رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور؛
جامعه امروز مرهون خون شهیدان است/ فعالیتهای ستاد فهما به مناسبت اربعینی حسینی؛ از مواکبالاتحاد تا پویش سراسری«خبرنگار اربعینم»
به گزارش ستاد ارتباطات رسانهای (فهما)، در آستانه هفته دفاع مقدس و اربعین حسینی، آیین تجلیل از خانواده شهید مدافع حرم «مهدی قاضیخانی» در دومین هفته از فصل دوم طرح ملی سهشنبههای تکریم 30 شهریور با حضور «محمدمهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سردار «حسین ذوالفقاری» معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور، حجتالاسلام و المسلمین «حبیبرضا ارزانی» رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، «مرتضی طاهریان» معاون ساماندهی و شبکهسازی و «سعید سعادتی» معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور، حجتالاسلام و المسلمین «حمید احمدی» رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین، حجت الاسلام و المسلمین «علی چراغیپور» مدیر ستاد فهما در استان ایلام برگزار شد.
این برنامه با اجرای «مرتضی طاهریان» سردبیر خبرگزاری شبستان و با صوت و تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط«محسن یاراحمدی» آغاز شد و در ادامه «مرتضی طاهری» مداح اهل بیت(ع) با محور شهدای دفاع مقدس و مدافع حرم نوحه خوانی کرد. همچنین در بخش دیگری از این برنامه کلیپ «فردوس تا فردوس» کاری از ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور به نمایش در آمد.
حجتالاسلام و المسلمین ارزانی طی سخنانی با اشاره به هفته دفاع مقدس و جانفشانی شهدا اظهار کرد: وقتی وصیتنامه شهید «مهدی قاضیخانی» را مطالعه کردم، متوجه شدم که زندگی آن شهید همان سبک و سیاقی بود که همسر و فرزندش در توصیف او مطرح کردند. واقعیت آن است که اگر شهدا نبودند ما هم نبودیم.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در ادامه به موضوع فصل دوم از طرح ملی سهشنبههای تکریم اشاره کرد و گفت: امسال به طور خاص مادران شهید و همسران شهدا و همچنین بانوان نقش آفرین در تربیت نسل انقلابی به عنوان محور مرحله دوم سه شنبه های تکریم در نظر گرفته شده است.
وی در بخش دیگری از مباحث خود به برخی از ویژهبرنامههای اربعین در ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور اشاره کرد و افزود: فعالیت مواکبالاتحاد که سالهای گذشته با حضور فیزیکی افراد در خاک عراق همراه بود، امسال نیز ادامه دارد اما امسال 10 موکب مستقر داریم که علاوه بر برنامه پذیرایی و طبخ غذا برای زائران اربعین برنامههای فرهنگی و هنری ویژه ای تدارک دیده اند.
حجت الاسلام و المسلمین ارزانی تصریح کرد: سرود اربعین، اقدام دیگری است که به همت ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور به مناسبت اربعین حسینی اجرا می شود که شامل سرودهایی در رابطه با امام حسین(ع) و اربعین است که به صورت گسترده در روز اربعین همزمان با پیاده روی که در تهران برگزار می شود اجرا خواهد شد، این سرود هچنین در استان ها نیز اجرا می شود.
وی در ادامه برگزاری سوگواره «علمدار کربلا» به میزبانی استان ایلام و همکاری عتبه عباسیه را از دیگر فعالیتهای ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به مناسبت اربعین حسینی عنوان کرد و افزود: همچنین سوگواره ملی «شعر آیینی ایل» با محور شعر آیینی، از دیگر اقدامات است ضمن اینکه امسال کارویژهای را برای کودکان طراحی کردهایم که شامل بازی رایانهای است، در این بازی کودکان و نوجوانانی که امسال نمیتوانند به اربعین بروند می توانند در قالب بازی رایانهای در آن فضا قرار بگیرند، این بازی از مسجد شروع شده و شامل مواکب مختلف شده و با مسجد هم تمام می شود.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: فعالیت دیگر ما پویش «سلام اربعین» بود که طی آن بچههای مسجد زیارت اربعین را قرائت می کنند؛ از سوی دیگر برگزاری وبینارهای استانی، ملی، بین المللی با حضور اندیشمندان استانی، کشوری و بین المللی با همکاری رایزنی های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور اقدام دیگری است که در این ایام در سطح ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و با همکاری مجمع جهانی اهل بیت(ع)، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار می شود.
