تجلیل از اندیشمند اسپانیایی به عنوان مروج فرهنگ رضوی/ ارائه مباحث معرفت‌شناسی در عرصه بین‌الملل تاثیر بسزایی دارد
تجليل از انديشمند اسپانيايي به عنوان مروج فرهنگ رضوي/ ارائه مباحث معرفت‌شناسي در عرصه بين‌الملل تاثير بسزايي دارد

تجلیل از اندیشمند اسپانیایی به عنوان مروج فرهنگ رضوی/ ارائه مباحث معرفت‌شناسی در عرصه بین‌الملل تاثیر بسزایی دارد

احمدي با اشاره به برنامه‌هاي رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در اسپانيا به مناسبت دهه کرامت گفت: تجليل از انديشمند اسپانيايي مروج فرهنگ رضوي از جمله فعاليت‌هاي ما در اين ايام است که در راستاي ترويج و ارايه مباحث معرفت‌شناسي در عرصه بين‌الملل صورت مي‌پذيرد.
شناسه خبر : 28091 تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ زمان انتشار : ۱۰:۱۵
«محمد مهدی احمدی» در گفت وگو با ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، در مورد اهمیت و تاثیر برگزاری دهه کرامت در ترویج فرهنگ و سیره اهل‌بیت(ع) گفت: سیره عملی اهل بیت(ع) چون براساس تفکر الهی و بر مبنای عقلانیت شکل گرفته است اگر به درستی تببین شود و جامعه به شاخص منطقی و زیست مومنانه آنان آگاهی کسب کند به ویژه در سطح بین‌الملی می تواند در همزیستی مسالمت‌آمیز ادیان تاثیرگذار باشد و همه مومنان به ادیان مختلف در کنار یکدیگر با حفظ مناسک دینی خود از ظرفیت علمی، فرهنگی، هنری یکدیگر بهره مند شوند.
 
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا ادامه داد: در عرصه بین‌الملل باید سعی کرد در کنار مناسک دینی عمدتا در حوزه معرفت‌شناسی کار کرد تا جوامع مختلف نسبت به سبک زندگی ائمه به ویژه امام رضا(ع) آگاه شوند. امروزه موضوع گفتمان نهادینه شده و اهمیت دارد که تفکر گفتمان در واقع نشات گرفته از زمان امام رضا(ع) است، به هیمن منظور با وبینار و سمینارهای انجام شده با حضور اندیشمندان دینی می‌توان در حوزه معرفت‌شناسی و فرهنگ رضوی موثر باشیم و زمینه وحدت ادیان را ایجاد کنیم.
 
وی گفت: ایران و اسپانیا با این‌که از نظر جغرافیایی از هم بسیار دور هستند، اما از نظر ویژگی‌های رفتاری و ظرافت‌های فرهنگی بسیار به یکدیگر نزدیک هستند. تأثیر تاریخی روابط این دو ملت از دوره‌ی اساطیری و رویارویی هرکول در شبه جزیره ایبری با مادها، تا حضور پارسیان در عصر هخامنشیان در این شبه جزیره آغاز می‌شود و در طول دوره‌های تاریخی گسترش می‌یابد تا این‌که در عصر تمدن اسلامی و تفکر توحیدی به اوج کمال و بالندگی خود می‌رسد.
 
احمدی یادآور شد: تأثیر کیش مهر‌پرستی ایرانی در قالب آیین میترائیسم به همراه آیین مانویت در گذر زمان تا دین مبین اسلام و مذهب تشیع در زمینه‌ی بینشی در کنار نفوذ و رسوخ حکمت اسلامی در قالب گفتمان فلسفه و عرفان اسلامی با حضور فیلسوفان اسپانیایی چون ابن‌حزم، ابن‌باجه، ابن‌رشد، ابن‌میمون و ...، در تعامل با فیلسوفان ایرانی چون فارابی، ابن‌سینا و رازی قابل ردیابی است. 
 
وی افزود: ضمنا در زمینه‌ حکمت و عرفان اسلامی تأثیر غزالی و ابن مسره بر عرفای اندلسی و به صورت خاص تأثیر غزالی، اوحدالدین کرمانی، شیخ اشراق، شمس تبریزی و دیگر حکیمان ایرانی بر عارف نامی محیی‌الدین ابن‌عربی بی‌بدیل است، از سوی دیگر مکتب ابن‌عربی هم متقابلا در ایران به عنوان جریان عرفانی ناب، راهنمای بسیاری از عرفای ایرانی گشته و آنان را سرگشته خود می‌کند تا این‌که این مکتب در قالب اندیشه‌های حِکمی ملاصدرا، به اوج کمال خود می‌رسد.
 
رایزن فرهنگی ایران در اسپانیا خاطرنشان کرد: با توجه به موارد ذکر شده زمینه برنامه‌های دینی، عرفانی و فرهنگی کاملاً مساعد است. اخیرا نیز وبیناری داشتیم تحت عنوان اخلاقی زیستن از منظر اسلام و مسیحیت که در این نشست علمی از سیره عملی امام رضا(ع) بحث و گفت‌وگو شد و بسیاری از صاحب‌نظران از شیوه گفتمان آن حضرت با ادیان مختلف استقبال کردند. 
 
احمدی دهه کرامت را بهترین فرصت برای طرح موضوعات اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اخلاقی از منظر اهل‌بیت(ع) به ویژه امام رضا(ع) دانست و گفت: در این راستا برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده است. در مدت دهه کرامت در دو بخش اقداماتی خواهیم داشت، بخش اول نشست با ایرانیان و سخنرانی و جشن و سرور که در کنار شادی و نشاط روحی سعی خواهد شد در باب سیره عملی و اخلاقی آن حضرت صحبت شود. 
وی ادامه داد: در بخش دوم یکی از اندیشمندان اسپانیا که در حوزه فرهنگ رضوی فعال هستند و کتاب مربوط به امام رضا(ع) را ترجمه کرده به تهران معرفی شده است و طبق شاخصه بنیاد امام رضا(ع) به عنوان مروج فرهنگ رضوی شناخته شده که در لوحی تجلیل وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی به ایشان تقدیم خواهد شد.
 
رایزن فرهنگی ایران در اسپانیا در پایان توصیه کرد: باید تلاش شود تا به حوزه معرفتی فرهنگ رضوی توجه جدی شود و الا به صرف انجام مناسک، تحولی در سبک زندگی انسان‌ها ایجاد نمی‌شود، مناسک خوب است اما توقف در آن صلاح نیست باید عبور کرد و وارد مباحث معرفت‌شناسی شد. جامعه‌ای که به فرهنگ رضوی آگاه شود زیست مومنانه‌ای خواهد داشت و رشد یافته می‌باشد و در مقابل آسیب‌های اجتماعی مصون است.