منتخب ملی نخستین مهرواره محله همدل از قم:
اشتغالزایی با مشاغل خانگی برای بیش از ۲۲۰ نفر
به گزارش ستاد ارتباطات رسانه ای فهما از استان قم:امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی(ع) در قم با تاکید بر اینکه مسجد به پناهگاهی امن برای مرتفع کردن مشکلات اهالی محله تبدیل شود، گفت: دغدغه اشتغالزایی در مسجد مهمترین مسئله موردتوجه ما در مسجد است و در ایمن راستا با بهرهمندی از نیروهای متخصص و کارآمد در حوزه اشتغالزایی و تلاش و پیگیریهای فراوان به یک مدل واحد و کارآمد در این حوزه رسیدیم.
حجتالاسلام والمسلمین سید غلام عباس موسوی مقدم امام جماعت و مدیر قرارگاه اجتماعی و فرهنگی امام حسن مجتبی(ع) با اشاره به لزوم داشتن نگاه حداکثری به کارکردهای مساجد اظهار کرد: بسیاری از افراد تصور میکنند که مسجد تنها محل عبادت و راز و نیاز با خداوند متعال است اما نگاه من اینگونه نیست و در طی فعالیت ۵ سالهام به عنوان امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی(ع) استفاده حداکثری از ظرفیتها و کارکردهای مسجد را در دستور کار خود قرار دادهام.
وی تاکید کرد: تلاش ما بر این بود تا مسجد به پناهگاهی امن برای مرتفع کردن مشکلات اهالی محله تبدیل شود لذا بر این اساس نیازمند شناخت مسائل و دغدغههای منطقه و جستوجوی راهحلهای آن بودیم.
موسوی مقدم با بیان اینکه اعتیاد، بیکاری، طلاق، زنان بدسرپرست یا بیسرپرست و تحت پوشش کمیته امداد به عنوان محورهای اصلی مشکلات محله شناسایی شد، افزود: برای رسیدگی و برنامهریزی جهت برطرف کردن این مشکلات ۱۴ کارگروه تخصصی متشکل از ۷۰ نفر راهاندازی شد.
مدیر تولید محتوا و پژوهش موسسه امام خمینی(ره) بیان کرد: اهدای بیش از ۲هزار و ۵۰۰ بسته معیشتی به نیازمندان، اختصاص بیش از ۵۰۰ میلیون تومان به حوزه درمان و بیماریهای صعبالعلاج به خانوادههای نیازمند، کمک هزینه مالی اجارهبهای منزل به ارزش ۱۲۰ میلیون تومان و جذب ۲۸۰ میلیون سهم سادات و اهدای آن به سادات نیازمند محله از جمله اقدامات قرارگاه فرهنگی و اجتماعی امام حسن مجتبی(ع) در یک سال اخیر است.
ارائهای از عملکرد قرارگاه فرهنگی اجتماعی امام حسن مجتبی(ع)
موسوی مقدم ادامه داد: عقد قرارداد سه جانبه خرید ۳۰ دستگاه میوه خشککن به اعتبار یک و نیم میلیاردتومان با کمیته امداد، مسجد امام حسن مجتبی(ع) و تولیدکننده دستگاه میوه خشککن، رایزنی برای پرورش گلهای آپارتمانی، ماهیهای تزئینی و پرندگان تزئینی و خانگی، حمایت از ۱۸۰ خانواده نیازمند در قالب کمکهای معیشتی، کمکهزینههای پزشکی و اهدای لوازم زندگی، ورود به عرصههای اعتیاد، خانوادههای بدسرپرست، طلاق، ازدواج و فرزندآوری، ایجاد خودباوری در یک منطقه فقیرنشین و ایجاد زنجیره اقتصادی از مرحله تولید، عرضه و پشتوانه محلهای از دیگر اقدامات انجام شده در قرارگاه فرهنگی و اجتماعی امام حسن مجتبی(ع) بوده است.
وی گفت: در حوزه اشتغالزایی در مسجد که دغدغه همیشگیام بود، در ابتدای امر همانند سایر مساجد فعال در سراسر کشور اقدام به برگزاری کارگاههای مختلف آموزشی در زمینههای مختلف از جمله خیاطی و ساخت تزئینات منزل کردیم و به آمار خوبی نیز رسیدیم اما در مرحله آموزش باقی ماند و در عرصه اشتغال بروز و ظهور چندانی نداشت؛ آمار و ارقام خوبی در این عرصه توسط مساجد مختلف نیز اعلام میشود که اگر واقعی بودند در عرصه اشتغال دیگر شاهد مشکلاتی از قبیل بیکاری جوانان در کشور نبودیم و نشان میدهد این قبیل امور صرفا در مرحله آموزش کارآمد است و به اشتغال و درآمد نمیرسد.
