساجد را با رویکرد تحولی آغاز می‌کنیم، گفت: در این راستا خانه‌های سرود و نمایش مساجد در همه استان‌ها ایجاد و فرصت فعالیت اقتصادی برای بچه‌های مسجد فراهم می‌شود.
شناسه خبر : 1257049 تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ زمان انتشار : ۱۲:۳۷

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «کمال‌الدین خداداده» در نشست خبری سی‌امین سالگرد تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور که امروز (شنبه، ۲۰ اسفندماه) در ساختمان شهید بهشتی ستاد هماهنگی این کانون ها برگزار شد، گفت: امسال سالگرد تاسیس ستاد هماهنگی این کانون ها با ایام ولادت حضرت ولیعصر(عج) و در آستانه ماه مبارک رمضان واقع شده و ایام دهه تکریم و غباروبی مساجد را نیز پیش رو داریم.

 

گزارش تصویری این نشست را اینجا ببینید.

 

 

 

 

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور تصریح کرد: ما در طول ۳۰ سال فراز و فرودهای زیادی در حوزه مسجد داشته ایم، و امروز همه متولیان امر فرهنگ در حکمرانی کشور به این نتیجه رسیده اند، که باید توجه ویژه ای به مسجد شود. به ویژه آنکه مسجد با هویت توحیدی خود توانسته ارتباط عاطفی با مردم داشته باشد و این علقه و عاطفه در اقصی نقاط کشور دیده می شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین خداداده در ادامه با اشاره به فعالیت کتابخانه های مساجد، بیان کرد: بسیاری از نوجوانان و جوانان برای مطالعه دروس کنکور به مسجد می آیند و ما باید برای حفظ ارتباط آنها با مسجد و نیز اوقات فراغت‌شان برنامه ریزی داشته باشیم.

 

وی با اشاره به فعالیت ۲۶ هزار کانون فرهنگی هنری در مساجد، تصریح کرد: فعالیت ما به این تعداد مسجد محدود نمی شود و مخاطب ما ۸۲ هزار باب مسجد در کشور است. طبق آیین نامه، ستاد هماهنگی کانون های مساجد فقط به مساجد ممجوز فعالیت کانون فرهنگی هنری می دهند و فعالیت این کانون ها باید مسجدمحور باشد.

 

 

 

حجت الاسلام والمسلمین خداداده در ادامه بیان کرد: ۳۰ هزار کانون فرهنگی هنری در روستاها و بیش از ۱۲ هزار باب کانون در شهرها فعالیت دارند. در کنار فعالیت تخصصی در حوزه های فرهنگی هنری همچون سرود و نمایش فعالیت های تربیتی نیز در کانون ها انجام می شود.

 

وی با بیان اینکه دهه چهارم از عمر ستاد هماهنگی کانون های مساجد فرصت احیای کارکردهای این کانون ها است، تاکید کرد: روی کمک نهادهایی همچون شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، حوزه های علمیه، مراکز رسیدگی به امور مساجد و سایر دستگاه ها در این احیاء حساب باز می کنیم.

 

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری کشور با بیان اینکه مساجد باید محله‌محور عمل کنند، گفت: شیوه نامه برای فعالیت کانون های مساجد در عید نوروز و فضاسازی محلی تدوین و ارسال شده است تا از فضای بهار و ماه مبارک رمضان بتوانیم بهره برداری حداکثری داشته باشیم.

 

 

 

وی اضافه کرد: آذین بندی محلات و مساجد، برگزاری جزءخوانی قرآن کریم، برگزاری جشن روز اولی ها و توزیع بسته های ساده افطاری از برنامه های کانون های فرهنگی هنری به مناسبت سال نو و ماه مبارک رمضان است. البته مساجد مختارند به تناسب اقتضائات بومی و محلی خود این برنامه ها را اجرا کنند.

 

رییس ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور با تاکید بر لزوم به روزرسانی کانون ها در سامانه بچه های مسجد، افزود: تاکنون اطلاعات بیش از ۱۵ هزار کانون فرهنگی هنری در سامانه بچه های مسجد به روز شده است این به روزرسانی در عرصه تئاتر، فیلم، اوقات فراغت و المپیاد بچه های مسجد و ... است. در این راستا تاکنون هفت هزار و ۸۰۰ اثر در سامانه بچه های مسجد ثبت شده است.

 

وی با اشاره به ثبت اطلاعات چهار هزار و ۸۴۹ گروه سرود در سامانه بچه های مسجد و درخواست آنها برای کسب مجوز، گفت: در همه این برنامه ها رویکرد تربیتی غلبه دارد.

 

رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه فعالیت های این ستاد در سال آینده و همزمان با آغاز دهه چهارم از عمر آن با رویکرد تحولی دنبال می‌شود، ادامه داد: در این راستا شعار «کانون های فرهنگی هنری مساجد خاستگاه فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی» را برگزیده ایم و خانه های سرود و خانه های نمایش مسجدی را در همه استان ها افتتاح می کنیم.

 

وی تأکید کرد: بازارگاه مجازی نیز راه اندازی می شود که همه گروه های مختلف بتوانند آثارشان را در آنجا عرضه کنند و خود کانون ها نیز بتوانند در این پلتفرم فعالیت داشته باشند. این پلتفرم می تواند زمینه ساز فعالیت اقتصادی کانون ها نیز شود. 

