برگزاری عصر شعر مقاومت و پایداری در سنندج
به گزارش ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما) استان کردستان: سردار سید صادق حسینی در مراسم عصر شعر مقاومت و پایداری که به مناسبت سوم خرداد برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطر امام راحل و شهدا و سالروز آزادسازی خرمشهر اظهار کرد: شاعران حوزه مقاومت و پایداری، احساسات خود را در قالب شعر بیان میکنند، ادبیات دفاع مقدس را عرضه میدارند و روح همه با گفتار شیرین آنها از زلال فرهنگ و ادبیات دفاع مقدس سیراب میشود.
فرمانده سپاه بیتالمقدس کردستان با بیان اینکه شعر حماسی، شورانگیز است و انسانها را به وجد میآورد، افزود: شاعران حماسی با ادبیاتی عمیق آنچه را که در ذهن دارند برای ارتباط با مخاطبین ارائه میدهند و این هنر برجسته از الطاف الهی است که در وجود این شاعران نهفته است.
وی خاطر نشان کرد: خرمشهر نماد مظلومیت جمهوری اسلامی در ابتدای تجاوز ارتش بعثی بود و در ادامه نماد مقاومت و تبلور پیروزی رزمندگان اسلام بود که یک روی سکه مظلومیت، تنهایی و روی دیگر سکه فتح و پیروزی بود که امام از آن به عنوان فتح ارزشها نام برده است.
فرمانده سپاه بیتالمقدس کردستان اعلام کرد: خرمشهر دارای ویژگیهای خاصی بوده و هست و در فرضهای ارتش بعثی اسقاط جمهوری اسلامی هدف اول و جداسازی بخشهایی از کشور، نوار مرزی و نقاط مهم از جمله نقاط نفتخیز خوزستان هدف دوم بود.
سردار حسینی با اشاره به ویژگیهای خرمشهر بیان کرد: اولین و مهمترین ویژگی خرمشهر نیز نزدیکی با عراق بود که با فاصله کمی که با شهر بندری بصره داشت مورد هدف رژیم بعثی عراق قرار گرفت و دومین ویژگی آن بود که بزرگترین و اصلیترین بندر جمهوری اسلامی به شمار میرفت.
وی با بیان اینکه این شهر بر دهانه فاو بنا شده است، اضافه کرد: بعد از اینکه عراقیها نتوانستند به اهدافشان برسند و تا چهل کیلومتری دروازههای اهواز پیشروی کردند، ۳۴ روز جنگیدند تا توانستند بخش غربی خرمشهر مجروح و آسیب دیده را به تصرف درآورند اما بخش شرقی همچنان در اختیار رزمندگان انقلاب اسلامی بود.
وی یادآور شد: عملیات فتحالمبین با راهپیمایی رزمندگان انجام شد و با فاصله کمتر از چهل روز این عملیات به اتمام رسید و از دهم اردیبهشت ۶۱ عملیات دیگری به نام الی بیتالمقدس آغاز و در سوم خرداد نیز خرمشهر آزاد شد.
فرمانده سپاه بیتالمقدس کردستان اعلام کرد: ۱۹ هزار کشته و زخمی و ۱۶ هزار اسیر از عراقیها توسط رزمندگان ایران انجام شد و مبتکر و طراح این عملیات بزرگ شهیدباقری بود که طرح وی منجر به پیروزی سپاه توحید در خرمشهر شد.
سردار حسینی افزود: خرمشهر زخم برداشت، فرزندانش شهید و اسیر شدند و نخلهای سرسبزش سوختند، نهرهایش خشکید و در کوچههایش صدای پای هیچ کودکی شنیده نمیشد و تبدیل به خون شد، اما بعد از مدتی دوباره شهر آباد شد و کشتیها در اروند به حرکت درآمد و همگی اینها بیانگر تدبیر امام راحل، از خودگذشتگی رزمندگان و استقامت ملت ایران بود.
