صحیفه سجادیه ظرفیت عظیمی برای پر کردن خلاء‌های معنوی جامعه امروز دارد
صحيفه سجاديه ظرفيت عظيمي براي پر کردن خلاء‌هاي معنوي جامعه امروز دارد
رئیس شورای سیاست‌گذاری کنگره بین‌المللی امام سجاد(ع)؛

صحیفه سجادیه ظرفیت عظیمی برای پر کردن خلاء‌های معنوی جامعه امروز دارد

حجت‌الاسلام و المسلمين عبادي‌زاده با اشاره به معارف والاي صحيفه سجاديه اظهار کرد: اين اثر سترگ ظرفيت عظيمي براي پر کردن خلاء‌هاي معنوي جامعه امروز دارد.
شناسه خبر : 29411 تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ زمان انتشار : ۱۱:۱۹

به گزارش ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، هفتمین همایش حضرت سیدالعابدین، چهارشنبه 13 مرداد مقارن با روز مباهله، با سخنرانی آیت‌الله «احمد عابدی»، حجت الاسلام و المسلمین «محمد صادق کفیل»، رئیس مرکز تخصصی صحیفه سجادیه، حجت الاسلام و المسلمین «محمد عبادی‌زاده» رئیس شورای سیاست‌گذاری کنگره بین المللی امام سجاد و نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، حجت الاسلام و المسلمین «محمدعلی لبخندان» مدیر موسسه اندیشه های اسلامی سجادیه و دبیر علمی کنگره و همچنین «احمد مرادی» نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی و «فریدون همتی» استاندار هرمزگان، سخنرانی کردند. همچنین در این همایش که در بستر فضای مجازی برگزار شد مرکز تخصصی صحیفه سجادیه در استان قم رسما آغاز به کار کرد.
 
همایش حجت الاسلام و المسلمین عبادی زاده در این همایش، طی سخنانی با اشاره به افتتاح مرکز تخصصی صحیفه سجادیه گفت: مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در گام دوم انقلاب روی سه مساله انسان‌سازی، جامعه‌سازی و تمدن‌سازی تاکید کردند. 
 
رئیس شورای سیاست گذاری کنگره  بین المللی امام سجاد(ع) افزود: دوران امام سجاد(ع) دوران استثنایی در رابطه با خلا معنویت و نیروی انسانی بود. امروز نیز چنین است و از ضرورت هایی که جامعه ما به آن نیاز دارد ساختن یک کادر مومن است که بتواند جامعه سازی کند و زمینه را برای ساخت تمدن نوین اسلامی فراهم کند.
 
وی گفت: با نگاهی به حیات امام سجاد(ع) و نقش صحیفه در دوران امامت آن حضرت می توانیم به خوبی درک کنیم که صحیفه چه قدر می تواند در مساله  انسان‌سازی و جامعه‌سازی به ما کمک کند. وضعیت جامعه دوران امامت آن حضرت به گونه ای بود که امام سجاد(ع) فرمود: « «ما بمکة والمدینة عشرون رجلا یحبنا» (در سراسر مکه و مدینه حتى بیست نفر نیست که دوستدار ما اهل بیت علیهم السلام باشد).
 
حجت الاسلام و المسلمین عبادی زاده افزود: انزوای خط اهل بیت(ع) بعد از شهادت امام حسین(ع) و دوران امام سجاد(ع) تا به این مرحله رسیده بود که به سختی می شد افرادی را  پیدا کرد که اندیشه های امام و ولایت را با تمام وجود خود پذیرفته باشند؛ در نتیجه و با وجود چنین خلایی امام سجاد(ع اقدام به جامعه‌سازی و انسان سازی و تربیت افراد می کنند. امام باقر(ع) نیز دقیقا همان رویکرد پدر بزرگوارش را ادامه می دهد و نهضت علمی را شکل می دهد.
 
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان تصریح کرد: امروز با کمک صحیفه و رویکرد و راهی که امام سجاد(ع) اتخاذ فرمود عمل کنیم و همان مسیر را برای تربیت معنوی و پر کردن خلا معنویت در جامعه اتحاذ کنیم. آن حضرت با توجه به خفقانی که در جامعه حاکم بود رویکرد دعا را برگزیده و معارف ارزشمند و عالیه اسلام را که منطبق با فطرت بشر است از طریق دعا مطرح و به تربیت نفوس پرداخته و اینگونه زمینه جامعه سازی را فراهم کرد؛ همان طور که ائمه پس از ایشان نیز از این رویکرد بهره جستند.
 
