امام حسین(ع) دایرة‌المعارف توحید، معرفت و خداشناسی است
امام حسين(ع) دايرة‌المعارف توحيد، معرفت و خداشناسي است

امام حسین(ع) دایرة‌المعارف توحید، معرفت و خداشناسی است

حجت‌الاسلام و المسلمين دکتر ارزاني با اشاره به ويژگي هاي حضرت سيدالشهدا(ع) گفت: امام حسين(ع) دايره المعارفي از توحيد، معرفت و خداشناس است.
شناسه خبر : 15277 تاریخ انتشار : ۲ شهريور ۱۳۹۹ زمان انتشار : ۱۱:۲۳

به گزارش ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، مراسم عزاداری ایام شهادت سید و سالار شهیدان، صبح یکشنبه 2 شهریور با سخنرانی حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر «حبیب‌رضا ارزانی» رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شد.


حجت الاسلام و المسلمین دکتر ارزانی در این مراسم، طی سخنانی با اشاره به شرایط فعلی که ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور و در سطح جهان ایجاد شده است، گفت: سال گذشته افتخار ما این بود که در مجالس ذکر مصیبت امام حسین(ع) شرکت کرده وحضور انبوه مردم  نیز افتخاری بود،نمی دانستیم که امسال به این شکل یک ویروس نادیدنی به چشم غیر مسلح این چنین شرایطی را ایجاد می کند که افراد از ترس جان شان و اساسا جلوگیری از گسترش این بیماری ملزم به رعایت پروتکل های بهداشتی شوند. 


رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به نظر مقام معظم رهبری و آیات عظام نسبت به شرکت در مجالس عزاداری در صورت مشکوک بودن فرد به بیماری گفت: معظم له و سایر مراجع عنوان کردند که شرکت در مجلس سیدالشهدا(ع) در صورتی که فردی بیمار باشد حرام است؛ این نشان می‌دهد که فقه شیعه چه قدر می تواند پویا باشد و اینکه جان انسان چه قدر برایش مهم است.


وی تصریح کرد: یک زمان عزاداری در تجمعات برگزار می شود و گاهی در منزل و به همراه خانواده، آنچه که اهمیت دارد توجه به شرایط است، امروزبا توجه به پروتکل های بهداشتی مراسم باید در فضای باز و همراه با استفاده از ماسک باشد و بسیار جالب است که بچه های مسجد و اهل هیئات مذهبی از همان ابتدا قوی به میدان آمدند و این موارد را رعایت کردند.



رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به سیره و رفتار امام حسین(ع) گفت: آن حضرت دائره المعارف اخلاق، معرفت، خداشناسی و توحید بود؛ امامی که دعای عرفه از ایشان صادر شد، دعایی که تک به تک عبارات اش درس آموز است و بعد از گذشت قرن ها تک به تک عبارات اش تیتر است تا افراد مختلف به ویژه اصحاب رسانه روی آن کار کنند. امام حسین(ع) این چنین خداوند را نیایش کرد و در لحظه این دعا را خواند.



وی با بیان اینکه تمسک به سیره اهل بیت(ع) و نجات خواستن از آن بزرگواران بهترین دعایی است که ما می توانیم در حق خود و دیگران داشته باشیم، گفت: یکی از ویژگی های بارز امام حسین(ع) و به طور کلی اهل بیت آن است که نسبت به علوم سرآمد بوده و آنچه که در اختیار آن بزرگواران بود در اختیار هیچ بشر دیگری نبود. آنان مانند ما انسان بودند اما همان طور که در قرآن آمده است، تفاوت هایی وجود داشته است برای مثال پیامبر اکرم(ص) که قرآن در موردش فرمود: « قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِثْلُکُمْ یُوحَى إِلَیَّ أَنَّمَا إِلَهُکُمْ إِلَهٌ وَاحِدٌ» (بگو من هم مثل شما بشرى هستم و[لى] به من وحى مى ‏شود که خداى شما خدایى یگانه است) و تفاوت در اینجاست که به پیامبر(ص) وحی می شود. پس فرق پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) با دیگر انسان ها در نبوت و امامت است.



حجت الاسلام و المسلمین دکتر ارزانی در ادامه به حدیث یازدهم از جلد 44 کتاب بحارالانوار از لسان مبارک امام حسین(ع) اشاره کرد و گفت: وقتی خداوند خیری برای شخصی قایل باشد می گوید نزم او علم الکتاب بود،  در اینجا نکته ظرفی وجود دارد زمانی که می گوییم علم من الکتاب یعنی بخشی از علم اما زمانی که می گوییم عندالکتاب یعنی تمام علم، آن حضرت می فرماید: «نَحْنُ الّذین عِندنا علمُ الکتابِ و بیانُ ما فیهِ، وَ لَیْسَ لاحدٍ مِنْ خَلقه ما عِندَنا، لانّا اَهلُ سِرِّ الله»( ما همانهایى هستیم که علم کتاب و بیان آن چه در آن است نزد ما مى باشد و آن چه نزد ماست نزد هیچ یک از خلایق نیست، زیرا ما اهل سرّ الهى هستیم)؛ این بیان امام حسین(ع) یعنی هرچه که در این قرآن مقدس وجود دارد را می دانم و به آن آگاهم، این همان چیزی است جز اهل بیت(ع) نمی دانند.


وی در پایان گفت: امیدوارم رهرو واقعی حضرت سیدالشهدا(ع) باشیم و در عمل به سیره و سبک زندگی آن حضرت مبادرت ورزیم.

گفتنی است در پایان این مراسم حجت الاسلام و المسلمین دکتر ارزانی به ذکر مصیبت اهل بیت پرداخت.