وی با بیان اینکه حقانیت ما در جنگ ثابت شد، افزود: امروز از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی فتح خرمشهر است که به دست رزمندگان این مرز و بوم به ثمر نشست.
وی اضافه کرد: یاری خداوند و استقامت ملت ایران موجب پیروزی شد و امروز قدردان خون شهدا، تلاش رزمندگان و حمایتهای همه ملت ایران هستیم و بیشک خرمشهر قطعه جدانشدنی از کشور پهناور، کهن و افتخارآمیز ایران اسلامی است.
فرمانده سپاه بیتالمقدس کردستان با بیان اینکه امروز شاهد فتح و پیروزی در بیتالمقدس هستیم، گفت: رزمندگان حماس، شمشیر قدس از نیان برکشیدند و بر پیکر خسته، جنایتکار و فرسوده صهیونیست کشیدند و این بیانگر ایستادگی و مقاومت است.
سردار حسینی تصریح کرد: پیام انقلاب دفاع از مظلومین است و امیدواریم شاهد آزادی قبله اول مسلمانان باشیم و در جایی که معراج شریفترین و بهترین خلقت انسان یعنی پیامبر اسلام است، نماز بجا آوریم و خدا را شکر کنیم.
وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری فرمودند خرمشهرهای زیادی پیش رو داریم که انتخابات پیشرو یکی از این خرمشهرهاست و مردم ما حق دارند که از رای خود استفاده کنند و در سرنوشت خود دخیل باشند.
وی افزود: مشارکت عمومی و گسترده مردم در انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ پاسخ دندانشکنی به دشمنان خواهد بود چرا که امروز از هر فرصتی استفاده میکنند تا مردم را از مشارکت در انتخابات دلسرد کنند.
فرمانده سپاه بیتالمقدس کردستان تصریح کرد: مردم شجاع ما نشان دادهاند که آدمهای لحظات حساس هستند و در مراحل بحرانی حضور مییابند و با حضور خود در انتخابات مشتی بر دهان دشمنان خواهند کوبید.
معاون امور هنری و سینمایی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان نیز در این مراسم اظهار کرد: کردستان با برگزاری کنگره ملی شهدای کردستان شاهد تولیدات خوبی در این حوزه توسط دستگاههای فرهنگی و بسیج هنرمندان بود که جای تقدیر دارد.
سامان احمدی با بیان اینکه همه گیری کرونا اجازه نمایش اقتدار مردم کردستان بویژه جامعه فرهنگ و هنر را نداد، افزود: علیرغم این مهم شاهد فعالیت در فضای مجازی بودیم.
وی بیان کرد: در کل استان شاهد حضور غرورآفرین مجامع فرهنگ و هنر در کل استان هستیم و ۱۸ مرداد ماه امسال مصادف با عملیات غرورآفرین کربلای ۱۰ در روستای بوالحسن یادواره شهدای زمضان را با تجلیل از پیشمرگان مسلمان کُرد خواهیم داشت.
وی بر گزاری اجلاسیه شهدای هنرمندان کشور به میزبانی استان کردستان و با همکاری حوزه هنری را از دیگر برنامههای فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و گفت: این برنامه نیز با رعایت پروتکلهای بهداشتی آبان ماه امسال برگزار میشود.
معاون امور هنری و سینمایی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان افزود: یادگار هشت سال دفاع مقدس را با ابزار هنر باید به جوانان جامعه منتقل کنیم و باید در این مسیر گام برداریم.
در این مراسم باهمکاری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان و سازمان بسبج هنرمندان و اعضای کانون های مساجد استان برگزار شد، الهام عبدالملکی، مسعود مطهری، علی احسان فریدونی، علی قیسوندی، محمدرحیمی رضوان و عیسی فلاحی از شاعران حوزه مقاومت و پایداری در این مراسم به قرآئت شعر پرداختند.
در پایان این مراسم مزار شهدای گمنام عطرافشانی و گلباران شد.