تشریح فعالیت‌های دستگاه‌ها و نهادهای عضو در کمیته مساجد ستاد مرکزی دهه فجر/از اجرای طرح‌های مسجدمحور تا برگزاری ویژه‌برنامه‌های بومی و محلی
تشريح فعاليت‌هاي دستگاه‌ها و نهادهاي عضو در کميته مساجد ستاد مرکزي دهه فجر/از اجراي طرح‌هاي مسجدمحور تا برگزاري ويژه‌برنامه‌هاي بومي و محلي

تشریح فعالیت‌های دستگاه‌ها و نهادهای عضو در کمیته مساجد ستاد مرکزی دهه فجر/از اجرای طرح‌های مسجدمحور تا برگزاری ویژه‌برنامه‌های بومی و محلی

نمايندگان دستگاه‌ها و نهادهاي عضو در کميته مساجد ستاد مرکزي دهه فجر انقلاب اسلامي ضمن تشريح ويژه‌برنامه‌هايي که به مناسبت اين ايام برگزار مي‌شود؛ از اجراي طرح‌هاي مسجدمحور و همچنين برگزاري ويژه‌برنامه‌هاي بومي و محلي خبر دادند.
شناسه خبر : 42962 تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۴۰۱ زمان انتشار : ۱۲:۲۸

به گزارش ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، جلسه کمیته مساجد ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی صبح امروز چهارشنبه 23 آذر ماه با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین «کمال‌الدین خداداده» رئیس این کمیته و نمایندگان نهادها و سازمان‌های عضو در محل سالن اجتماعات ساختمان شهید بهشتی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شد.

در این جلسه نمایندگان سازمان و نهادهای عضو در کمیته مساجد ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی به برخی فعالیت‌های پیش رو در راستای گرامیداشت ایام الله دهه فجر اشاره کردند.

بر پایه این گزارش: حجت‌الاسلام «حجت‌الله ذاکر» در این جلسه با اشاره به نگاه امام خمینی (ره) به مساجد و جایگاهی که رهبر کبیر انقلاب اسلامی برای مساجد قایل بود، بیان کرد: پیشنهاد می کنم امسال اکران بصری از دستاوردهای مساجد در انقلاب اسلامی ارایه شود تا از این رهگذر خدمات و دستاوردهای مهم مساجد در معرض دید عموم قرار بگیرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد ادامه داد: دستگاه‌ها و نهادهای عضو در کمیته می‌توانند در راستای تحقق این هدف، بسته تبلیغی و ترویجی را تهیه و ارایه کنند؛ اما نکته مهم در این عرصه مردمی بودن کار است چراکه تاثیر کار مردمی بیش از رویکرد دولتی است.

وی افزود: همچنین ارایه یک خدمت در روزهای دهه فجر توسط مساجد، اقدام دیگری است که می تواند در قالب یک روزشمار ویژه برای مساجد ارایه شود.

حجت الاسلام ذاکر، در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به اینکه روز 12 بهمن ماه مصادف با ورود امام خمینی (ره) به میهن می توانیم در 12 نقطه محوری در تهران برنامه سرود و جشن داشته باشیم، تصریح کرد: برای روز 22 بهمن نیز می توان با حضور دستگاه ها و سازمان‌هایی که می خواهند پیرامون مسجد فعالیت کنند، یک غرفه وسیع را با رویکرد خدمت به مردم برپا کرد.

در بخش دیگری از این جلسه، «حامد صالحی» مدیر روابط عمومی ستاد اقامه نماز با اشاره به فعالیت‌های این ستاد به مناسبت ایام الله دهه فجر گفت: سه برنامه ملی را آغاز کرده‌ایم که یکی از آنها برگزاری جشنواره «فجر تا فجر» است که از بهمن ماه سال گذشته آغاز شده و همچنان در حال برگزاری است؛ این جشنواره در سه قالب علمی و پژوهشی؛ فرهنگی هنری؛ ادبی برگزار شده و تاکنون 13 هزار اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده است.

وی افزود: برنامه دیگری که ستاد اقامه نماز ویژه این ایام در نظر گرفته است، برگزاری بیست و نهمین اجلاس نماز است که بعد از گذشت دوسال که به دلیل شیوع کرونا برگزار نشده بود، 6 بهمن ماه در سالن وزارت کشور برگزار می شود، ضمن اینکه فراخوان این اجلاس را نیز اخیرا دوباره منتشر کردیم.