وی افزود: ما امروز می توانیم با رویکرد دعا و آنچه که در  صحیفه بیان شده است بسیاری از خلاها را پر کنیم، سوال آن است که تمدن سازی از کجا نشات می گیرد؟ امروز اگر بخواهیم با دنیا سخن بگوییم باید به سمت صحیفه بازگشت کنیم، بازگشت به صحیفه بازگشت به فطرت انسان است و می توان با این زبان فطرت با دنیای کفر، دنیای غیر اسلامی سخن گفت.
 
حجت الاسلام و المسلمین عبادی زاده افزود: می توانیم این حرکت مبارک را استمرار بخشیده و نه تنها برای ملت عزیزمان که برای ملت های دنیا با رجوع به فرهنگ اهل بیت عصمت و طهارت این معارف را مطرح کرده و ترویج مکتب اهل بیت(ع) را در این مسیر ادامه داده و راه را هموار کنیم.
 
وی ادامه داد: از محققان درخواست می کنم با رویکرد انسان سازی و جامه‌سازی برای ایفای نقش در تمدن نوین اسلامی با استفاده از صحیفه و ذیل این کنگره حمایت و حرکت کنند.
 

همچنین در ادامه «علی علامه زاده» با بیان اینکه مرکز تخصصی صحیفه سجادیه با همکاری بسیاری از اندیشمندان و محققان، مدیران و دست اندرکاران در استان‌های تهران، قم و هرمزگان به ثمر نشست، اظهار کرد: تداوم کنگره بین‌المللی امام سجاد(ع) در طول این سال 11 میسر نشد جز با اخلاصی که در راستای پیشبرد اهداف کنگره وجود داشت.

دبیر کنگره بین المللی امام سجاد(ع) افزود: این کنگره اکنون در بیش از 26 کشور جهان و 31 استان در سراسر کشور همزمان با شهر بندرعباس در استان هرمزگان برگزار می شود.

در ادامه این همایش حجت الاسلام و المسلمین «محمدعلی لبخندان» اظهار کرد: امسال هفتمین سال برگزاری همایش حضرت سیدالعابدین(ع) است که در کنار کنگره امام سجاد(ع) برگزار می شود.

دبیر علمی کنگره امام سجاد(ع) ادامه داد: واقعیت آن است که صحیفه سجادیه مظلوم است و آنگونه که در شأن صحیفه باشد کار نشده است و نیاز دارد که در این عرصه فعالیت گسترده تری صورت پذیرد، برای تحقق این مهم تبلیغ فرهنگ صحیفه اهمیت دارد.

همچنین در بخش دیگری از این همایش حجت الاسلام و المسلمین «محمدصادق کفیل» طی سخنانی گفت: این ساختمان که امروز تحت عنوان مرکز تخصصی صحیفه سجادیه رسما کار خود را آغاز کرده است، تنها ساختمان اختصاصی برای صحیفه است. 

رئیس مرکز تخصصی صحیفه سجادیه ادامه داد: بزرگوارانی که در شهر بندرعباس کنگره امام سجاد(ع) را برگزار کردند مانند بیشتر کنگره ها آن را محدود به یک روز نکردند و از سوی دیگر متوجه شدند که باید برای قوت بخشیدن به کار در این عرصه باید با حوزه علمیه قم گره بخورند تا صحیفه در عالم اسلام و جهان توسعه یابد.

وی افزود: اصل کار را از امروز که مصادف با روز مباهله است آغاز می کنیم و امیدواریم که در سایه این فعالیت ها صحیفه را از غربت نجات دهیم و زمینه‌ساز توسعه معارف ناب آن باشیم.

در ادامه «فریدون همتی» استاندار هرمزگان طی سخنان کوتاهی اظهار کرد: کنگره امام سجاد(ع) گامی در راستای توسعه معارف آن حضرت و بهره‌مند شدن علاقه مندان از سیره آن امام همام است. برگزاری این همایش در دو سطح ملی و بین المللی زمینه ساز آن است که همه بتوانند از این گنجینه بهره مند شوند.

همچنین در ادامه «احمد مرادی» گفت: 11 سال برگزاری کنگره امام سجاد(ع) با محوریت استان هرمزگان امروز در سطح بین المللی برگزار می شود.

نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این اتفاق با تلاش شبانه روزی کسانی بود که خداوند به آنان توفیق داد تا در استان هرمزگان در کنار همه امورات فرهنگی استان، موضوع کنگره امام سجاد(ع) را پررنگ ببینند و برایش تلاش کنند، مردم استان هرمزگان تشنه معنویت هستند، این ظرفیت فرهنگی استان هرمزگان است که با کمک و حمایتی که با تاسیس این مرکز در شهر مقدس قم صورت پذیرفته است می تواند گسترش یابد.