 

وی در ادامه با بیان اینکه طرح هر مسجد یک پایگاه قرآنی همسو با مطالبه رهبری معظم انقلاب نیز دنبال می شود، ابراز کرد: برگزاری جلسات جزءخوانی، برگزاری مسابقات قرآن همچون مسابقات مدهامتان که جزء 4 مسابقه قرآنی معتبر کشور است در این راستا انجام می شود.

 

 

 

حجت الاسلام خداداده در ادامه با اشاره به فعالیت ۱۲ و ۱۳۹ هزار کتابخانه در مساجد کشور، گفت: گستردگی و میزان فعالیت این کتابخانه ها بسیار متغیر است. برخی از مساجد کتابخانه بسیار تخصصی در وسعت بالا دارند بعضی کتابخانه ها نیز کوچک تر هستند. یکی از کارهایی که ما انجام داده ایم پالایش کتابخانه های مسجدی است که طی آن تاکنون ۲۵۰ هزار کتاب از مخزن مساجد خارج و ۱۰۰ هزار جلد کتاب به کتابخانه های مساجد اضافه شده است. در این جریان از حمایت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر اسماعیلی برخوردار بودیم. علاوه بر این، مسابقات متعدد کتابخوانی در کانون های مساجد برگزار می شود.

 

رییس ستاد کانون های مساجد کشور در ادامه با بیان اینکه مشکلات ما در حوزه مسجد صرفا به موضوع مالی محدود نمی شود، گفت: ما باید نگاه خود را در این زمینه اصلاح کنیم البته که اگر پول باشد و بودجه باشد، خوب است اما نباید فعالیت های مساجد به بودجه و پول محدود شود؛ به همین منظور ما در ستاد کانون های مساجد موضوع ارتقا و توانمندسازی مدیران کانون های فرهنگی هنری را با جدیت دنبال می کنیم.

 

وی در ادامه با اشاره به پیگیری نهضت بازگشت به مسجد از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تاکید کرد: ما در ستاد کانون های مساجد دنبال این هستیم که به صورت تخصصی در حوزه فرهنگ و هنر عمل کنیم. ما باید خدمات تخصصی ارایه کنیم. ارتقای دانش مدیران به همین منظور از سوی ما به صورت جدی دنبال می شود. طبق تفاهم نامه ای که با مرکز رسیدگی به امور مساجد داشته ایم قرار شده همه مدیران مسئول کانون های فرهنگی هنری مساجد عضو هیئت امنای مساجد باشند.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه طبق تلاش هایی که مرکز مدیریت حوزه های علمیه و آیت الله اعرافی انجام داده اند، انشاءالله تربیت امام جماعت به صورت تخصصی تر صورت می گیرد، گفت: ما تلاش داریم از ظرفیت روحانیون و طلاب آموزش دیده در کانون های فرهنگی هنری استفاده کنیم.

 

 

 

خداداده در ادامه با بیان اینکه فعالیت کانون های فرهنگی هنری باید به گونه ای باشد که همه دستگاه ها و شخصیت ها برای دریافت خدمات تخصصی به سراغ ما بیایند، گفت: ائمه جماعات طبق گفته مقام معظم رهبری مدیر طبیعی مساجد و نمایندگان ولی فقیه در استان ها مسئول شورای سیاستگذاری کانون های فرهنگی هنری مساجد در استان ها هستند. در مرکز نیز چند وزیر از جمله وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش و مسئولان چندین دستگاه مهم از جمله رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور و سازمان تبلیغات اسلامی عضو شورای سیاستگذاری ستاد هستند.

 

وی در ادامه با بیان اینکه ستاد هماهنگی کانون های مساجد با سازمان بسیج مستضعفین و معاونت بسیج مساجد و محلات این سازمان همکاری می کند، گفت: پایگاه های بسیج همیشه منشا اثر بوده اند لذا سعی داریم ظرفیت های موجود را برای همکاری بیشتر میان کانون های فرهنگی هنری و پایگاه های بسیج به کار گیریم.

 

رئیس ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور با بیان اینکه برای جذب دانش آموزان باید مربی داشته باشیم، گفت: بدین منظور در شش ماهه اول سال آینده با تفاهم با برخی از مراکز تخصصی دوره های تربیت مربی برگزار می کنیم.

 

وی ادامه داد: می توان از ظرفیت ۲۰ هزار روحانی و طلبه ای که در حوزه دانش آموزی فعالیت می کنند در مساجد نیز استفاده کرد. نکته مهم تر در این زمینه این است که سه هزار مدرسه در مجاورت مساجد داریم که می توان با هماهنگی دانش آموزان آنها را نیز جذب برنامه های مساجد کرد.

 

 خداداده در ادامه با اشاره به اینکه ۱۰ درصد از مدیران کانون های فرهنگی هنری خواهر هستند، گفت: ما به دنبال افزایش این تعداد و همچنین ارتقای توانمندی و دانش خواهران عضو کانون های فرهنگی هنری مساجد هستیم و به همین صورت انشاءالله تلاش می کنیم در سال آینده کانون های تخصصی بانوان راه اندازی کنیم.

 

وی در پایان با بیان اینکه همه باید به این فکر کنیم که چرا اخبار حوزه مسجد از سوی مردم خیلی دنبال نمی شود، خاطرنشان کرد: باید برای افزایش جذابیت های اخبار مسجدی هم اندیشی صورت گیرد و حتی لازم است برای این کار یک همایش و نشست علمی تخصصی برگزار شود. ما البته بحث تحول در این زمینه را از خبرگزاری شبستان آغاز کرده ایم.

 

 

پایان پیام/ 397