نماینده ستاد اقامه نماز در کمیته مساجد ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی ادامه داد: اعزام مبلغ از سوی مرکز تخصصی نماز به سراسر کشور، آموزش ائمه جماعات و مدیران مدارس را از دیگر برنامه های ستاد اقامه نماز کشور به مناسبت این ایام معرفی کرد.

صالحی که به عنوان مدیر روابط عمومی بنیاد فرهنگی مهدی موعود (عج) نیز فعالیت دارد، در بخش دیگری از مباحث خود گفت: برنامه دیگر به همت بنیاد مهدی موعود (عج) وبا عنوان دومین همایش «انقلاب اسلامی و مهدویت» در استان سیستان و بلوچستان، بهمن ماه برگزار می شود.

این گزارش می افزاید: در ادامه «داوود محمدی» نماینده بسیج مساجد و محلات سازمان بسیج مستضعفین، با بیان اینکه بحث احیا و ارتقای مساجد ذیل فعالیت‌های سازمان بسیج مساجد و محلات به شکل جدی مورد توجه است، تصریح کرد: از سال گذشته تاکنون در سطح 1063 مسجد فعالیت‌های همه‌جانبه ای داشته است؛ از سوی دیگر تعداد 11 هزار و 330 پایگاه بسیج در محله اسلامی در سطح کشور فعالیت دارند که آنها را ساختارسازی کرده ایم تا با محور مسجد و امام جماعت فعالیت‌ها را به منصه ظهور برسانند.

وی با بیان اینکه بسیج مساجد و محلات متشکل از 20 قشر است، افزود: تمامی این اقشار در طول ایام الله دهه فجر برنامه‌های مختلفی را دارند، ضمن اینکه بحث جهاد تبیین به صورت ویژه در دستور کار سازمان بسیج مساجد و محلات قرار گرفته است.

محمدی در ادامه از گردهمایی مدیران محلات اسلامی که متشکل از ائمه جماعات هستند، خبر داد و گفت: این برنامه در مسجد مقدس جمکران و با حضور 1200 نفر از ائمه جماعات برگزار می شود.

در ادامه این جلسه حجت الاسلام «محمدرسول نادری» مدیرکل مساجد و محلات معاونت اجتماعی و مطالبه‌گری ستاد امر به معروف و نهی از منکر طی سخنانی، ضمن تاکید نسبت به هم‌افزایی هرچه بیشتر میان دستگاه ها و سازمانهای عضو در کمیته مساجد ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: در راستای گرامیداشت این ایام در ستاد امر به معروف و نهی از منکر، طرحی برگرفته از کارکرد مسجد کوفه را در نظر گرفته‌ایم.

وی ادامه داد: در این طرح همه مشکلات  نیازهای مردم در محیط مسجد رسیدگی می شود و این امکان وجود دارد که مردم برای رفع نیازها و مطالبه خود در قالب شوراهای امر به معروف و نهی از منکر مساجد و محلات، حضور یافته و مسایل خود را مطرح کنند.

مدیرکل مساجد و محلات معاونت اجتماعی و مطالبه گری ستاد امر به معروف و نهی از منکر افزود: ما ذیل این شوراها 18 عرصه را در نظر گرفته ایم تا مطالبه گری برای همه اقشار در این شوراها مطرح شود؛ همچنین به افرادی که در شورا حضور می یابند گواهی ارایه می شود.

در ادامه «زهرا سادات موسوی» نماینده معاونت فرهنگی ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور، ضمن تاکید نسبت به نوآوری در فعالیت‌های مرتبط با ایام الله دهه فجر گفت: مساله نشاط ذیل این فعالیت ها باید مورد توجه جدی باشد؛ در این راستا برگزاری جشنواره های ورزش‌های بومی و محلی می تواند تاثیر گذار باشد.

در بخش دیگری از این جلسه «حمیدرضا ناطقی» مسئول دبیرخانه روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: علاوه بر برگزاری جشن انقلاب؛ برپایی جلسات روایت‌گری از خاطرات انقلاب اسلامی با حضور مردم، دیدار با پیشکسوتان انقلابی در محلات و تجلیل از قهرمانان انقلاب و همچنین اجرای سرود، از جمله فعالیت هایی است که در این ایام قصد داریم اجرا کنیم.