روابط عمومی مهمترین بخش در معرفی کارکرد هر مجموعه/تقویت فعالیتهای ستاد هماهنگی کانونهای مساجد در بخش بینالملل
حجتالاسلام «امیر ارزانی»، در گفتوگو با ستاد ارتباطات رسانهای(فهما)، ضمن گرامیداشت روز ارتباطات و روابط عمومی اظهار کرد: پشتوانه ارتباطی و آیینه تمام نمای هر مجموعه اتکا به بخش روابط عمومی دارد چراکه معرف فعالیتها و رویکردهای یک سازمان و نهاد است.
مشاور رئیس و مدیرکل هماهنگی ستادی، روابط عمومی و امور بینالملل ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: در شرایطی که جامعه جهانی به واسطه ارتقای تکنولوژیهای ارتباطی، بیش از گذشته امکان برقرای تعاملات برون مرزی را بدون نیاز به هرگونه تغییر و جابه جایی تجربه میکند، روابط عمومی به مثابه بازوی اصلی در نشر دستاوردهای یک مجموعه محسوب میشود، به طوری که بسیاری از اتفاقات مهم در عرصه مسایل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی از دریچه فعالیتها و ارتباطات این بخش در سطح جهان به منصه ظهور میرسد.
وی افزود: اگر این جایگاه و نقش مهم عرصه ارتباطات و روابط عمومی را در گسترهای بینالمللی از نظر بگذرانیم، بیش از هرچیز به این نتیجه میرسیم که اساسا این جایگاه، فارغ از کارکرد رسانهای که دارد در واقع قوامبخش کارکردها و معرف فرهنگهاست؛ چه بسا رویدادهایی که از نظر ابعاد مادی حمایت چندانی از سوی نهادهای دولتی یا خصوصی نداشتهاند اما به واسطه روابط عمومی قوی تبدیل به یکی از شاخصترینها در عرصه فعالیت خود شدند.
حجتالاسلام ارزانی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به اهمیت برقراری تعامل ارزنده میان بخشهای مختلف جامعه اسلامی تصریح کرد: تحقق این مهم در سایه فعالیت منسجم، پویا و سازماندهی شده مربوط به عرصه ارتباطات و روابط عمومی است؛ این مهم مولفهای است که نمیتوان آن را صرفا زاده عصر ارتباطات و فناوری قلمداد کرد. در طول تاریخ اسلام در قالبهای مختلفی شاهد برقراری ارتباط میان بخشهای مختلف جامعه از طریق سازماندهی و ارتباطات منسجم بودهایم که نمونه بارز آن را میتوان در شبکه وکالت مشاهده کرد که ائمه اطهار(ع) جهت برقراری ارتباط با شیعیان این ابتکار عمل را به خرج داده و تحت فعالیت های همین شبکه بسیاری از آموزه ها و روابط درون مرزی و برن مرزی امت اسلام به سرانجام رسید.
مشاور رئیس و مدیرکل هماهنگی ستادی، روابط عمومی و امور بینالملل ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: امروز جهان اسلام شرایط متفاوتی را تجربه می کند، آنچه که در شرایط کنونی با آن مواجهیم، جنگ نرم منبعث از فعالیتهای عمدتا رسانهای و در کنار آن تولید محتوایی است که بتواند فرهنگ جوامع را شکل دهد و یا بر آن تاثیرگذار باشد، ذیل همین هدف است که غولهای رسانهای جهان با تکیه بر قدرت ارتباطات خود و از سوی دیگر به کارگیری ترفندهای مختلف در امر روابط عمومی تلاش دارند تا فرهنگ خود را به سایر جوامع به ویژه جهان اسلام صادر کنند.
حجت الاسلام ارزانی تصریح کرد: با این اوصاف اما جهان اسلام نیز نگاهی منفعل نداشته و ضمن بهره گیری از فناوری روز، از قدرت ارتباطی متفاوت و البته تاثیرگذارتری برخوردار است. مسجد به عنوان رسانه جهان اسلام تنها جایگاهی برای عبادت نیست، بسیاری از مهمترین مسایل چه در صدر اسلام و چه در ادوار آتی در مساجد قوام یافته و به جوامع سرازیر شدند؛ ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور نیز با تکیه بر این ظرفیت عظیم تلاش میکند، ارتباطات میان فرهنگی را از معبر مسجد گسترش دهد.
وی ادامه داد: طبیعتا در تحقق این مسیر بخش روابط عمومی جایگاهی بس خطیر دارد از آن جهت که ساماندهی ارتباطات میان این شبکه عظیم در سطح قابل توجهی بر عهده این بخش است که امید می رود در آینده ای نه چندان دور در قالب متفاوت و گسترده تری شاهد درخشش فعالیت های این حوزه در عرصه بینالملل باشیم.