موسوی مقدم با یادآوری اینکه دغدغه اشتغالزایی در مسجد مهمترین مسئله موردتوجه ما بوده است، گفت: پس از شکست در روشهای سنتی و رایج قدیمی با بهرهمندی از نیروهای متخصص و کارآمد در حوزه اشتغالزایی و تلاش و پیگیریهای فراوان به یک مدل واحد و کارآمد در این حوزه رسیدیم که میتواند به عنوان الگو در کل کشور اجرا شود؛ به گفته یکی از همکارانم مرحوم آیتالله شاهآبادی استاد امام (ره) حدود ۴۰ سال پیش عملکردی شبیه به این مدل را اجرا کرده است.
راهاندازی بوم کسب و کار به روش معکوس
وی با اشاره به اینکه چرخه روتین و رایج ایجاد اشتغال، آموزش، خرید لوازم موردنیاز و مرحله آخر شناسایی بازار فروش است، تصریح کرد: برای راهاندازی بوم کسب و کار موفق در مسجد امام حسن مجتبی(ع) این مراحل سه گانه را به صورت معکوس انجام دادیم و درواقع مرحله اول به شناخت مشتری و بازار فروش پرداختیم.
مدیر تولید محتوا و پژوهش موسسه امام خمینی(ره) با بیان اینکه با بهرهمندی از این مدل کسب و کار هر ۲ هفته میتوان یک شغل ایجاد کرد، تاکید کرد: تولید محصول براساس ذائقه مشتری یک الگو در این بوم کسب و کار است و امکان موفقیت و اجرایی شدن در سراسر کشور را دارد به شرط آنکه یک تیم مدیریتی دانا، توانمند و متخصص پای کار باشند.
وی با بیان اینکه هدف از ارائه این مدل ایجاد اشتغال برای افراد بیسرپرست، بدسرپرست و ناتوان و به صورت جمعی بود، بیان کرد: یکی از معایب مدل رایج و همیشگی کسب و کار، اشتغال کارگاهی است که زنان سرپرست خانوار را از منزل و فرزندانش دور میکند لذا در این مدل، راهاندازی کسب و کار در منزل و به دور از محیط کارگاهی را در دستور کار قرار دادیم البته نمیتوان از عوارض اشتغال خارج از محیط کارگاهی نیز غافل شد که ما با به حداقل رساندن عوارض ناشی از کار در منزل به هدف غایی کسب درآمد توسط اهالی محله رسیدیم.
اشتغالزایی در مشاغل خانگی برای بیش از ۲۲۰ نفر
امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی(ع) بیان کرد: ایجاد مشاغل خانگی و اشتغال ۳۰ نفر در کار میوه خشککنی، اشتغال ۱۶ نفر در کارگاه خیاطی، اشتغال ۵۵ نفر در کار عروسکبافی، اشتغال ۳۲ نفر در کار صندلدوزی، اشتغال ۳۷ نفر در کار چرمدوزی و اشتغال ۵۰ نفر در کارگاه قالیبافی از جمله نتایج این بوم کسب و کار است.
موسوی مقدم از راهاندازی «ارزانسرا در مسجد محله» و «شبکه پخش مویرگی مساجد، دوشنبههای بیواسطه» خبر داد و افزود: انواع و اقسام محصولات تولید شده از طریق این مدل کسب و کار را یک روز در هفته در مسجد امام حسن مجتبی(ع) برای فروش قرار میدهیم و این ایده را چندین بار اجرایی کردیم و ماحصل آن و فروش بالای محصولات دور از انتظار ما بود.
وی از راهاندازی سایت کریمانه برای فروش محصولات و غرفهداری خبر داد و افزود: پس از راهاندازی سایت به آدرس www.ekarimaneh.ir، برای عرضه و فروش محصولات از پلتفرمهای مختلف با سود ۹ درصد استفاده میکردیم اما در این سایت کلیه محصولات بدون واسطه و بدون سود به متشری عرضه میشود.
امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی(ع) با بیان اینکه مساجد ما ظرفیت همکاری با تولیدکنندگان را دارند، گفت: صادرات اولین محموله میوه خشک به عمان، رایزنی برای صادرات محصول به سوریه و روسیه از ثمرات راهاندازی بوم کسب و کار در مسجد محلهمان است.
شایان ذکر است همزمان با سالروز ولادت امام کاظم (ع) (9 مرداد ماه) نخستین مهرواره محله همدل برترین های خود را شناخت که در میان آنها مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد و بچه های مسجد نیز سهمی بسزا داشتند.
در این میان حجت الاسلام «سید غلام عباس موسوی مقدم» از استان قم به عنوان برنده اصلی مهرواره شناخته شد و ضمن دریافت هدیه ۲۰۰ میلیون تومانی، با حضور رییس سازمان تبلیغات اسلامی مورد تقدیر قرار گرفت.