حجت الاسلام و المسلمین ارزانی برگزاری سلسله مسابقات کتابخوانی را به عنوان فعالیت دیگر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به مناسبت اربعین حسینی برشمرد و گفت: این مسابقات از کتابهای مختلفی برگزار می شود که این آثار در سامانه بچههای مسجد بارگذاری شهد است.
وی در ادامه برگزاری سوگواره بین المللی اربعین فهما با عنوان (کوله بار) را به عنوان برنامه دیگر ستاد هماهنگی کانون های مساجد در این ایام معرفی کرد و افزود: این سوگواره شامل خاطره نویسی و تجربه نگاری از اربعین حسینی است که در فضای اینستاگرام برگزار شده و شرکت کنندگان می توانند خاطرات خود را در قالب عکس و فایل word ارسال کنند، برگزیدگان این مسابقه نیز پس از اربعین معرفی می شوند.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در پایان اظهار کرد: برگزاری پویش«خبرنگار اربعینم» اقدام دیگر ستاد فهما است که طی آن هرکسی می تواند اخبار ورویدادهای اربعینی را به خبرگزاری شبستان که رسانه دینی و ویژه مسجد است ارسال کند.
همچنین در ابتدای این آیین «فاطمه قاضی خانی» همسر شهید در این آیین طی سخنانی اظهار کرد: آن شهید در سال 1364 در همدان متولد شد و پدرش ساکن روستا و کشاورز بود، مدتی نیز آجرپزی میکرد اما با نان حلال خانواده پرجمعیت با پنج فرزند را تربیت کرد؛ پس از مدتی خانواده شهید قاضی خانی به قرچک آمدند و پدر خانواده تصادف کرد و در نتیجه اداره و کمک خرج خانواده بر عهده آقا مهدی بود.
همسر شهید مهدی قاضی خانی ادامه داد: بسیاری می گویند شهدای مدافع حرم به واسطه کار خود به سوریه می روند در حالی که آقا مهدی پاسدار نبود بلکه یک کارگر ساده بود و از شغل کارگری به مقام ولای شهادت رسید و همواره به این شغل اش افتخار می کرد؛ چراکه برای خداوند تفاوتی ندارد که کسی درجه کارگری داشته باشد یا پاسدار، شهدا آن قدر ارج و قرب دارند که اولیای الهی دارند، بسیاری از پُست ها و ریاست ها تمام می شود اما مقام شهادت به قدری بالاست که هرگز فراموش نمی شود.
وی افزود: آن شهید دوبار به سوریه رفت، یکبار برای کمک رسانی به پشت جبهه مقاومت و بار دیگر اعزام به سوریه و شهادتش؛ نکته قابل توجه در مورد سبک زندگی آقا مهدی این بود که همواره ساده زیست بود. ما از وقتی ازدواج کردیم بنای خود را بر سادهزیستی گذاشتیم و اکنون نیز همان روش را داریم.
همسر شهید مهدی قاضی خانی گفت: تفاوت ما با شهدا آن است که آنها دل کندند.
در ادامه «نهال قاضی خانی»، دختر شهید مدافع حرم مهدی قاضی خانی اشعاری را خطاب به امام حسین(ع) و با موضوع اربعین حسینی قرائت کرد و خاطره خود از دیدار با مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و درخواست کلاه از ایشان را برای حاضر تعریف کرد.
گفتنی است در پایان این آیین ضمن رونمایی از پوستر مجموعه فعالیت های کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور به مناسبت اربعین حسینی هدیه ای معنوی از حرم حضرت عباس (ع) به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اهدا شد.